מצאו מתווך נדל"ן טוב
מובן שאין הכרח להסתייע במתווך, כדי שיעזור לכם למצוא את בית החלומות שלכם, אבל אתם עשויים לגלות שזה יחסוך לכם זמן וכסף. מתווכים לרוב דורשים 2% פלוס מע"מ, גם מהרוכש וגם מהמוכר. על פי החוק בישראל, המתווך צריך להיות בעל רישיון, אז ודאו שהמתווך שלכם מורשה. לרוב, מתווכים יבקשו מכם לחתום על מסמכים שונים בטרם יראו לכם נכסים. מאחר שזה עשוי להיות חוזה מחייב, כדאי לכם להראות את המסמך לעורך הדין שלכם לפני שתחתמו.
קחו מהנדס מבנים שיבדוק את הדירה
אלא אם אתם נהנים לקחת סיכונים, סביר להניח שתרצו לבטל את העסקה אם המהנדס מוצא פגמים מבניים או כל פגם רציני אחר בדירה. על פי סוג הבעיות שמצאתם, אתם תוכלו להתמקח על מחיר נמוך יותר עם המוכר, שלוקח בחשבון את הסכומים שתיאלצו להוציא כדי לתקן את הליקויים. ייתכן גם שהמחיר שנאמר לכם הוא מחיר סופי, בלי קשר לליקויים שנמצאו בדירה. אם המוכר לא יסכים לתקן פגמים או לרדת במחיר תצטרכו להחליט אם אתם מעוניינים להמשיך בעסקה.
דו"ח מהנדס כתוב עולה לרוב כ-500$ בצירוף מע"מ. דו"ח בעל פה הוא לרוב חצי מהסכום, אבל דו"ח כתוב יהיה שימושי יותר, אם תגלו בעיות בלתי מדווחות בהמשך.
תנו ייפוי כוח לעורך דין שייצג אתכם
עורך הדין שלכם
- יערוך את בדיקת הזכויות כדי לוודא שהמוכרים אכן בעלי הדירה ולגלות אם קיימים שיעבוד או חובות קודמים על הנכס
- ינהל משא ומתן על החוזה, כולל לוח הזמנים לתשלומים
- ינהל את חובות המיסוי שלכם
- ינהל את תהליך ההרשמה של הזכויות על הנכס
ישנה אפשרות שעורך הדין שלכם יסייע לכם בפתיחת חשבון בנק, יקל על התשלומים המחויבים ואפילו יסייע לכם עם מסמכי המשכנתא.
על עורך הדין שלכם לתת לכם הערכה לגבי סך העלויות של התהליך, כולל כל התשלומים הקבועים והמשתנים הכרוכים בו. למשל, משתנה אחד הוא ביטוח הנכס, שיכסה אתכם במקרה שיש טעות בבדיקת הזכות או ברישום.
שכר טרחה משפטי נע בין 0.5% ל-2% ממחיר הנכס, פלוס מע"מ.
התייעצו עם שמאי מקרקעין
השמאי יכול לומר לכם אם המחיר המוצע הגיוני או לא, ויכול לבדוק את השכונה ואת הוראות תוכנית בנין ערים החלה באישור. הוא יזהיר אתכם לגבי תוכניות עתידיות ברחוב או בשכונה, שעלולים להשפיע על ערך הנכס או על רמת הנוחיות. תוכלו גם לגלות אם לנכס שאתם שוקלים לקנות יש תוספות לא חוקיות שנבנו עליו, ואם תוכלו לקבל אישור לבנות תוספות בעתיד. אם הנושאים האלה חשובים לכם, התייעצו עם שמאי מקרקעין לפני שתחתמו על החוזה.
בדקו את מצבכם הכלכלי
גם אם אתם לא ממש חייבים משכנתא, אתם עשויים להחליט שתעדיפו לממן את הרכישה מהלוואה ולא להשתמש בכסף שלכם. אם אתם בוחרים להשתמש בכסף שלכם, בדקו אם הוא זמין מיידית או לא. אם אתם מסתמכים על משכנתא שתממן את הרכישה, ודאו שהבנק מאשר לכם את ההלוואה לפני שתחתמו על החוזה. ברגע שתחתמו, אין דרך חזרה מבלי לשלם פיצויים למוכר, אלא אם נקבע אחרת בחוזה.
סוכני משכנתאות
אם אתם מתכננים לקחת משכנתא מבנק למשכנתאות, כדאי לשקול להתייעץ גם עם סוכן משכנתאות. סוכן משכנתאות יכול לבדוק עבורכם את ההלוואות המוצעות בשלל בנקים למשכנתאות, ולנהל עבורכם משא ומתן, כדי לקבל את שיעור הריבית הטוב ביותר. הוא גם יכול לעזור בחישוב ההחזר החודשי למשכנתא בשקלים. סוכני משכנתאות גובים לרוב עבור שירותיהם 1.5% מהמשכנתא פלוס מע"מ.
בכל מקרה שתשכרו אנשי מקצוע, אל תחששו לשאול את כל השאלות שעולות, וודאו שאתם מבינים את כל זכויותיכם וחובותיכם. קחו את זה צעד צעד, ותגלו שתוך זמן קצר תחתמו על חוזה, ותהיו בדרככם לבית החלומות החדש שלכם.
משרד עורכי דין במודיעין