כיום בעולמנו ישנם מגוון אפשרויות ומגוון תכשירים וטיפולים לטובת פתרון לריח מהנעליים. שלל הפתרונות האלו לא מספיקים כי את מלחמה זו יש לנהל מול שתי חזיתות שונות. הראשונה כמובן היא חזית הנעליים, אך השנייה היא חזית הרגל עצמה. כדי למנוע ריח רע מהנעליים בצורה קבועה יש למנוע ריח רע מהרגליים, כי משם הכל מתחיל.
החזית הראשונה – הרגל
הידעתם כי בכף רגלנו ובכפות ידענו ישנה הצפיפות הגבוהה ביותר של בלוטות הזעה פר יחידת שטח, בכפות רגלנו ישנן כ-125 אלף בלוטות זיעה. הריח שנגרם מכפות הרגליים נגרם בשל התרבות חיידקים. אם תחש על כך, בתוך הנעליים שלנו לחיידקים ישנה סביבת מחייה מצוינת. המקום הינו חשוך יחסית ולא חשוף לשמש ישירה, כמו כן המקום לח וטחוב וכמובן חמים. כדי למנוע את היוצרות החיידקים על כף הרגל יש לשטוף את הרגליים מספר פעמים ביום, כמו כן יש לבצע אמבטיית מלח, דבר אשר מייבש את כף הרגל ואת בלוטות הזיעה שבה לתקופת זמן. ניתן כמו כן להשתמש במגוון תכשירים רפואיים אשר מסופקים בבתי המרקחת השונים.
החזית השנייה - הנעל
כדי לתת פתרון לריח מהנעליים, כמו שכבר ציינו חשוב לקיים את הדברים לטובת היגיינת הרגליים. במקביל יש להשמיד את החיידקים אשר קיימים על הנעל עצמה. יש להוציא את הרפידות מהנעל ולפתוח אותה לחלוטין ללא השרוכים ולהניח את כלל הדברים בשמש ישירה. לאחר כשעה לערך, יש להכניס את הרפידה בשנית, לפזר סודה לשתייה בפנים הנעל ולהכניס לפריזר למספר שעות. לאחר שתוציאו את הנעל כלל החיידקים בה יושמדו.
פתרונות נוספים
כדי למנוע היווצרות של חיידקים בכלל בנעל מראשיתה ולתת פתרון לריח מהנעליים, ניתן להיעזר גם בטיפים הבאים: קנו נעל אשר הינה מאווררת ולא סגורה, דבר זה יאפשר לזיעה להתנדף ביתר קלות. אל תנעלו את הנעליים ללא גרביים והשתמשו בגרביים מכותנה וכמובן שיש להשתמש בגרביים חדשות בכל יום. כמו כן, אם באפשרותכם, קנו שני זוגות נעליים והחליפו ביניהם יומיום וכך תתנו לכל זוג להתייבש.