חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים - שאלות ותשובות מפי עו"ד לדיני נזיקין ליאור לויט

מאת: ליאור לויטנזיקין26/07/20101245 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


[מאת: עו"ד לדיני נזיקין - ליאור לויט]



כולנו מפחדים מטיפול שיניים - מי לא? איננו מבינים תמיד את הטיפול שאנו עוברים ראשית, מאחר ואין באפשרותינו להתבונן בו בצורה נוחה כך שנבין את הנעשה. שנית, בגלל שהמינוחים המקצועיים לא כ"כ  נגישים ונהירים עבורינו – לעיתים קרובות קורה כי רק בדיעבד אנו מבינים את  אותם מינוחים הקשורים לטיפול לאחר שחווינו אותו על בשרנו. סיבות אילו אינן רק הסיבות בגללן אנחנו נוטים לפחד מטיפול שיניים, אילו הן אף הסיבות לכך שרפואת השיניים היא אחד מהתחומים השכיחים בכל הקשור להגשת תביעות בגין רשלנות רפואית.


מהם מקרי הרשלנות הרפואית הנפוצים בתחום וכיצד ניתן להימנע מהם ולבחור את הרופא שיניים הנכון? מה עושים כשחווים רשלנות רפואית , למי פונים ומהו התהליך שעוברים?


להלן מס' שאלות ותשובות נפוצות בעלות מידע חשוב ושימושי על רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים:

כיצד אוכל להימנע מנזקים שעשויים להיגרם בעקבות טיפול שיניים?


בדומה לטיפולים רפואיים אחרים שאינם טיפול שיניים, הרופא שלכם חייב להסביר לכם את המהות של הטיפול שתעברו, כמו גם לומר במפורש מהם הסיכויים להחלמה, הסיכונים והטיפולים החלופיים שניתן לבצע. לאחר ההסבר אודות הכרוך בטיפול על  הרופא לקבל את הסכמתכם המודעת לטיפול.

מהם מקרי הרשלנות השכיחים ביותר שנוגעים לטיפולי שיניים?


מקרי הרשלנות הנפוצים נעים מתכנון שגוי של שיקום הפה שעשוי להזיק גם לשיניים בריאות, דרך ביצוע לא נכון של שתלים ועד לנזקים לעצביה של הלסת והבאה לשיתוק שריריהם של הפנים.

כיצד אוכל לבחור ברופא שיניים מומחה שנכון עבורי באופן שימנע ממני נזקים במהלך הטיפול המיועד?

בטרם הגעה לטיפול  כדאי לברר מהו סוג המומחיות שנדרש מהרופא שיניים עבור הטיפול המיועד ומי מוצלח בתחומו. רפואת השיניים כמו סוגי רפואה אחרים  ענפה אף היא בתחומי המומחיות שלה -  ביניהם טיפול שורש, אורטודנטיה, שיקום הפה וכו'. לכן חשוב להצליב מידע לפני ההגעה לטיפול ולבחור רופא מומחה שמתאים לטיפול הספציפי הנדרש.

מה לעשות אם חוויתי רשלנות רפואית כתוצאה מטיפול שיניים?

אם  אכן קיים חשש לרשלנות רפואית בעקבות טיפול שינייים שהביא לנזק, עליך לפנות לייעוץ אצל עו"ד לפני נקיטת הליכים כלשהם ולכזה הבקיא בתחום הרשלנות הרפואית - חשוב עד מאד. כמו כן, באם אתה סבור כי נפגעת עקב רשלנות רפואית כדאי מאד להימנע מלפנות לרופא המטפל או להנהלת המרפאה במכתב תלונה! זאת בגלל שבמכתב זה עשוי להימצא מידע שאינו מדויק, כזה העלול להזיק בהמשך באם תתבצע מצידך תביעה עתידית. 

מה צריך להביא לפגישת ייעוץ עם עו"ד המומחה ברשלנות רפואית אם אני סבור שנפגעתי כתוצאה מטיפול שיניים?

כהכנה לפגישת ייעוץ עם עו"ד כדאי להביא את כל התיעוד שברשותך, שקשור לטיפול שעברת והסב לך נזק. קבלות נגד תשלומים שניתנו לרופא או למרפאה, צילומי רנטגן של שיניך ובנוסף , כל תיעוד נוסף שברשותך הנראה לך כזה שקשור ו/או רלוונטי למהלכו של הטיפול במסגרתו הינך סבור שניזוקת.

מה התהליך שאעבור באם אחליט שברצוני להגיש תביעה בעילה של רשלנות רפואית?


ראשית, על עורך הדין לקבל מרופא השיניים את התיק הרפואי שלך, החשוב בתיעוד התהליך במיוחד אם הוא כולל צילומי רנטגן. שנית, יהיה עליך להיבדק אצל רופא שיניים המומחה בתחום, על מנת שזה יאבחן אם קיבלת טיפול תקין או כזה שגרם לך לנזק. לבסוף, אם יוכח כי הרופא שטיפל בך התרשל בעבודתו, אז חוות הדעת של הרופא המומחה  תהווה עילה שעל בסיסה תוגש תביעה לביהמ"ש.


לפרטים נוספים על דיני נזיקין, רשלנות רפואית ועוד

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד ליאור לויט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ליאור לויט

מאת: ליאור לויטנזיקין14/09/101266 צפיות
מדי יום אנחנו שומעים לצערינו על הקטל בדרכים ותאונות הן דבר שכיח. אולם לא הרבה יודעים שהיום, לפי החוק, המעורבים בתאונות דרכים זכאים לפיצויים.

מאת: ליאור לויטנזיקין18/08/101301 צפיות
מדי יום אנו שומעים לצערינו הרב על הקטל בדרכים ותאונות הן כאמור דבר שכיח. אולם לא רבים יודעים שהיום, לפי חוק, המעורבים בתאונות דרכים זכאים לפיצויים.

מאת: ליאור לויטנזיקין10/08/101443 צפיות
לחץ ומתח בעבודה הם דבר המוכר לכולנו, כמו גם העובדה שרבים מאיתנו לוקחים את זה ללב - ותרתי משמע. אירוע לב במהלך העבודה הוא מתאונות העבודה השכיחות ביותר, גם אם לעיתים נדמה שאין קשר הדוק בין האירוע עצמו לפעילות בעבודה.

מאת: ליאור לויטנזיקין05/08/101276 צפיות
אחד המקרים השכיחים בתביעות רשלנות רפואית, הוא סיבוך בחדר הלידה. ביה"ח הממוצע עובר כעשרות לידות ביום, ולמרות שמדובר בהליך רפואי שגרתי ושכיח, לעיתים הוא עלול להסתבך. משנכנסים לחדר לידה לא ניתן לצפות את פני העתיד - מנוסות ככל שהאם והמיילדת יכולות להיות בלידות.

מאת: ליאור לויטדיני עבודה20/07/101429 צפיות
אנו עדים לאחרונה לעלייה חדה במספר תאונות העבודה הקטלניות שמתרחשות בישראל.נפגעת בתאונת עבודה? יתכן והיא יכלה להימנע. מהם חובותיו של המעביד בשמירה על בטיחותך? כיצד מוכיחים רשלנות מעביד? מה עושים לאחר שנפגעים בתאונת עבודה?

מאת: ליאור לויטנזיקין13/07/101242 צפיות
רשלנות רפואית בזמן היריון היא פיענוח שגוי של בדיקות שונות כמו בדיקות גנטיות, אולטראסאונד או אי הפניית אם בסיכון לבדיקות מתאימות, כך שמסתבר שהאישה ההיריונית נמצאת בקבוצת סיכון ולפיכך קיים חשש להיוולדות עובר עם מום , למוות בזמן הלידה ולפגיעה בבריאות האם.

מאת: ליאור לויטפלילי30/06/101334 צפיות
הרבה פעמים קורה שעוברי אורח נפגעים וסובלים מנזקי גוף בדרגת חומרה כזו או אחרת, כתוצאה ממפגעים שבתחום אחריותה של רשות מקומית או רשות ציבורית. לפי החוק, החוק - רשות ציבורית, לרבות עירייה, נושאת באחריות "לדאוג לתיקונו, ניקויו, הזלפתו, תאורתו וניקוזו של רחוב שאינו רכוש הפרט, וכן למנוע ולהסיר מכשולים והסגת-גבול בו".

מאמרים נוספים בנושא נזיקין

מאת: עידן שלומןנזיקין29/04/192528 צפיות
אחד החוקים הכי משמעותיים לטובת הצרכן הישראלי הוא חוק שירותי תעופה שחוקק חבר הכנסת אחמד טיבי לפני מספר שנים. חוק זה הוא ללא ספק בשורה מרעננת במסגרת חוקי הגנת הצרכן בישראל ונוגע הן לטיסות מישראל לחוץ לארץ, טסים פנים ארציות בישראל וטיסות ממדינה זרה לישראל, בין אם מדובר בטיסה ישירה או כזאת הכוללת חניית ביניים.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192643 צפיות
אחד התחומים הפעילים ביותר בעולם המשפט הישראלי הוא זה של תביעות נזיקין ותאונות דרכים. הסיבה לכך די פשוטה, והיא כיוון שכולנו עלולים להיקלע לסיטואציה בה אנו נפגעים במזיד או בשוגג ויש מי שניתן לתבוע על מנת שייתן על כך את הדין.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192623 צפיות
שכירים רבים תופסים במחשבתם שהם רשאים לתבוע מקרה של תאונת עבודה או פגיעה מהעבודה רק כאשר מתרחש אירוע נקודתי ספציפי שברור (לפחות עבורם) שהוא זה שגרם להם לנזק גופני. לא כך הדבר וכדאי שתכירו מושג "חדש" יחסית בתביעות של תאונות עבודה – מיקרוטראומה.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192755 צפיות
ההגנה על זכויות העובדים מתרחבת כל הזמן ככל שאנו למדים יותר ויותר על גורמים הפוגעים בעובדים במהלך עבודתם. חלק מפגיעות אלו נחשבות בתור מחלת מקצוע על ידי מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית של משרד הכלכלה, ולעובד שנפגע באופן זה יש זכויות תביעה מול ביטוח לאומי.

מאת: עידן שלומןנזיקין18/02/192476 צפיות
אמצעי המדיה הרבים שזמינים לכל אחד ואחת מאיתנו הביאו בשנים האחרונות לעלייה משמעותית באלימות שעולה בטקסטים רבים שנכתבים בערוצי התקשורת השונים. חלק מאותם תכנים, בין אם במסגרת כתבה, מאמר, פוסט או מסרון הם בבחינת לשון הרע והוצאת דיבה מבחינה חוקית ונכנסים תחת הגדרות חוק לשון הרע במדינת ישראל.

מאת: עידן שלומןנזיקין19/01/193258 צפיות
מגיע לכם פיצוי! כך קובע חוק טיבי שעבר בכנסת לפני מספר שנים, ונועד לתת מענה לציבור הצרכנים שנפגע על ידי חברות תעופה שונות בין אם במקרים של עיכוב בטיסה או ביטול טיסה.

מאת: עידן שלומןנזיקין24/12/182341 צפיות
ביטוח סיעוד הוא אחד הביטוחים החשובים ביותר לכל אחת ואחת במדינה. בין אם רוכשים זאת באמצעות קופת החולים או במסגרת ביטוח פרטי, הרי שביטוח סיעודי אמור לכסות אותנו (ובעיקר את בני ביתנו) במקרה ונקלע למצב סיעודי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica