עצירות היא תסמונת שכיחה בקרב האוכלוסייה בארץ ובעולם, וכמעט כל אחד חווה מצב של עצירות בשלב כלשהו בחייו. עצירות המופיעה בקרב האוכלוסייה המבוגרת זכתה במשך השנים לכינוי עצירות מבוגרים, על מנת להבדילה מסוגי עצירות אחרים (עצירות ילדים, עצירות כרונית). עצירות מבוגרים , מופיעה וחולפת בדרך כלל כעבור מספר ימים, או במקרים חריפים יותר כעבור מספר שבועות. הסיבות לעצירות הן שונות ומגוונות כגון, תזונה לא מאוזנת, התמכרות לחומרים משלשלים, מתח, מחסור בפעילות גופנית וסיבות נוספות. עצירות עלולה לנבוע גם מסיבות אורגאניות, כמו מחלת הציליאק, פגיעה בעמוד השדרה, היצרות של פי הטבעת, מחלת קרוהן ועוד.
במידה ומופיעה תסמונת עצירות טיפול מקובל יעשה באמצעות אחת התרופות הנמצאות על מדפי בתי המרקחת. תרופות אלה שמיועדות לפעול נגד עצירות , יוצרות גירוי במעי ומעודדות את תנועתו. עצירות נגרמת כאשר תנועת המעי נפגעת, הצואה "נתקעת" בתוכו והגוף סופח ממנה את הנוזלים. כתוצאה מספיחת הנוזלים נפח הצואה קטן ורפלקס הפינוי נפגע. תרופות נגד עצירות מסייעות להפעלת רפלקס הפינוי הגורם לניע מעיים (פרסטלטיקה), ולדחיפת הצואה החוצה דרך פי הטבעת. עצירות מבוגרים עלולה להיגרם גם כתוצאה מטיפול תרופתי במחלה מסוימת, או כתוצאה משימוש ממושך במשככי כאבים.
במקרים בהם מופיעה עצירות על רקע שימוש ממושך בתרופות מרשם או תרופות אנטי דלקתיות לא סטרואידיות (NSAID) מומלץ לפנות לרופא המשפחה. כדאי לפנות לרופא במקרים אלה ולא להסתמך רק על תרופות מדף, מאחר ואם מופיעה עצירות טיפול לא נכון יכול לגרום לנזק לטווח הארוך. מדובר בעיקר בפיתוח תלות בתרופות משלשלות המביאה לפגיעה ברירית של המעי הגס.
במקרים אלה יערוך הרופא בירור מקיף כדי לאבחן את הסיבות הגורמות, לעצירות ויורה על טיפול תרופתי ממוקד באמצעות תרופת מרשם.
קיימות בשוק מגוון תרופות המיועדות לטיפול בעצירות. הרופא יוכל להתאים את התרופה הנכונה למצב הספציפי שגרם לעצירות. עצירות מבוגרים היא תסמונת חולפת. טיפול תרופתי נכון בעזרת תרופות מדף או תרופות מרשם יכול להביא לפתרון מהיר של הבעיה ולהקלה משמעותית בסימפטומים.