להלן נבחן את השלבים בהליך פשיטת הרגל.
בקשה לפשיטת רגל
ההליך מתחיל ונולד בעצם הגשת בקשה לפשיטת רגל. הבקשה יכול שתוגש הן על ידי החייב והן על ידי נושה. על נושה המגיש הבקשה כאמור לעמוד בתנאים המוגדרים בסעיף 7 לפקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש) תש"ם-1980. על חייב המגיש בקשה כאמור לעמוד בתנאים המוגדרים בסעיף 17 לפקודת פשיטת הרגל.
צו הכינוס
השלב הבא הוא מתן צו הכינוס. בית המשפט המחוזי נותן את צו הכינוס. הצו מעכב את כל ההליכים המשפטיים התלויים והעומדים כנגד החייב, לרבות הליכי ההוצאה לפועל. במסגרת צו הכינוס נדרש החייב, לרוב, לשלם תשלום חודשי קבוע לקופת הכינוס. החייב יידרש להגיש דוחות לכונס הנכסים הרשמי על הכנסותיו והוצאותיו, וכן מוטלות על החייב הגבלות שונות. בהתאם לרפורמה החדשה בפשיטת רגל, לרוב, הליך פשיטת הרגל ימשך כ-4 עד 5 שנים.
הכרזת פשיטת רגל
השלב הבא הוא ההכרזה על האדם כפושט רגל. לבית המשפט המחוזי מסור שיקול הדעת האם להכריז על אדם כפושט רגל. משניתן צו פשיטת הרגל, מכנסים את כלל נכסי החייב ומחלקים את הנכסים לנושיו. הנכסים מחולקים על פי דין. ייתכן כי ישנם חובות אשר יפרעו במלואם בטרם נושה אחר "רגיל" יקבל ולו שקל אחד.
ישנם חובות מובטחים, חובות בדין קדימה, הוצאות ניהול ההליך וחובות רגילים. בחינת סוג החוב הן על ידי הבטוחות אשר מחזיק הנושה, מהות החוב ומיהות הנושה. בהתאם לרפורמה, בשלב זה החייב כבר יודע כמה עליו לשלם כל חודש ומה עליו לעשות על מנת לזכות בהפטר, לבסוף.
לבסוף, שלב ההפטר, בו "זוכה" החייב בהפטר מחובותיו ( או לפחות מחלק מחובותיו ).
אנו ממליצים להוועץ עם עורך דין פשיטת רגל בטרם נקיטת כל הליך על מנת לבחון את החובות והאם "חסינים" בפני הפטר ואם לאו.