גם אם התובע המיוצג על ידי עורך דין תאונות דרכים שוהה במחלקה סיעודית בבית-אבית, אין לראות את בית-האבות כבית-חולים, או כמוסד לטיפול בחולים או בנכים שבו מאושפז התובע, ואין לראות כלל את שהייתו במוסד זה או כל חלק הימנה, במסגרת אשפוז לצורך כאב וסבל, גם אם במסמכים שהומצאו על-ידי בית-אבות צויין מחיר אשפוז לרבות הוצאות אשפוז התובע.
עובדתית קבע השופט כי כתוצאה מהתאונה הוקדם שלב ההזדקקות של התובע, שהיה כבן 72 עובר לתאונה, לאשפוז סיעודי, בכ-3 שנים.
במקרה בו מוענק פיצוי בגין נכות צמיתה כתוצאה מפגיעה מסוימת על-פי תקנה 2 (א) לתקנות, אין מקום להעניק פיצוי נוסף על-פי תקנה 2 (ב) בגין פגיעות נוספות באותה תאונה. תקנה 2 (ב) משאירה לבית-המשפט שיקול-דעת לקבוע פיצוי עד לשיעור כולל של 10% מהסכום המכסימלי במקרים בהם שיעור הנכות שבבסיס התביעה לפי תקנה 2 (א) אינו מגיע ל-10% מהסכום המכסימלי.
בחישוב הפיצויים בגין הנזק הלא ממוני יש לקחת בחשבון את מלוא הנכות הצמיתה שנגרמה לנפגע עקב התאונה, ואין לגרוע ממנו דבר בגין נכות קודמת. נוסח תקנה 2 (1) לתקנות הפיצויים, המזכה נפגע בפיצוי עבור ימי האשפוז, כוון, אמנם, למקרה השכיח שבו הפגיעה בתאונה היא זו המצריכה את אשפוזו של הנפגע, אך לשון התקנה אינה חוסמת את הפירוש שגם אשפוז, שהצורך בו נבע הן מן הפגיעה בתאונה והן מסיבות נוספות, יוכל להימנות – בשיעור חלקו היחסי המשוייך לפגיעה – במניין ימי האשפוז, עליהם יש לזכות את הנפגע בפיצוי.