עד לתום שנת 2002 תושב ישראל היה חייב במס על הכנסותיו מישראל בלבד, גם אם היו לו הכנסות מחוץ לישראל הכנסות אלו לא התמסו בישראל למעט החריג בסעיף 5 לפקודת מס הכנסה טרם תיקונו. החל משנת 2003 עקב תיקון 132 לפקודת מס הכנסה נקבע כי יחיד תושב ישראל יהא חייב במס על כלל הכנסותיו מכל מקור שהוא שהופקו או נצמחו בין בישראל ובין מחוץ לישראל. כמו כן, תושב חוץ יהא חייב במס בישראל על הכנסותיו שהופקו או נצמחו בישראל בלבד. כל זאת בכפוף להוראות האמנה וסעיף 196 לפקודת מס הכנסה.
אם הינך בעל הכנסות ונכסים מחוץ לישראל אשר טרם דווחו לרשויות המס פנה עוד היום לרואה חשבון לצרוך בחינת נושא גילוי מרצון ומזעור נזקים.
כתוצאה מתיקון 132 לפקודת מס הכנסה נוצר מצב בו נישומים רבים אשר היה בבעלותם נכסים מחוץ לישראל לא דווחו לרשויות המס עקב אי ידיעת החוק או נסיבות שונות ומגוונות. כאמור אי דיווח הינה עבירה פלילית אשר דינה הינו מאסר בפועל, לצורך כך יצאה רשות המיסים במבצע לגילוי מרצון אשר נסתיים לפני מספר שנים לפיו נישומים אשר פנו לרשות המסים מיוזמתם לצורך מתן גילוי מלא על הכנסותיהם שלא דווחו לרשויות קיבלו פטור מלא מההליך הפלילי בהתאם לכללים כפי שפורסמו אז על ידי רשות המיסים.
כיום אנו עדים לשיתוף פעולה רחב בין ישראל לבין מדינות רבות לצורך חילופי מידע בין המדינות למניעת התחמקות ממס ותשלום מס כחוק. חילופי המידע מעניקים לרשויות המס מידע על נישומים תושבי ישראל אשר בבעלותם נכסים או הכנסות מחוץ לישראל, כך שכיום לרשויות המס קיימים כלים אשר עשויים לסייע להם במלחמה כנגד התחמקות ממס.
לצורך כך משרד רואה חשבון ינאי אמיר ממליץ בחום למי שעדיין לא הצהיר בפני רשויות המס על נכסיו או על הכנסותיו מחוץ לישראל לפנות בהליך לגילוי מרצון לפנים משורת הדין לרשויות המס תוך הסתייעות ברואה חשבון לצורך הגשת דוחות כספיים ומתן דיווח מלא לרשויות לשם הסרת האישום הפלילי.