צעירים רבים שאוהבים להתווכח ושואפים להוציא את האמת לאור, מוצאים את עצמם בסופו של יום על ספסל הלימודים בפקולטה למשפטים. בפקולטות אלו אפשר למצוא צעירים נמרצים חדורי מוטיבציה, שמעוניינים להפוך לעורכי דין מורשים. תואר ראשון במשפטים הוא הצעד הראשון שלהם בדרך לבית המשפט.
לימודי משפטים, אשר נמשכים שלוש וחצי שנים ובסיומם מקבלים הבוגרים תעודת LL.B, מציעים לכם מגוון רב של מסלולים כגון: משפטים במסלול חד חוגי, משפטים ומנהל עסקים, משפטים ופסיכולוגיה, משפטים ורפואה, משפטים ומחשבים, משפטים וכלכלה, משפטים ועסקים, משפטים ותקשורת, משפטים ומימון ועוד. לימודים אלו שואפים לחקור את כל מה שקשור בחוק ובמשפט, מטרות החוק והמשפט, מערכות המשפט השונות שקיימות, אופן התפתחות המשפט וכדומה.
במהלך תקופת הלימודים, ילמדו הסטודנטים קורסים המתמקדים בענפי המשפט השונים, ביניהם: משפט חוקתי, משפט מנהלי, משפט בינלאומי, משפט פלילי, דיני חוזים, דיני נזיקין, דיני קניין, קניין רוחני, דיני מחשבים, דיני משפחה, דיני ביטוח, דיני לשון הרע וכ'ו. הסטודנטים יבחרו להתמחות באחד מהתחומים הנ"ל, כשלאחר מכן הם ילמדו לבחינת הלשכה לעורכי דין, אשר מסמיכה אנשים להיות עורכי דין מורשים.
באוניברסיטת חיפה, הסטודנטים יכולים לבחור מספר קורסים מפקולטות אחרות כגון: מנהל עסקים, ספרות, תולדות ומורשת ישראל, מנהל ציבורי, פילוסופיה, היסטוריה, מדעי ההתנהגות וביוטכנולוגיה.
ישנן מספר תוכניות במוסד אקדמי זה קרי: משפטים וכלכלה, משפטים ופסיכולוגיה, משפטים וסיעוד, משפטים ולימודי אסיה, משפטים ועבודה סוציאלית, משפטים ותעודת הוראה ועוד. ישנה אפשרות לסטודנטים לבחור בתכנית משולבת, שכוללת תואר ראשון במשפטים ותואר שני בפילוסופיה או בלימודי אסיה בארבע שנים. במרכז הבינתחומי בהרצליה, ישנם מרצים כמו: פרופסור אוריאל פרוקצ'יה, מומחה לדיני חברות, פרופסור אלון קלמנט, מומחה לסדר דין אזרחי ותובענות ייצוגית ועוד רבים וטובים. סטודנטים בבינתחומי יכולים ללמוד לתואר ראשון במשפט ועסקים או במשפט וממשל, כאשר יש להם גם אפשרות להתמחות בחשבונאות.
במכללה האקדמית נתניה ניתן ללמוד בתוכנית משולבת של משפטים ומנהל עסקים, כאשר הסטודנטים שירצו להמשיך ללימודי M.B.A בתחום השני, לא יצטרכו לבצע לימודי השלמה לכך. בתוכנית הלימודים של משפטים לתואר ראשון, ישנם גם קורסים במדעי החברה, קרימינולוגיה ופילוסופיה של המשפט. באוניברסיטת תל אביב יש דרישה לציון התאמה של 664, אשר מותנה בציון 600 ומעלה בפסיכומטרי ובנוסף לכך, ציון 120 באנגלית בבחינה הפסיכומטרית. לסטודנטים של משפטים בתל-אביב מוצעות ארבע חטיבות מורחבות שנבנו במיוחד עבורם: חשבונאות, ניהול, כלכלה ופילוסופיה.
לימודי משפטים הינם מרתקים, כאשר כיום ישנם לא מעט עורכי דין ביחס לגודל האוכלוסייה בישראל. אמנם לשכת עורכי הדין העלתה את הרף של מבחן ההסמכה, אך עובדה זאת לא מונעת מצעירים רבים להירשם ללימודים אלו. בסופו של דבר מדובר במקצוע יוקרתי, אשר מציע מגוון של תפקידים כגון: יועצים משפטיים בשרות המדינה- המוסד לביטוח, משרד מבקר המדינה, משרדי ממשלה ועוד. כמו כן, עבודה במשרדים השונים בארץ, כשכל אחד מהם מתמחה בענף משפטי אחר .
המאמר מוגש מטעם אתר הסטודנט, פורטל לימודים ייחודי המכיל אלפי ביקורות וחוות דעת של סטודנטים ובוגרים ממוסדות לימוד בכל רחבי הארץ