דורבן כף הרגל הנו תופעה שמתארת בעיה בעקב שמלווה בכאבים בכף הרגל וחוסר נוחות. מדובר בבליטה של עצם מחודדת המצויה בחלק התחתון של עצם העקב. על מנת לאשש את התופעה נהוג לעשות צילום רנטגן, או להיעזר באבחון של איש מקצוע. הדורבן מפריע להתנהלות תקינה ומוטב לטפל בו כמה שיותר מהר על מנת למנוע נזק גדול יותר. הטיפול יכול להסתפק בפעולה פשוטה ולחילופין יכול להגיע עד ניתוח.
ממה נובע הכאב?
הכאב יכול להיות מוחשי, ולחלופין יש אנשים שיהיה להם דורבן כף הרגל אך הם לא יסבלו וירגישו בכאב, לפחות בהתחלה. אצל האנשים שכן חשים בכאב מודבר בדלקת שנמצאת בחיבור המיתר האורכי שמתחיל בעצם העקב ומסתיים בבסיס אצבעות כף הרגל. מקור הדלקת הנו ממתח רציף על המיתר. מתח זה יכול לנבוע מעומס יתר, מפעילות ספורטיבית, או אפילו מעמידה ממושכת. בנוסף גם עודף משקל יכול להיות זרז לתופעה וגם כפות רגליים שהקשת שלהן אינה נורמטיבית, אלא היא יותר מידי שטוחה או לחילופין יותר מידי עמוקה, (פלטפוס ואולפוס).
מהם הסממנים?
לעיתים אנשים חשים בכאב עמום באזור ובמקום להתעמת עם האלחוש הם מתעלמים בכך שהם מסגלים לעצמם הליכה חלופית, כזו שמקלה על חוסר הנוחות, אך במקביל מפריעה להליכה ויציבה נכונה. כך שממצב של דריכה מלאה על כף הרגל הם יעברו ללכת על החלק הצדדי שך כף הרגל, יצלעו קלות, וידרכו יותר על קצוות האצבעות.
מהן שיטות הטיפול?
מהות הטיפול היא בעצם להקטין את המתח של המיתר האורכי. זאת ניתן לעשות ע"י מספר פעולות פשוטות. קודם כל אם עוסקים בפעולות ספורטיביות הכוללות עמידה, יש להימנע מכך. אם מדובר באנשים כבדי משקל יש לעשות דיאטה על מנת להקל את העומס על כף הרגל, ניתן לרכוש מדרסים איכותיים עם ריפוד שתומך בקשת האורכית על מנת להקל על המתח, ניתן להיעזר בטיפול פיזיותרפי, לעשות עיסויים באמצעים ביתיים, למתוח את גיד האכילס וכדומה. אם מדובר בסיטואציה קיצונית יש לשקול ניתוח או לחילופין הזרקה של סטרואידים, גיבוס כף הרגל או טיפול בגלי קול.
· .