הרצון להיראות טוב איננו ייחודי דווקא למין האנושי, אך המין האנושי הוא היחיד שהמציא דרכים מלאכותיות לשנות את מה שהטבע נתן הן באמצעות מגוון רחב למדי של טיפולים קוסמטיים שונים וכלה בניתויחים פלסטיים שנועדו להקנות לנו מראה צעיר ויפה יותר.
רק חשוב לזכור שגם ניתוח פלסטי הוא בסופו של דבר ניתוח ולא "רק" עוד אמצעי נוסף של טיפול קוסמטי ולכן, גם כאשר מחליטים או מבקשים לבצע ניתוח פלסטי, הרי שראוי להתייחס אליו בכבוד הראוי לו ובמשנה זהירות, תוך הבנה של כל הסיכונים הכרוכים בכניסה לניתוח שכזה, לרבות מקרים של רשלנות רפואית כתוצאה מניתוח פלסטי כזה או אחר.
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים
את התחום של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים מחלקים בדרך כלל לשלושה חלקים:
א. רשלנות רפואית עקב ביצוע בדיקות חלקיות או בלתי מתאימות בשלב שבטרם הכניסה לניתוח עצמו, כמו גם תשאול לקוי, לא מדוייק ולא מלא של המטופל והתעלמות מגורמי סיכון שונים. רשלנות רפואית בשלב שבטרם הכניסה לניתוח עצמו יכולה להתבטא גם באי מתן הסבר מקיף על עצם המשמעות של ניתוח פלסטי והסבר של כל הסיכונים והסיבוכים העלולים הקשורים בו כו גם אי החתמת המטופל על טופס הסכמה מפורט לביצוע הניתוח.
ב. רשלנות רפואית בעת הניתוח. רשלנות רפואית בזמן הניתוח עצמו משמעה התרשלות באופן ביצוע הניתוח עצמו או גרימת נזק למנותח בזמן ביצוע הניתוח עצמו.
ג. רשלנות רפואית לאחר הניתוח. ניתוחים פלסטיים כמו כל ניתוח אחר, דורשים זמן החלמה לאחר הניתוח. בזמן ההחלמה יש צורך בביצוע פעולות מעקב ובדיקות. האחריות של המנתח הפלסטי איננה מסתיימת ברגע שהמנתח מניח את האיזמל מידו. תפקידו של המנתח לבצע את המעקב והבדיקות לאחר הניתוח כדי לוודא שתהליך ההחלמה של המנותח עובר בהצלחה.