זה דבר נהדר לתקן את הרכב בעצמך. אתה מבזבז פחות כסף, אתה מקבל תחושה של יכולת ובטחון עצמי, מתוך הידיעה שעשית זאת בעצמך, ואתה יודע שהעבודה נעשתה כהלכה. אף על פי כן, על מנת להימנע מלקחת על עצמך יותר ממה שאתה יכול, תמיד שאל את עצמך את השאלות הבאות לפני שאתה מתחיל תיקון ברכב:
האם אני באמת רוצה את זה? האם זה יהיה כיף או נורא? (אני מנסה לעולם לא לעשות שום דבר שלא מרגיש טוב אלא אם כן זה לגמרי הכרחי.)
האם אני יודע איך לעשות את זה? למשל האם אני יודע לפרק גיר? אם לא, היכן אוכל ללמוד לעשות זאת?
האם תיקון גיר מצריך כלי עבודה יקרים, ויעלה פחות לשלם למישהו לבצע אותה עבורי מאשר לרכוש את כלי העבודה? האם אני יכול לקחת בהשאלה או לשכור את הכלים שאני זקוקה להם?
אם אטעה, האם הדבר יכול לגרום לנזק רציני? האם אני עלולה להיפגע?
כמה יידרש לתיקון גיר?וכמה שווה הזמן שלי? מתוך נקודת מבט זו, כמה כסף אחסוך אם אתקן את הגיר ברכב בעצמי?
אם תמצא שלתקן משהו ברכב לא עובר את מבחן השאלות האלו, אל תהסס להעביר אותה למקצוען במוסך, אחרי שתדע מה נדרש כדי לתקן את הרכב , האם בוצע כהלכה, ובמידה ולא כיצד להגיע לשביעות רצון. תוך לקיחת כל זה בחשבון, זה הדבר הראשון שאתה צריך לדעת על מנת לטפל ברכבך:
אם אתה מנסה להוציא ברגים תקועים מנועים או גירים אוטומטיים ואינך יכול להזיז אותם, אל תרגיש כמו אדם חלש. בהתחלה חשבתי שנתקלתי בקשיים כי אני אישה, אז ביקשתי עזרה מהבחורים גדולי המימדים ביותר בכיתת הרכב שלי, מכיוון שזה היה יכול להיות מביך אם איזה בחור קטן מימדים היה מסוגל לעזור לי. לתדהמתי, מצאתי כי לעיתים קרובות גם הבחורים הגדולים התקשו! ההבדל היה שהם תמיד הצליחו. השיעור שלמדתי מהם הוא שכוח תלוי פחות בגודל או במגדר, ויותר באופן שבו לימדו אותנו למקד את כוחנו. אנשים אשר מיומנים בעבודתם עם כלים, למדו בדרך כלל לרכז את כוחם בכפות הידיים ולמקד אותו בכלי בו הם משתמשים. הבחורים הראו לי גם שככל שמשך האחיזה ארוך יותר, כך עוצמת ההנפה גדולה יותר. מצפייה בהם נאבקים, למדתי כי הסבלנות הנדרשת לשמור על האחיזה באה מהביטחון שבסופו של דבר תצליח. על כן, עכשיו אני נגשת לעצמים הקשים להזזה עם הכלים הנכונים, ריכוז, וסבלנות. זה עובד!