חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכמי שכירות מן המוכן מנקודת מבטו של המשכיר

בהמשך תמצאו את סיפורו, האמיתי מאד, של אחד מלקוחותיי. נקרא לו "דניאל". דניאל לא היה לקוח שלי מלכתחילה, כמובן; הוא הפך ללקוח כאשר נקלע מבלי שהתכוון הישר אל "סיפור מהגיהינום של משכירים" והסתבך באופן כזה שנדרש סיוע מקצועי כדי לחלצו משם. כדי למנוע אפשרות לזיהוי, שיניתי חלק מהעובדות בסיפור ושילבתי בו עובדות ממקרים דומים.

דניאל הוא לא היחיד שנתקל בבעיות כאלה. הוא יכול היה בקלות להקים קבוצת תמיכה בינלאומית למשכירי נכסים ממורמרים עם סיפורים דומים, משום שמדובר בבעיה בהיקף לא מבוטל בה נתקלים לא מעט משכירי נכסים.

דניאל היה הבעלים של בית יפהפה אותו השכיר למשפחה. נקרא להם "המשפחה". הוא השתמש בהסכם שכירות פשוט, בו השתמש פעמים רבות קודם לכם לשביעות רצונו המלאה.

בנקודת זמן כלשהי בתוך תקופת ההסכם, סירבה המשפחה לאפשר לדניאל להיכנס לבית. לטענתם היו פריטים בבית שנזקקו לתיקון, אולם הם סירבו לאפשר לדניאל גישה לצורך ביצוע התיקונים הנדרשים.

המשפחה החלה לנכות באופן שרירותי סכומים שונים מדמי השכירות, בתואנה שהם נאלצו לבצע את התיקונים בעצמם. למעשה מדובר היה בהפרה של הסכם השכירות.

מדי חודש תהה דניאל מה יהיה הסכום שיקבל כדמי שכירות, משום שהמשפחה ניכתה בעקביות סכומים שונים בהתאם לשיקול דעתה ומבלי שתינתן לדניאל האפשרות להתנגד או להסכים. לא ניתנה לו הזדמנות לבצע את התיקונים בעצמו, או לקבוע דבר כלשהו ביחס לתיקונים שבוצעו, עלותם, או אפילו האם היה צורך באותם תיקונים מלכתחילה.

דניאל מעולם לא קיבל קבלות כלשהן עבור התיקונים ולעיתים קרובות לא היה לו ברור כלל, ועיקר האם הניכויים היו, למעשה, לצורך תיקון נזקים שהמשפחה עצמה גרמה ולא לתיקון בלאי רגיל וטבעי.

לאחר מספר חודשים, ביקש דניאל מהמשפחה לאפשר את כניסתו של שמאי לבית, לצורך הערכת הבית למטרות ביטוח. המשפחה שבה וסירבה לאפשר כניסה למושכר וחדלה מלמסור לדניאל מכתבים שמוענו אליו והגיעו אל הבית.

המצב יצא מכלל שליטה במהירות. הקש ששבר את גבו של דניאל בסופו של דבר, אם ניתן להתבטא כך, היה ניסיונה של המשפחה להתקין ציוד מסוים מסביב לבית, אשר את עלותו, בהתאם לנוהגם הרגיל, ניכו מדמי השכירות. פעם נוספת היה מדובר בהוצאה שלא דיברו עליה עם דניאל, וכמובן לא קיבלו את הסכמתו לבצע אותה, הוצאה שעליה נודע לדניאל מהשכנים.

בשלב זה התעוררו בליבו של דניאל חששות רציניים בנוגע למצבו של הבית, אשר אליו לא הורשה להיכנס מזה חודשים. הוא פנה אלי, במטרה לבדוק מה ניתן לעשות לגבי אותם שוכרים בלתי נסבלים, בהתאם לתנאי החוזה שחתם עימם.

לרוע מזלו של דניאל, החוזה הסטנדרטי מן המוכן בו השתמש כלל מספר סעיפים בעייתיים במיוחד, כמו גם כמה השמטות משמעותיות.

כתוצאה מהחוזה המרושל, הצליחה המשפחה לקבל חזקה בבית מבלי שתספק לדניאל בטחונות כלשהם והוא גם לא ביקש שיפקידו בידיו המחאות דחויות לתשלום דמי השכירות. עובדות אלה הן שאפשרו למשפחה לבצע את אותם ניכויים שרירותיים מדמי השכירות מבלי שתבקש את הסכמתו ומבלי שתינתן לו אפשרות לארגן את ביצוע התיקונים בעצמו.

דניאל שלח למשפחה הודעה הדורשת מהם לפנות את בית עקב הפרת חוזה. הם כמובן סירבו להתפנות.

דניאל אמנם לא התייעץ עם עורך דין טרם החתימה על הסכם השכירות, אבל המשפחה לעומת זאת דווקא כן התייעצה.

הסכם השכירות לא כלל סעיפים כלשהם המקנים לדניאל את הזכות להפסיק את אספקת השירותים הציבוריים למושכר או לסלק את המשפחה באופן פיזי מהבית. ההסכם גם לא כלל סעיף המונע מהמשפחה מלפנות לקבלת צו מניעה שימנע ממנו מלהפסיק את אספקת השירותים הציבוריים.

המוצא היחידי שנותר לדניאל היה לפנות לבית המשפט בבקשה לקבלת צו פינוי. פירושו של דבר שכירת עורך דין, תשלום אגרות שונות לבית המשפט ושכר טרחה משפטי, וכמובן המתנה של חודשים לתוצאה, כאשר במשך כל התקופה נותרת המשפחה במושכר.

עד כמה שאין ויכוח על העובדה שמצבו של דניאל היה לא טוב, יש מצבים גרועים בהרבה. לפחות במקרה שלו השוכרים המשיכו לשלם חלק משכר הדירה. במקרים דומים אחרים, השתמשו השוכרים בנכס למטרות אחרות מאשר אלה שנקבעו בחוזה השכירות, גרמו נזקים לרכוש וחדלו בכלל מלשלם את דמי השכירות.

וכאן אנו מגיעים למוסר ההשכל של סיפורנו: דאגו להתייעץ עם עורך דין וודאו שהסכם השכירות מגן עליכם, כבעלי הנכס. הנכס שלכם הוא רכוש רב ערך, אל תמסרו אותו לידיהם של זרים ללא ההגנות המתאימות.

משרד עורכי דין במודיעין

 



תגיות המאמר: עורך דין, הסכם, שכירות, משכיר


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ניקול לוין משרד עורכי דין הנו משרד המתמחה בעסקאות נדל"ן מגוונות תוך התמקדות באזור מודיעין בית שמש ירושלים ויישובי הסביבה. המשרד מתמחה גם במתן שירות לאוכלוסייה האנגלוסכסית בחו"ל ונותן את שירותיו גם בשפה האנגלית.

http://www.levinlawoffices.co.il/hebrew.shtml

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד ניקול לוין

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101226 צפיות
אם אתם שוקלים לקנות נכס מיד-שנייה, כדאי שתהיו מודעים למלכודות אפשריות, ואיך להימנע מהן. הנה 11 דרכים להגן על הכסף ועל הזכויות שלכם:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101365 צפיות
כשרוכשים דירה יד שנייה, ישנן הוצאות נוספות, מעבר למחיר הרכישה:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן13/01/101842 צפיות
כשרוכשים דירה חדשה הנמצאת בבנייה, ישנן הוצאות נוספות, מלבד מחיר הרכישה:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101496 צפיות
בשעה טובה החלטתם להשקיע בנדל"ן ועכשיו אתם מוכנים לעבור לשלב הבא: להפוך את הנכס למקור הכנסה על ידי השכרתו. הטיפים שלהלן יסייעו לכם להגן על השקעתכם:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101462 צפיות
שוכרים פוטנציאליים מעדיפים בדרך כלל להשתמש בהסכמי שכירות מן המוכן. אלה הם הסכמי שכירות סטנדרטיים אותם מספק המתווך או הנרכשים בחנות או בדואר.

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן13/01/101433 צפיות
ככל ששער השקל מתחזק לעומת הדולר, עסקאות נדל"ן בישראל מתבצעות בסכומים שקליים ולא בדולר ארה"ב, כפי שהיה נהוג בעבר.

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/102552 צפיות
עובדה ידועה היטב היא כי מרבית הקרקעות במדינת ישראל נמצאות בבעלות המדינה. הקרקעות עליהן ניצבות ערים שלמות, דוגמת בית שמש ומודיעין, כמו גם חלקים גדולים בערים נוספות, נמצאים בבעלות הממשלה. קרקעות אלה מנוהלות על ידי גוף ממשלתי הקרוי מינהל מקרקעי ישראל.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica