חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הקלות על דיווח מס בארה"ב לאזרחים אמריקאים 6/2014

מאת: Smartaxמיסוי בינלאומי24/06/20144269 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מס הכנסה בארה"ב (IRS) הודיע ב – 18/6/2014 על שינויים משמעותיים בתוכניות הגילוי מרצון, מטרת השינויים הנה לאפשר לאלפי נישומים אמריקאים מחוץ לארה"ב לחזור ולעמוד בדרישה להגיש דוח מס שנתי בארה"ב בסיכון מופחת לענישה.
הפרסומים החדשים מצביעים על התאמות לתוכנית ה - streamlined filing compliance procedure משנת 2012 ,ותוכנית (OVDP) והדגש הפעם הוא בהקלה על אזרחים אמריקאים שלא הגישו דיווחים בעבר בתום לב.
התוכנית שהושקה בשנת 2012 היא היורשת של תוכניות הגילוי מרצון מהשנים 2011  ו- 2009, מאז ההשקה של התכנית הראשונה יותר מ 45,000 נישומים אמריקאים הגישו דוחות מיוזמתם במסגרת התוכניות השונות, והכניסו לקופת מס הכנסה בארה"ב כ - 6.5 מליארד דולר.
נציב מס הכנסה האמריקאי John Koskinen טען כי התוכניות החדשות נוצרו במטרה להקל על אזרחים אמריקאים לעמוד בדרישות הדיווח למס הכנסה בארה"ב ומשקפות גישה מאוזנת כדי להבטיח שכולם משלמים את חלקם ההוגן בנטל המס בארה"ב, הוא הוסיף גם כי באמצעות התוכניות החדשות מתקבלת גמישות רחבה יותר תוך שמירה על המרכיבים המרכזיים של תוכניות גילוי מרצון קודמות.
ברקע מס הכנסה האמריקאי ממשיך במאמץ להביא אזרחים וחברות אמריקאיות למצב בו מתקיים דיווח שנתי מלא על כל ההכנסות והרווחים שהופקו מחוץ לארה"ב, מס ההכנסה עובד בצמוד למשרד המשפטים האמריקאי וממשיך לחקור מוסדות פיננסים זרים בחשד ש שסייעו למשלמי מיסים אמריקאים בהימנעות מחובת הגשת דיווח ותשלום למס הכנסה בארה"ב.
בנוסף לאמור לעיל, החל מה- 1 ביולי, יחל יישום ה - FATCA ואלפי מוסדות פיננסיים זרים יתחילו לדווח למס הכנסה בארה"ב על החשבונות הזרים המוחזקים בהם על ידי אזרחי ארה"ב.
באופן עקרוני השתתפות בתוכניות תלויה ברמת הסיכון שמיוחסת למשלם המיסים האמריקאי, התוכניות מועילות בעיקר למשלמי מיסים שמוגדרים בסיכון נמוך לפי מספר קריטריונים, בניהם סכום המס שחייב הנישום וכמובן תום הלב שבהמנעות מדיווח.
השינויים בתוכנית הגילוי מרצון streamlined filing compliance procedure כוללים:

  • ביטול דרישה לחבות מס של 1,500$ או פחות מיסים שלא שולמו לשנה מסויימת
  • ביטול השאלון שהוגש עד כה
  • יש צורך להגיש הצהרה כי הדיווחים לא הוגשו בעבר בתום לב ולא במזיד


  • השינויים בתוכנית הגילוי מרצון (OVDP) כוללים:
  • דרישה למידע נוסף מאזרחים אמריקאים שרוצים לקחת חלק בתוכנית
  • לאור השינויים בתוכנית במקבילה כאמור לעיל, יבוטל הקנס המופחת בתוכנית OVDP
  • תחל דרישה לדיווח כל היתרות במוסדות הפיננסיים של הנישום ותשלום כל הקנסות במועד הבקשה להשתתף בתוכנית
  • הגדלת הקנס על חשבונות לא מדווחים מחוץ לארה"ב מ – 27.5% ל – 50%

  • התוכניות החדשות מאפשרות דרך נוחה ויעילה לרוב אזרחי ארה"ב בישראל להגיש דוחות מס בארה"ב כחוק מבלי לספוג עונשים וקנסות, מאחר וחלק גדול מהם עומד בקריטריונים להשתתפות ב - streamlined filing compliance procedure.
    יחד עם זאת החמרת הענישה בתוכנית הגילוי מרצון – OVDP מצביעה על כך שזו הזדמנות ליישר את ההדורים עם ה – IRS  ושהאפשרות לא בהכרח תהיה זמינה תמיד.



     





     
         
         
         
       
     
    אודות כותב המאמר:

    WWW.SMARTAX.CO.IL

     
         
       
     

    מאמרים נוספים מאת Smartax

    מאת: Smartaxראיית חשבון18/06/144706 צפיות
    מס הכנסה בארה"ב מעוניין למנוע מאזרחי ארה"ב להשקיע בחברות השקעה זרות (PFICׁׂׂ) שמייצרות יותר מ – 75% מההכנסות שלהן מהכנסת פאסיביות או ש - 50% מהנכסים שלהן מפיקים הכנסה פאסיבית זרה או שאינם מפיקים הכנסה כלל, קרנות נאמנות ישראליות עונות בדרך כלל לההגדרה הזו.

    מאמרים נוספים בנושא מיסוי בינלאומי

    מאת: Shiran Madarמיסוי בינלאומי28/11/143117 צפיות
    אזרח או תושב ארה"ב שמעסיק עובדים או משלם כסף לאדם אחר בסך העולה על 600$ יצטרך להנפיק טופס 1099 או W2 למקבל התשלום ול-IRS. על מנת שניתן יהיה לעשות זאת יש לברר את פרטי מקבל התשלום, בעיקר את מספר הזיהוי לצורך מס שלו – ITIN או SSN.

    מאת: yanaiamirמיסוי בינלאומי01/07/144224 צפיות
    יש לכם הכנסות ממקורות זרים? אתם לא מדווחים על כלל הכנסותיכם מכל העולם לרשויות המס בישראל? אם כן רצוי שתדעו כי אי דווח משמעו עבירה פלילית אשר יכול להסב לכם אי נעימות מול רשויות המדינה ותשלום קנסות רבים. מומךץ לפנות בהקדם לייעוץ עם רואה חשבון בדבר גילוי מרצון והתחלת התהליך מול רשויות המס.

    מאת: טל שוורץמיסוי בינלאומי26/06/144506 צפיות
    ב- 19 ליוני 2014 התפרסם עדכון של תוכנית הגילוי (OVDP - Offshore Voluntary Disclosure Program) המציעה רשות המיסים האמריקאית לאמריקאים שלהם הכנסות, חשבונות בנק ונכסים פיננסים בישראל או במדינות אחרות, הזדמנות נוספת ומקילה לעמוד בדרישות הדיווח הנדרש ע"י החוק האמריקאי לשלם את חובם ולהמנע מקנסות . במאמר זה נסביר את עקרי העדכון של תוכנית הגילוי.

    מאת: yanaiamirמיסוי בינלאומי15/02/148214 צפיות
    עד לתום שנת 2002 תושב ישראל היה חייב במס על הכנסותיו מישראל בלבד, גם אם היו לו הכנסות מחוץ לישראל הכנסות אלו לא התמסו בישראל למעט החריג בסעיף 5 לפקודת מס הכנסה טרם תיקונו. החל משנת 2003 עקב תיקון 132 לפקודת מס הכנסה נקבע כי יחיד תושב ישראל יהא חייב במס על כלל הכנסותיו מכל מקור שהוא שהופקו או נצמחו בין בישראל ובין מחוץ לישראל. כמו כן, תושב חוץ יהא חייב במס בישראל על הכנסותיו שהופקו או נצמחו בישראל בלבד. כל זאת בכפוף להוראות האמנה וסעיף 196 לפקודת מס הכנסה.

    מאת: (Shiran Madar CPA(Isrמיסוי בינלאומי07/12/139055 צפיות
    כאזרח אמריקאי שחי בישראל עליך להגיש דוח מס אמריקאי שנתי למס ההכנסה האמריקאי באם הכנסתך השנתית עלתה על המינימום הקבוע בחוק, סף ההכנסה משתנה בהתאם לאופן ההגשה (נפרד, מאוחד...), גיל וסוג ההכנסות שהיו לאזרח בשנת המס.

    מאת: (Shiran Madar CPA(Isrמיסוי בינלאומי07/12/139484 צפיות
    האם אני צריך להגיש דו"ח מס בארה"ב ? האם אני יכול לנכות מס ששילמתי בישראל ? יש לי אזרחות אמריקאית, אני חי בישראל ומעולם לא עבדתי או הרווחתי כסף בארה"ב האם אני חייב כסף למס ההכנסה בארה"ב ?

    השאלה היא האם עולים חדשים ותושבים חוזרים ותיקים המגישים דו"ח שנתי למס הכנסה, מחויבים לצרף את טופס 150 - הצהרה על החזקה בחבר בני אדם תושב חוץ?

     
     
     

    כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

    christian louboutin replica