תאונת עבודה, לפי חוק הביטוח הלאומי, היא תאונה אשר ארעה לאדם תוך כדי עבודתו אצל מעסיק או מטעמו – מרגע היציאה מהבית, דרך שעות העבודה ועד שהעובד מגיע חזרה לביתו.
תאונה תוכר כתאונת עבודה על פי חוק כאשר ישנו קשר סיבתי בין הנזק (גם נזק נפשי) שנגרם לבין תאונה, וכן קשר ברור בין התאונה לעבודה.
בישראל נפגעים מדי שנה כ-60,000 עובדים בתאונות עבודה. ימי עבודה הולכים לאיבוד, עובדים לא יכולים להמשיך למלא את תפקידם הנוכחי ובמקרים מסויימים סובלים מאובדן כושר עבודה לצמיתות.
כדי לקבל פיצויים על תאונת עבודה , לא מספיק ללכת לרופא ולקבל אישור. הרבה פעמים צריך לעבור דיונים משפטיים בבית דין לעבודה וביקורים מתישים ומעייפים אצל מומחים רפואיים לצורך קבלת חוות דעת חיצוניות.
הדרך אל הפיצויים לאחר תאונת עבודה: כך תבחרו עו"ד לנזיקין
בחירת ייצוג מתאים
בוודאי נתקלתם בפרסומים רבים של חברות העוסקות במימוש זכויות המציגות עצמן כגופי סיוע לנפגעים. חשוב לציין כי החוק בישראל קובע כי ייצוג משפטי בבתי המשפט בישראל יעשה ע"י עורך דין. בניגוד לחברות שהזכרנו, עורך דין כפוף לכללי האתיקה ומחוייב לעמוד בסטנדרטים מכובדים ותנאים אשר מחייבים אותו לנאמנות מוחלטת ללקוחו. לפיכך, חייב עורך הדין לעמוד בלוחות זמנים הקבועים בחוק, למסור ללקוח פרטים רלוונטים בלבד, ליידע את הלקוח על חוקים ופסקי דין החלים על מקרהו ולהסביר לו את משמעות המסמכים עליהם הוא חותם.
חשיבות עיסוקו העיקרי של עורך הדין
עורך דין אינו מוגבל לעסוק במספר תחומים שונים. יחד עם זאת אנו ממליצים לפנות אל עורך דין העוסק בתחום הספציפי של המקרה שלך. כלומר, אם נפגעת בתאונת עבודה, הייצוג המשפטי המתאים ביותר יהיה זה הניתן ע"י עורך דין העוסק בתחום הנזיקין ומתמחה בעיקר בו.
כמה זה עולה לנו?
שכר טרחת עורך דין בתביעות נזיקין לרוב נקבע באחוזים מסכום הפיצוי שאותו קיבל הניזוק אם בפשרה או בפסק דין. סכום האחוזים נתון למשא ומתן אך לרוב הטווח הוא בין 10% ועוד 30%, תלוי בנסיבות התיק, סוג הפגיעה, ראיות וכו’.
ייעוץ משפטי ראשוני בחינם
היות ושכר טרחת עורך הדין בתביעות נזיקין לנפגעי תאונות עבודה הוא באחוזים מסך הפיצויים אשר יקבל הניזוק, ניתן לקבל ייעוץ משפטי ראשוני בחינם. לא בכל משרדי עורכי הדין ניתן לתאם פגישה כזו, ולכן כדאי ליזום פניה טלפונית ראשונית ושיחה קצרה עם עורך הדין, כדי להבהיר את העניין.
לפגישה ראשונית, שמתקיימת לצורך הערכת סיכויי תביעתכם, מומלץ להגיע עם כל המסמכים הקשורים במקרה התאונה לרבות: קבלות על הוצאות, הפניות לרופאים, תוצאות בדיקות, חוות דעת, עותק מפוליסת ביטוח וכו’. ככל שיהיו לך יותר מסמכים וראיות כך יהיה יותר קל לעורך הדין לתת לך הערכה בדבר הסיכויים בתיק.
ידע הוא כוח: הכינו שיעורי בית
לפני שאתם פונים או נפגשים עם עורך דין, בדקו וקראו מאמרים בנושאי תאונות עבודה. חפשו באינטרנט פסקי דין, כתבות וחומר רלוונטי. ככל שהאינפורמציה בידכם תהיה רבה יותר, יהיה לכם יותר קל לבחור עורך דין.
מי אתה עורך הדין?
היום בעידן האינטרנט בו המידע גלוי ונגיש אפשר לברר מיהו עורך הדין אותו אתם עומדים לפגוש. פשוט הקלידו את שמו בגוגל ומצאו כתבות, פסקי דין ומאמרים אשר נכתבו על המשרד, על תחום התמחות המשרד, פיצויים שנפסקו וכו’. המידע שתמצאו יקל עליכם בבחירת עורך דין מתאים לטיפול בתביעת הפיצויים לאחר תאונת עבודה.