אחת הבעיות הרפואיות הנפוצות ביותר בעולם המערבי בשנים האחרונות, בעיה שהולכת והופכת למשמעותית יותר ויותר גם במדינות העולם השלישי, היא מחלות לב שנגרמות בשל אורח חיים לא בריא.
מחלות לב מושפעות כמובן גם מנטייה גנטית, אבל אורח חיים לא בריא משפיע בצורה משמעותית על הסיכוי שהגנטיקה תתממש בפועל.
התזונה היא בעלת השפעה ניכרת על מצב זרימת הדם בגוף שלנו. תזונה שמבוססת על שומנים לא בריאים וסוכרים יכולה לגרום במשך השנים להצטברות של שכבה שומנית על עורקי הדם שלנו. השכבה השומנית הזו בשלב מסוים יכולה למנוע זרימת דם חופשית. כאשר המצב אינו חמור הדבר פוגע באיכות החיים ומקשה על תפקודו של החולה, וכאשר המצב מחמיר מדובר כבר בסכנת חיים.
כיום ישנם טיפולים בעלי אחוזי הצלחה רבים שמבוצעים בידי רופאים המתמחים בנושא – קרדיולוג אשר מזהה באמצעות טיפול שנקרא צנתור אבחוני מצב בעייתי יכול להחדיר סטנט אל העורקים, וזה מאפשר זרימת דם קלה יותר. הטיפול אמנם יכול לפתור את הבעיה נקודתית אבל הוא אינו מונע את קיומה של המחלה עצמה. כדי להיאבק בה יש צורך בשילוב של שינויי תזונה ששמים דגש על צריכת פירות, ירקות, סיבים ושומנים בריאים כגון שמן זית או אגוזים ואבוקדו, לצד הגדלת הפעילות הגופנית, וכן במקרה הצורך שילוב של שימוש בתרופות להפחתת השומנים בדם.
שינויי אורחות חיים, כאשר הם נשמרים לאורך זמן, יכולים להפחית בצורה משמעותית את הסכנה למחלות לב ולהאריך בצורה משמעותית את אורך החיים ולשפר את איכותם. רוצים לדעת עוד? התייעצו בנושא עם רופא המשפחה שלכם.