לא כל זוג אשר אנחנו רואים חולף על פני הרחוב הוא כזה אשר התחתן כדת ואף לא כדין בארץ, או בארץ אחרת. לכל אחד יש את הסיבות אשר בגינן הוא בוחר מדוע שלא להינשא כי אם להמשיך את החיים שלו במסגרת של מערכת יחסים זוגית אשר מוסכמת מראש וידועה בתור דבר שהוא חורג מן הנורמה המקובלת של חתונה.
עם זאת, עדיין ישנם זוגות אשר מבצעים בתור ידועים בציבור הסכם ממון על מנת להפוך את הסטאטוס הזה למשהו שמקבל עליו תוקף משפטי בשעת הצורך. מה כבר יכול להיות דבר אשר עבורו עדיין צריכים להיכנס אל מסמכים משפטיים ולזנוח את המחשבה כי אמון וכבוד הדדי מספיקים לחיים משותפים יחדיו? קראו את הדברים החשובים הבאים.
חשוב לעשות הסכם עם תוקף משפטי
· חילוקי דעות בעתיד - לא כל אדם אשר חי בשלום עם כל מה שבן/בת הזוג מביאים אל חייו בתחילת הדרך יהיה באותה תחושה גם בשלב מאוחר יותר, כעבור עשר שנים או אפילו לאחר חיים שלמים עם אותו בן/בת הזוג השותפים בחיים הללו. יכול להיות שתעלה הסוגיה של פרידה, ואז מה קורה בדיוק עם כל הרכוש המשותף? עם חשבון בנק משותף? עם חסכונות משותפים? עם ילדים משותפים שהביאו יחדיו אל העולם? עבור ידועים בציבור הסכם ממון מסדיר את כל השאלות הפתוחות הללו, גם במקרה של סיום מערכת היחסים מבחירה.
· מקרים של פטירה - לפעמים, מדובר בסיום של מערכת היחסים במפתיע, כאשר אחד מבני הזוג נפטר. בניגוד לכל מה שקורה מבחינת החוק אצל בני זוג אשר נשואים בצורה חוקית במדינת ישראל, בן הזוג הנותר לא יקבל את המגיע לו למרות הכל, אלא אם הוכן הסכם אשר מקבל אליו את התוקף המשפטי מהבחינה הזו.