עונת הקיץ שרבים ציפו לה, על בגדי הקיץ, בגדי-הים והתוכניות לבילויים ונסיעות, השתבשה קשות. המצב הביטחוני, שמתלווה אליו מצב-רוח, שנע בין כעס על חמאס והמחבלים לבין דאגה בגלל המצב (שלעיתים נוסף לו הגורם של קושי כלכלי), מאפיל על העונה שכל כך ציפינו לה אם למנוחה, אם לנופש ואם לשמחות - ובראשן חתונות.
לא פחות מכך נפגעות, לכאורה, ההזדמנויות ליצירת קשרים רומנטיים וזוגיות, שהיו יכולות להווצר במקומות הבילוי ואתרי הנסיעות. אלא שבמקום דייטים, אנו מסתגרים במרחבים מוגנים -בהתאם לחשק של החמאס לירות או לא לירות עלינו.
אבל, כפי שציינתי, זה רק לכאורה. ההזדמנויות ליצירת זוגיות חדשה, היכרויות חדשות ואהבות קיימות – גם אם זה נשמע מפתיע. ואכן, כמו הרבה דברים בחיים, גם התחום הזה הוא עדיין בטווח השליטה שלנו ואנו יכולים ליצור הזדמנויות חדשות גם בתנאים הלא פשוטים שבהם אנו חיים כיום.
איך אנו מנצלים את האפשרויות (כן, האפשרויות) שהמצב הלא-סימפטי החדש יוצר?
קודם כל שימו לב לכך שלא ניתפס אף פעם לא מוכנים – והכוונה היא שלא נתפס לא מוכנים מבחינת ההופעה החיצונית שלנו. צריך לחשוב על כך שהאזעקה יכולה לתפוס אותנו בכל רגע נתון ולכן, גם אם אנו במצב של נינוחות (עד כמה שהמצב מאפשר), חשוב מאד שהבגדים הנוחים שלבשנו בבית יהיו מספיק ייצוגיים וידגישו הופעה אסתטית ומושכת שלנו.
בנוסף, חשוב שנשמור על מכובדות ושליטה עצמית גבוהה, שנשאיר מקום להומור ולחיוך, כדי לשדר עוצמה נפשית ורגשית – אלמנטים שאנשים סביבנו יידעו להעריך – והם אלה שגם ימשכו את המועמדים הפוטנציאליים לזוגיות...
באופן כללי, קשרים בין בני אדם נוצרים באמצעות החלפת מסרים – ואין זה משנה באיזו סביבה הם משודרים. כמובן, יש סביבות טובות יותר וטובות פחות – ולא פחות מכך, חשובה גם האווירה באותה סביבה. ברור שמקום רומנטי עם תאורה רכה היא הרבה יותר מזמינה ומקלה מאשר בתור בסופרמרקט שהמזגן שלו התקלקל – אבל גם במקרה הזה עדיין יכולים להיווצר קשרים – ואפילו רומנטיים. הרעיון הוא שאם אנו משדרים פתיחות ונינוחות ורצון לקשר (בלי להגזים כמובן) כלפי הסובבים אותנו, אין זה ממש משנה באיזו סביבה המסרים האלה מועברים.
כך גם לגבי מרחב מוגן, שבו נוצרת אווירה של סולידאריות ואיכפתיות בני כל אלה שנמצאים באותו מרחב. המרחב הוא לא רק פיזי אלא גם מרחב חברתי. ניתן להפגין שם את הכישורים החברתיים שלנו וליצור את הקליק המיוחד ואת ההתנעה של קשר בינאישי ע"י שיחה קלה, התעניינות, חיוך, סיוע שממוקד באדם ספציפי וכו'. כלומר, כל מה שהיה גורם ליצירת קשר גם מחוץ למרחב המוגן הזה, יפעל גם במרחב המוגן – שלמעשה מהווה מרחב של הזדמנויות (כולל מציאת מקום עבודה חדש, או שיפור במצב הקריירה!).
מרחבי הזדמנויות קיימים לא רק בממ"דים. הם נמצאים גם בפעילויות התנדבויות (למען החיילים, או למען הקהילה). שם תמיד נמצא אנשים שלא הכרנו בעבר, או אפילו אנשים שאנו מכירים אבל ההכרות היא באופן רופף של "שלום, שלום" בלבד – שכעת תוך כדי הפעילות המשותפת ניתן למצוא באישיותם ובהתנהגותם את האלמנטים שמושכים אותנו. גם כאן, כמובן הצורך בהקפדה על ההופעה החיצונית תקף וכמובן, גם כאן וגם בכל מקום אחר, חשוב להקרין אישיות נעימה ופתיחות ולא עצבות וקדרות – שהם באופן הפוך, מהווים גורמי דחיה, שכן מטיבענו, אנו נמשכים לחיוך ולאופטימי ונרתעים מן העצבות, הזעפנות והפסימיות.
זאת ועוד, אנו חיים כיום בעולם דיגיטלי המספק לנו פלטפורמות לקשרים חברתיים. על בסיס אותם דברים שציינתי, ניתן ליצור קשרים חדשים ולפתח ולהעמיק קשרים קיימים הן בפייסבוק והן ברשתות חברתיות אחרות.