מי מאיתנו לא שותה קפה? הקפה בימינו נהיה ממש נקודה משמעותית בסדר היום של האנשים, נכון להיום זה ידוע כמשקה הנפוץ ביותר שיש. יותר מכול הקפה הנו המשקה החברתי ונהיה לבילוי שכיח על גבול של טקס. הרי כולם יושבים בבתי קפה והארץ שלנו הפכה לאחת מהארצות המובילות היום בצריכת הקפה בעולם. כולם יודעים שקפה הנו שכיח מאוד, אולם עבור להשיג קפה ברמה התהליך יצירה שלו הנו מורכב לגמרי. דוכן קפה קל לא מציע את רוב סוגים של הקפה שנמצאים היום ואף לא צמוד. בדוכן רגיל נמצא נכון להיום מכונת אספרסו והמשקאות הבסיסיים שיש לו להציע. אף צריכת אספרסו מגיעה במגוון אפשרויות לצריכה. הנפוצים היום הנם בהחלט הקפה ההפוך, המקיאטו, הלאטה, והאמריקנו. חשוב לדעת שתהליך היצירה של התמצית במכונת אספרסו שפועל למעשה ע"י הפעלת קיטור בלחץ. מפני התהליך מה שנקבל זה נוזל מתומצת מהפולים הטחונים. בהחלט שהדבר החשוב הנו סוג הפולים, מקורם וגידולם.
הדבר המאוד משמעותי בלשתות למשל קפה הפוך אמיתי ואיכותי הנו למעשה הטמפרטורה של החלב שנשפך לתמצית האספרסו בזוית של ארבעים וחמש מעלות. על פי הטכניקה הנפוצה נכון להיום באירופה, אסור לברמן הקפה לבצע עם החלב רתיחה בתהליך הקצפת החלב וחימומו. אשר החלב מגיע למצב רתיחה מופרש טעם לוואי אשר פוגם ברמת הקפה ובטעמו הכולל של הקפה. בהחלט שהדבר החשוב ביותר שהלקוח יוצא מרוצה. בארץ משום מה שכיח שמבקשים חלב רותח. דבר נוסף בהרתחה של החלב הנו הקצפתו. יוצר קפה שמנוסה מקציף את החלב בסיבוביות מסוימת ויוצר מרקם מעודן וסמיך של חלב מוקצף בלעדי בועות. עוד מדרגה הנו הציור שעל הקצף. הציור הנפוץ הנו התפוח, אילו הקצפנו בדרך נכונה את החלב ומזגנו אותו בזוית נכונה התפוח כבר יגיע לבד. נכון להיום בכל קייטרינג לאירועים בתל אביב נמצא סוגים של ציורים וסוגים שונים ומגוונים של עיצובים על הקפה.
משקה פופולארי נוסף הנו הלאטה, שהבדל בינו הפוך המסורתי הנו לא עצום רק ישנם הבדלים מבחינת הגודל והנפח של הכוס. לאטה מוגש בספל שקופה ומוגש בשכבות. בריסטה מנוסה יודע להזליף ברכות בעזרת כף את התמצית. היום בכל דוכן, חתונה או ברית מילה, נוכל למצוא דוכני מזון המומחים בקפה.