לימודי הנהלת חשבונות אינם קלים והם כוללים לימודים במגוון רחב של תחומים חשבונאיים ותחומי משפט רבים החל מתקינה חשבונאית וחוקי מיסוי, חוקי ביטוח לאומי, חוקי עבודה ועוד. במאמר זה נתאר את הליכי לימודי הנהלת החשבונות.
אדם המעוניין להקים עסק, שואל עצמו כבר בשאלות הראשונות כיצד עליו להתאגד כחברה, עוסק מורשה, או אף עוסק פטור? כמובן שהתשובה תלויה בהיקף ואופי הפעילות אך בעת שהוא פונה ליעוץ מקצועי הוא מחפש סיוע למקרה בו הוא ימצא עצמו מקים פעילות של חברה או של עוסק מורשה. לעיתים הוא עשוי להתייעץ עם מנהלת חשבונות ולכן עליה להבחין בין אפשרויות ההתאגדות על מנת שתוכל לייעץ לו באופן מיטבי.
ראשית, הנהלת חשבונות הינה תחום אשר עוסק ברישום ותיעוד פעולות העבר של העסק בשפה חשבונאית, השפה החשבונאית נקבע בתקני חשבונאות על ידי מועצת רואי החשבון וחוקי המס השונים. השפה החשבונאית מתרגמת את פעילות העסק לכדי דוחות מאזן, רווח והפסד, דוח על השינויים בהון ודוח תזרימי מזומנים. לכן לצורך קבלת החלטות באופן מיטבי נדרש להתבסס על הנהלת חשבונות המנוהלת באופן מיטבי.
נשאלת השאלה מה יהיה עתיד מקצוע הנהלת החשובונות בעולם של מחשוב, האם המקצוע יעלם מן העולם היות והכל הפעולות יתכן התבצעו על ידי מחשב באופן ממוכן? ככל הנראה שמקצוע הנהלת החשבונות עוד ישרוד מספר רב של שנים עד להופעת הטכנולוגיה שתחליף את פעילות האדם בתחום, כמו כן ברגע שתצא כזו טכנולוגיה סביר להניח שידרש פיקוח על הטכנולוגיה כיוון שהשגיאה בנתונים עשויה להיות אקוטית לצורך הדיווחים.
בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בהיצע של מנהלי החשבונות מה שהוביל לעליה מתמדת בשכר המוצע בתחום ולעליית כדאיות לעבוד בתחום הנהלת החשבונות.
משום כך אנו ממליצים ללמוד את התחום החום , היות והשכר בתחום לאחר מספר שנים די מתגמל בהשוואה לתחומים מקבילים