אנשים רבים סובלים מעצירות בשלב כלשהו בחייהם. עצירות היא תופעה שכיחה בקרב מבוגרים וילדים, אך ניתן לטפל בתסמונת זו בקלות וביעילות. טיפול בעצירות מתבסס רובו ככול על מגוון התרופות הקיימות כיום בשוק. בין אם מדובר בתרופות מרשם נגד עצירות, או תרופות ללא מרשם נגד עצירות , בדרך כלל טיפול בעצירות הוא יעיל, מהיר וללא תופעות לוואי. בנוסף על השימוש בתרופות ניתן ומומלץ לסגל אורח חיים בריא על מנת להימנע מתסמונת עצירות או להקל עליה.
לתסמונת עצירות תרופות רבות אותן ניתן להשיג בבתי המרקחת וברשתות הפארם השונות. רוב התרופות מבוססות על אותו עיקרון – הפעלת רפלקס הפינוי במעי המסייע להפרשת הצואה מהגוף. עצירות נגרמת כתוצאה מספיחה עודפת של נוזלים מהצואה הנמצאת במעי הגס. בשל כך הצואה מתייבשת ונפחה קטן, ורפלקס הפינוי המפעיל את ניע המעיים לא יכול להיכנס לפעולה. דופנות המעי מלאות בעצבים האחראים על יצירת רפלקס הפינוי ודחיפת הצואה במורדו עד לאנוס. כאשר נפח הצואה קטן כתוצאה מספיחת יתר של נוזלים, העצבים לא מגורים והצואה נתקעת וממשיכה להתייבש.
תרופות נגד עצירות מעודדות את תנועת המעיים באמצעות גירוי עדין של הרירית במעי. התרופות מחליפות למעשה את הפעולה הטבעית של הגוף וגורמות ליצירת רפלקס הפינוי בצורה מלאכותית. התרופות בטוחות לשימוש וזמינות מאוד לציבור הרחב. במקרים מסוימים כאשר מופיעה עצירות כרונית או עצירות המלווה בסימפטומים נוספים כגון, בחילות כאבים וכו', מומלץ לפנות לרופא על מנת שיתווה למצבים כרונים או קשים של עצירות תרופות ייעודיות הדורשות מרשם רפואי.
בנוסף על תרופות עם או ללא מרשם, ניתן לטפל בעצירות באמצעות סיגול אורח חיים בריא. אורח חיים שכזה כולל פעילות גופנית כשלוש-ארבע פעמים בשבוע, הקפדה על תזונה נכונה, הימנעות ממזונות מסוימים העלולים (בננות, אורז, קפה) לגרום עצירות וכו'. בנוסף, מומלץ להגביר צריכה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. ידוע כי סיבים תזונתיים מסייעים מאוד לפעילות תקינה של המעיים ומקלים מאוד על מצבי עצירות, ויש לצרוך אותם ביחד עם מים. מזונות עשירים בסיבים הם: פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות.