לפניכם מדריך שאלות ותשובות בנושא ניתוח אף, השאלות שלא העזתם לשאול וכל התשובות שחשוב מאד לדעת. אז רגע לפני שתקבלו החלטה חשובה, כדאי מאד שתקראו את המדריך.
האם כולם מתאימים לניתוח אף?
באופן כללי רמת ההתאמה לניתוח אף נחשבת לגבוהה יחסית. מעטים מאד המקרים בהם לא ניתן לבצע את הניתוח, לרוב מסיבות רפואיות או מבנה ביולוגי הגורמים לרמת הסיכון להיות כה גבוהה עד כדי וויתור על הניתוח. בכל מקרה חייב להתייעץ עם מומחה בטרם מקבלים החלטה לעבור ניתוח פלסטי. הוא יבקש מכם דיווח על מצב רפואי מרופא המשפחה ולא פעם ידרוש להעביר אתכם סדרת בדיקות נוספת על מנת לשלול כל בעיה שעשויה לצוץ במהלך הניתוח. בעיקר אם מדובר בניתוח מתוכנן בהרדמה כללית.
האם ניתוח אף מתבצע בהרדמה מלאה או חלקית?
ישנם ניתוחי אף רבים המתקיימים תחת הרדמה מקומית בלבד, אך לא מעט מעדיפים לעבור את הניתוח בהרדמה מלאה. השוני הגדול הוא הסיכון הטמון בהרדמה מלאה, סיכון שנלקח תמיד בחשבון בכל ניתוח ולא רק בניתוח פלסטי. כך או כך, כדאי לבחון את הדברים מול המנתח שלכם, הוא ידע להמליץ לכם על הדרך הטובה ביותר.
כמה שעות אורך הניתוח?
הניתוח עצמו אורך כשעה בלבד אך לעיתים ההכנות והפעולות שלאחר הניתוח דורשות כמה שעות נוספות.
האם ניתוח אף פוגע בדרכי הנשימה?
בעבר נהגו לחשוב כי ניתוח אף גורם לבעייות נשימה. כיום יודעים כי מי שסובל ממנה אף מסויים עלול לסבול מכך אך זה אינו מצב המחייב את כולם. במקרים שידועה סיבה כלשהי לבעיית נשימה יש להתייעץ עם הרופא לגבי ההתאמה לניתוח מבעוד מועד.
האם לאחר כל ניתוח אף סובלים משטפי דם בפנים ולכמה ימים?
שטפי הדם מופיעים כתוצאה מהאירוע הטראומתי שעוברות הפנים במהלך הניתוח. שטפי הדם צובעים את אזור הלחיים והעיניים בצידי האף ולעיתים מפתשטים יותר לכל רחבי הפנים. הם גורמים לנפיחות עזה באזור העיניים הגורמת אי נוחות רבה. עם זאת, לאחר כשבוע עד עשרה ימים רוב שטפי הדם נוטים להיעלם.
האם אפשר לעבוד או ללמוד בימים שלאחר ההחלמה?
באופן עקרוני מדובר בימים קשים יחסית של כאב ואי נוחות. מומלץ לעסוק בימים אלו במנוחה בלבד ולא בלימודים או עבודה. אך החלמה היא עניין סובייקטיבי ולכן זה תלוי בהחלט במידת ההחלמה ומקצב ההחלמה של כל אחד ואדם.