מיטה סיעודית – מאפיינים מומלצים
בשביל אנשים בריאים, המיטה מהווה מקום להרגע, מקום בו מבלים את שנת הלילה ואולי במקרה ש ישנו מזל, אפילו את שנת הצהריים. חשוב לזכור כי בשביל מטופלים סיעודיים, המיטה מהווה את כל סביבת החיים שבה הם מעבירים אחר מרבית שעות היום ומשום כך מן הראוי יהיה כי מיטתם תהיה מיטה סיעודית שמתאימה לכל צרכיהם החשובים.
מהי במדוייק מיטה סיעודית?
מיטה סיעודית הינה מיטה מודולארית. אין בכוונתנו באמרנו "מודולארית" ש מיטה זאת קלה לפירוק והרכבה מכיוון ש אם להגיד שלעומת מיטות רגילות, המיטה הסיעודית נועדה לכיוונון מודולארי בהתחשב לצרכי המשתמשים. ובמה ענין זה מתבטא?
·כיווני הגובה – הינו פרמטר נחוץ מאוד לשם העלייה למיטה והירידה ממנה כמו גם שמאפיין מסוג זה מסייע ב הענקת טיפול בצורה איכותית בהרבה.
·משענת הגב – מיטה סיעודית איכותית תכלול כמות נכבדת של מצבים להטיית הגב בשביל נוחות המטופל. לשם כך חשוב לבחור מזרן עם שלוש חלקים לפחות.
·משקל נשיאה – שיתאים ל קלי וכבדי המשקל. כך גם המזרן מוכרח להתמודד בקריטריון מסוג זה.
·אופציות כיוון נוספות – למשענות הידיים, לחלק התחתון של הרגליים, משענת הראש ובעוד מקומות.
·מזרן – נוח ונעים. עם בד נושם ומבנה המתאים ביותר למנוע התפתחות פצעי לחץ.
·לחיים כזוג – מיטה סיעודית בקלות יכולה להיות זוגית או זוגית למחצה באופן זה שרק צד אחד של המיטה כולל את כל האלמנטים למטופל הסיעודי והחלק האחר לבנאדם הבריא.
רצוי להגיד כי הדגמים האיכותיים במיוחד של מיטה סיעודית יוכלו להיות אף בגרסא החשמלית, דהיינו, שלל החלקים הנעים במיטה עתידים להישלט על-ידי שלט בדרך הגיונית לתפעול.
חלקים עיקריים אחרים ברכישת מיטה סיעודית
מיטה סיעודית אמורה להיות עשויה מחומרים יעילים, גלגלים חזקים תוך שימוש מיסבים טובים ומעקות בטיחות חזקות, כדאי עם חיפוי למניעה של פגיעות. חשוב מאוד להשקיע כסף במזרן מעולה ולכלול הן כיסוי אנטי בקטריאלי, כיוון מטופלים סיעודיים רבים סובלים מאוד מבריחת נוזלי גוף וצואה. גם כן אחרי ניקיון מקיף עשויות להתפתח מושבות חיידקים בתוך המזרן ולפגוע בו. כיסוי מיטה ביחד עם כיסוי אנטיבקטריאלי ישפרו אחר משך חייו הצפוי של המזרן.
ונקודה אחרונה אולם בעלת משקל לא פחות-מיטה סיעודית נדרשת להיות יוקרתית ומזמינה. השהייה בתוך הבית לזמן רב לא אמורה להעלות אסוציאציה של שהייה במוסד סיעודי או לחילופין בבית החולים. מיטות סיעודיות באות במגוון גדול של סגנונות ודגמים וזאת כדי להפוך את אותה סביבת המחיה המרכזית של הקליינט הסיעודי לנעימה יותר ויזאולית וביתית יותר.