טיפול תזונתי בסוכרת
מטרות הטיפול תזונתי בטיפול בסוכרת כוללות שליטה על רמת הסוכר בדם ברמות כמעט נורמליות, שמירה על לחץ דם תקין ורמות כולסטרול, והשגת משקל בריא. דבקות בתזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה, ושימוש בתרופות בעת צורך יכול להשיג יעדים אלה ולמזער את הסיכון לסיבוכים.
תחזוקת משקל תקין דיאטה אישית: הנחיות נוכחיות של איגוד הסוכרת האמריקאי רושמים תכנית ארוחת מבוקרת קלוריות המשתמשות ברשימות חליפי המזון. יש לשמור על צריכת פחמימות קבועה למדי לאורך כל היום. ההנחיות גם להגביל את צריכת השומן הרווי והכולסטרול. יתרונות של גישה זו כוללים גמישות והקצבה של רוב המזונות בדיאטה, אם כי בכמויות מוגבלות.
החסרונות של התהליך כוללים את הצורך למדוד את מזון ואת הקושי בהגבלת קלוריות בטווח הארוך. דיאטות מסוג זה מחייבת חינוך מתמשך וניטור כמויות המזון, אשר בדרך כלל צריך להינתן ע"י תזונאי\ת מוסמך או רופא נטורופת בסדרה של ביקורים.
המחקרים אחרונים מראים כי דיאטות דלות שומן, על בסיס צמחי עשויות להיות יעילות יותר לירידה במשקל, שליטה ברמת סוכר בדם, והפחתה של גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, במיוחד כולסטרול בדם. דיאטות כאלה יכולות להיות גם קלות יותר לעקוב אחר חולים.
דיאטה דלת שומן, המבוססת על העובדות בכמה דרכים. ראשית, משום שדיאטות כאלה הן דלות בשומן, הם נוטים להיות דלים בקלוריות. בגלל שהם עשירות בסיבים, הן גורמות לתחושת שובע. התוצאה היא צריכת קלוריות נמוכה וירידה במשקל, השפעה חשובה בהתחשב בכך ששומן גוף מוגבר קשור לסוכרת.
מחקר שנערך לאחרונה הראה כי דיאטה דלת שומן, טבעונית הובילה לירידה במשקל גדולה יותר ובקרת רמת סוכר בדם, בהשוואה לדיאטה בעקבות הנחיות איגוד סוכרת אמריקניות.
סוג הפחמימות עשוי להשפיע על בקרת רמת סוכר בדם: סקירה של חמישה מחקרים של אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 1 או סוכרת מסוג 2, הראתה כי תזונה עם פחות סוכרים פשוטים השתפרה השליטה אודות רמות גלוקוז (סוכר) בדם. יתר על כן, תזונה עשירה יותר בסיבים נוטות לייצר עלייה ברמות הסוכר בדם לאחר הארוחות, בהשוואה לדיאטות המדולדלות בסיבים, ותזונה עתירת סיבים הוכחו כמשפרות את השליטה על רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2. היות ותזונה טבעונית מורכבת אך ורק ממזון צמחי, הם בדרך כלל עשירים בסיבים, בהשוואה לתזונה שאינה טבעונית, ובלבד הדיאטה אינה מסתמכת במידה רבה על מזון מעובד.