- שכר טרחה לעורך הדין– שכר הטרחה עבור עורך הדין של הרוכשים: בהתאם לכמות העבודה הנדרשת, השכר נע בין 0.5% ל-2% ממחיר הדירה, כולל מע"מ (מס ערך מוסף הוא 16.5% מהשכר הנקוב). שכר הטרחה של החברה המוכרת משולם על ידי הרוכש. הוא יכול לנוע בין 1% ל-2% מהמחיר, כולל מע"מ. עם זאת, לפעמים המחיר הנקוב כולל כבר את שכר הטרחה של החברה.
- דמי תיווך – השכר הזה משולם לרוב על ידי חברת הבנייה. עם זאת, אם שכרתם מתווך שיראה לכם מספר פרויקטים, המתווך ידרוש מכם תשלום.
- מס רכישה– מחושב על פי מדרגות, בהתבסס על מחיר הדירה. המדרגות הללו מעודכנות כל 3 חודשים. לעולים חדשים ניתן פטור חלקי ממס הרכישה.לחצו כאן לקבל את מדרגות המס העדכניות ביותר.
- מחיר המרת מטבע– תשלומים נעשים תמיד בשקלים, אפילו אם המחיר נקוב בדולרים. פירוש הדבר הוא שאם אתם משלמים בדולרים, יש להמיר את הסכום הזה לשקלים. הבנקים בישראל דורשים דמי עמלה כאשר מפקידים מטבע זר לחשבון וממירים אותו לסכום שקלי. לידיעתכם, הבנקים קונים את הדולרים בשער נמוך יותר מן השער היציג.
השער היציג הוא שער המרת המטבעות שמפורסם בכל יום (מלבד ימי שבת וראשון) על ידי בנק ישראל. התשלומים משולמים בשקלים על פי השער היציג, ולא על פי שער הקנייה של הבנקים. לכן, יש צורך להוסיף סכום כסף נוסף על מנת להשלים את הפער ואת העמלה של הבנק עבור ההמרה. כדאי שתבקשו מעורך הדין שלכם שינסה לדרוש מהבנק עמלות נוחות יותר עבורכם.
- דמי משכנתא – הבנק למשכנתאות דורש עמלה עבור פתיחת תיק. ניתן לנהל מו"מ על העמלה מול מנהל הבנק.
בנוסף, קיימים תשלומים נוספים:
- שמאי – על פי רוב, הבנק אינו זקוק לשמאי למשכנתאות על דירות בבניה, אך לעתים הוא דורש זאת. זה יעלה לכם כ-600$.
- שכר נוטריון - הבנקים דורשים ייפוי כוח נוטריוני. הדבר עשוי לעלות בין 161 ל-225 ש"ח.
o כתב התחייבות- יש להפקיד בבנק כתב התחייבות לרישום משכנתא, במחיר 155 ש"ח.
- תשלום עבור חיבור לגז– יש לשלם לחברת הגז עבור החיבור למערכת הגז. המחיר נע בין 1500 ל-2000 ש"ח.
- אם תרצו שהדירה תיבדק על ידי מהנדס לפני הרכישה, השכר הרגיל הוא 500$ כולל מע"מ עבור דו"ח כתוב, ו-250$ כולל מע"מ לדו"ח בעל פה.
- אם תרצו לשדרג או לערוך שינויים בדירה הבסיסית שחברת הבנייה מציעה, תדרשו לשלם סכום נוסף. מומלץ להתייעץ עם מעצב פנים על השינויים.
משרד עורכי דין במודיעין