חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בין ט"ו בשבט לי"ד באדר - איך מרזים מהפרי שנשאר?

מאת: מיכל כהןדיאטה ותזונה13/02/20101158 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בין ט"ו בשבט לי"ד באדר – איך מרזים מהפרי שנשאר?

"אין, אין, אין, אני לא יכולה עליהם" התפרצה ד', מתאמנת הנמצאת בתהליך מוצלח של ירידה במשקל, לאחר שנוכחה לדעת כי עלתה 1.2 ק"ג בשבוע. "מה בסך הכול אכלתי?! לא נגעתי בבורקס, לא אכלתי ביסלי ובמבה כבר שבועות, לא אכלתי את כל מנת הבשר במסעדה, לא הוספתי שמן לסלט..."

"ד' יקרה", עניתי לה בשלווה "אין אנו מרזים ממה שאנחנו לא אוכלים, אנחנו מרזים ממה שאנחנו כן אוכלים. ספרי לי מה אכלת השבוע. מי אלה 'עליהם'?"

"הפירות המיובשים" ענתה לי ד' ביבושת פנים "אני 'חולה' על תמרים. בשבילי זה יותר משוקולד. כשאני עייפה, אני לוקחת תמר אחד... ואז...חבר מביא חבר...ושוב אני מרגישה חסרת שליטה".

"יקירה" אני עונה לה "זו לא את, זהו הרכיב התזונתי העיקרי בפרי, סוכר הפירות. לפני שהמציאו את הממתקים התעשייתיים, הפירות, ובמיוחד הפירות המיובשים, בצבעיהם הזוהרים והחזקים היו הממתקים. הגוף שלך דורש סוכר ואת כבר יודעת איזה סוכר לצרוך ובאיזה אופן כדי שיספק אנרגיה זמינה בקצב מתון ומאוזן לאורך זמן. מה עוד אכלת מהפירות שנותרו מחגיגת ט"ו בשבט"?

"שטויות, בקטנה..." היא עושה בידיה תנועות ביטול "מידי פעם חופן חמוציות, קצת שקדים ואגוזי מלך. הסברת לי את תרומתם לבריאות..."

"הפירות והאגוזים אכן בריאים בתנאים מסוימים. כבר דברנו על החומרים המשמרים, על השפעת החימום, על הערך הקלורי ועל ההבדלים בין פרי חמוץ לפרי מתוק. מתי את מרגישה צורך לנשנש"?

"בעיקר בערבים, כשאני לבד ולמרות מה שאני יודעת, מידי פעם אני מוצאת עצמי מנשנשת במקום להתיישב לארוחה".

הפירות המיובשים, הגרעינים והאגוזים למיניהם, עולים על שולחננו כשבועיים לפני ט"ו בשבט (כתחליף לפירות הטריים שקר לאכול אותם בחורף) וקורצים לנו מתוף צנצנות המונחות על השיש ("אוכל לא זורקים, וזה בכלל לאורחים"...) לפחות עד פורים. או, אז, אנחנו אופים מהם משלוחי מנות, עוטפים אותם בבצק פריך וההרזיה? והבריאות? וניהול המשקל? וההבטחות? מאתנו והלאה!

אז איך נהנה מדובשם ולא נפגע מעוקצם?

קבלו טיפים (רשימה חלקית) כדי שתהיו פחות אכולי חרטה:

מותק של פרי

?      כתחליף לשוקולד. בפרי קטן יש 2-3 כפיות סוכר.

?      כתחליף לנשנושי חטיפים מטוגנים ומלוחים האוצרים נוזלים בגוף.

?      כחלק ממזון שאפשר לקחת כשיוצאים מן הבית להרבה שעות.

?  תוספת פירות בבישול עוף ובשר מפחיתה הצורך במתוק לאחר הארוחה. למתכונים:  http://veg.anonymous.org.il/arttubishvat.html

?      כדי להאט את קצב פירוק סוכר הפירות איכלו פירות עם שקדים ואגוזים טריים.

?      אגוז מלך עדיף על פקאן ולא לקלות אותו.

?      הקליפה הלבנה של פרי ההדר מפחיתה מחלות חניכיים, עששת וסוכר.

 להרזיה ולניהול משקל תקין

?      אכלו פרי טרי קטן בשלמותו ולא כמיץ.

?      שלבו פרי בדגנים וביוגורט. הכינו גרנולה מופחתת קלוריות על פי מתכון אישי.

?      פרוסת עוגת קרם = תפוח+אגס+בננה+פומלית+אפרסמון.

?      היפטרו משאריות הפירות המיובשים. אל תשאירו אותם מול עיניכם.

?      קנו פירות מיובשים בתחשיב נכון (כמויות, מינים, מגוון).

?      לטיפול מופחת קלוריות ב"פקקי תנועה" במערכת העיכול: זרעי פשתן טחונים, מים חמים עם שמן זית.

?    למניעה מופחתת קלוריות בדלקת בשתן ובמחלות חניכיים – העדיפו קפסולות של חמוציות על הפרי עצמו.

?      אם מוכרחים פיצוחים, אז לקנות עם הקליפה. התעסוקה של קילוף הפיצוחים עוזרת לנו לאכול פחות.

?      לבשו  מכנסיים/חצאית עם רוכסן וחולצות צמודות. בגד מעט לוחץ מזכיר לנו לאכול פחות.

?      צאו מהבית לפעילות גופנית.

ונחזור אלינו, מאותגרי המשקל

המאה ה- 21 מעמידה בפנינו אתגר גדול "איך מתגברים על הפיתויים ההולכים ומקיפים אותנו מכל עבר"? בט"ו בשבט הפירות, בפורים העוגיות, בחורף המרקים ובקיץ המאכלים המצננים... איך מפתחים עמידות כלפיהם? מנין שואבים את הכוחות? איך מתמידים בניהול משקל תקין?

אתם בודאי חושבים שהמצליחים הם המצליחים ושאתם מזן אחר... אז זהו, שלא! כל אחד יכול להגשים חלום, גם אתם. כל שעליכם לעשות הוא להתחבר לעצמכם, למאווייכם האמיתיים, להצלחות קודמות שלכם בכל תחום אחר, ליכולות ולעוצמות הקיימות בכם, למצוא מי שיעזור לכם להתמודד באומץ עם החסמים ולפעול בצעדים קטנים, אפשריים.

 הזמנה לקשר

אני מזמינה אתכם למלא את השאלון הקצרצר ולשלוח אלי: michalc821@gmail.com

בהתייחס לרצונך לנהל משקל תקין ואורח חיים בריא:

  1. באילו תחומים אחרים בחייך את/ה מצליח/ה?
  2. מהן החולשות והאתגרים אתם את/ה מתמודד/ת, בניהול משקל תקין?
  3. מה יהיו ההשלכות במידה ולא תתמודד/י עם הבעיות?
  4. כשתנהל/י משקל תקין ואורח חיים בריא,  מה זה יאפשר לך ולחיים שלך?                                                                      
מבטיחה לענות לכל מייל שיגיע.

ומה במאמרים הבאים?

איך מפחיתים קלוריות במתכונים

איך מיישמים את מה שכבר יודעים...

"עתיד אני" - זו מידה זרה; "רצוני" - מידה ואינה מידה; "הריני" - זו מידה טובה"

רבי מנחם מנדל מקוצ'ק

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיכל כהן - להתחבר לעצמך ולהיפרד מהדיאטה

052-3824089 michalc821@gmail.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיכל כהן

מאת: מיכל כהןדיאטה ותזונה26/02/10918 צפיות
ימי פורים על מסיבותיהם ומסכותיהם עלולים לגרום לנו להגיע לשתי החלטות קיצוניות שתגרומנה לנו להרגיש אומללים: ü מי מביננו שיבחר באפשרות "צומו עלי ואל תאכלו ואל תשתו שלשה ימים" עלול למצוא עצמו עצוב במקום שבו הכול שמחים, ü ואם נבחר באפשרות "כאשר אבדתי אבדתי" ונזלול אזני המן ללא הבחנה, נהרוס בשלושה ימים הישגים שהגענו אליהם בעמל רב. איך נעמוד בפני הפיתויים ולא כהמן "נידחף אל ביתנו אבלים וחפויי ראש"?

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192115 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181418 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811242 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica