חתימה על הסכם ממון יש לבצע לפי החוק תוך הסכמה של שני הצדדים, אם אחד מבני הזוג אינו מסכים לחתימה על ההסכם לא תוכלו להכריח אותו לקבל את ההסכם הנוכחי. במידה הצורך הסכמי ממון מתגבשים ונחתמים תוך הליך של גישור בין בני הזוג. גם כאשר אתם אוהבים ובטוחים בהצלחת הקשר ובבחירה שלכם הסכמי ממון הם כלי שימושי למקרה בו תידרשו לפרק את הזוגיות תוך חלוקת רכוש.
ריבים רבים בין בני הזוג סובבים סביב כסף ורכוש, עם הסכם ממון תוכלו להשאיר את הריבים האלו בצד. ההסכם קובע מראש את חלוקת הרכוש ומשאיר בידי אחד מבני הזוג רכוש אשר שייך לו מראש. עם הסכם ממון מצליחים בני זוג עם פערי יכולת כלכלית להסתדר טוב יותר ולא לפתח ריבים או חששות בנושא הכלכלי.
מה נהוג להכניס אל הסכמי ממון?
חתימה על הסכם ממון תתבצע על ידי שני בני הזוג כאשר את ההסכם מחבר עורך דין מנוסה בתחום. אל ההסכם תכניסו סעיפים הקובעים את חלוקת הרכוש האישי והרכוש המשותף השייך לשני בני הזוג במקרה של פרידה. אם יש ברשות אחד מבני הזוג טרם הנישואין רכוש משפחתי או רכוש אישי הסכם ממון הוא הדרך לוודא חלוקת רכוש נכונה במקרה של פירוק הזוגיות.
נציין כי חתימה על הסכמי ממון אפשרית גם לאחר החתונה, גם אם לא חתמתם על ההסכם לפני הנישואין ניתן לחתום כעת על הסכם המפרט את חלוקת הרכוש כזוג נשוי. נדגיש שוב כי החתימה על הסכם ממון מחייבת את הסכמת שני בני הזוג, לא תוכלו לקבל אישור להסכם כאשר אחד מבני הזוג מתנגד להסכם או כאשר החתימה מתבצעת במרמה. מקרים של חתימה במרמה נפסלים על ידי בית המשפט ופוסלים יחד עמם גם את ההסכם.