סתימות בביוב – תיקון ואחזקת הצנרת בטכנולוגיה עכשווית
אם בעבר, פתיחת סתימה שנוצרת בגלל שורשים בצנרת הביוב נעשתה על ידי תלישת השורשים, הרי שהיום יש טכנולוגיה חדישה אשר מאפשרת פתיחת סתימות ופינוי שורשים בצנרת בדרך שנותנת מענה לטווח ארוך, ומונעת את חזרתה של התופעה.
חברות אינסטלציה רבות מחזיקות בטכנולוגיה חדישה, טכנולוגיה אשר מאפשרת "להיכנס" לתוך צנרת הביוב לשם איתור ותיקון של תקלות שונות, גם כאלה הנובעות שמקורן שורשים בצנרת. אם בעבר תיקון הצנרת נעשתה על ידי תלישתם של השורשים, היום ברור כי פעולה זו נותנת מענה זמני בלבד. מסתבר כי לטווח ארוך נגרמים נזקים גדולים יותר, שרידי שורשים בצנרתחוזרים וצומחים, ואפילו בצורה מאסיבית יותר, כך שהסתימות הולכות וחוזרות, ואפילו בכמות גדולה יותר, ובטווחי זמן קרובים יותר. לכן, צריך לפעול בדרך שונה.
מידי פעם צריך לעשות תיקון ביוב כאשר מתגלות בו פגיעות. אפשר למנוע פעמים רבות את הפרוצדורה שלתיקון ביוב על ידי שמירה על הביוב וביצוע תחזוקה שוטפת מידי מספר חודשים.
תיקון ביוב –תחזוקה שוטפת ומניעת תקלות
מסתבר כי בנוסף לשורשים בביוב, רבות מהתקלות אשר קורות לקווי הביוב שלנו ומצריכים תיקון ביוב הם כתוצאה מהתנהגות בני האדם. נכון אומנם שהבית "מזדקן" ככל שעוברות השנים, וחלק מהתקלות מקורן בבלאי: צינורות מתיישנים עם השנים, הם נסדקים, החיבורים ביניהם מתרופפים ועוד.
אך בכל מקרה רוב התקלות מקורן בהשלכה לביוב של פסולת שאין מקומה שם. בין הפסולת שנמצאת בתוך צינורות הביוב ניתן למצוא טיטולים, מגבונים לחים, שומן ועלים. כל אלה ביחד שוקעים בתחתית הביוב, לא זורמים עם המים, ובמשך הזמן גורמים לסתימה ולגלישת מי ביוב אל הרחוב, מה שמצריך פתיחת סתימות בביוב.
סתימות בביוב- תחזוקה וטיפול מונע
בכדי לא להגיע למצב זה של סתימות בביוב מומלץ ביותר, לאחר שמתקנים קו ביוב עם תקלה, לעשות תחזוקה שוטפת למניעת תקלות, ולחסוך את הצורך של תיקון ביוב.
הטיפול המונע פירושו שטיפת קווי הביוב עם סילון מים. יש היום מכונות מיוחדות להן זרם מים חזק במיוחד. חברות מסוימות מציעות להוסיף למים חומרים אורגנים ממיסי שומן וקוטל שורשים. בכדי להימנע מהצורך של תיקון ביוב אנשי מקצוע ממליצים לעשות שטיפה של קווי הביוב אחת לשלוש שנים בממוצע.
לבתי עסק מסוימים, המועדים יותר לתקלות, ולצורך לעשות תיקון ביוב מומלץ לעשות שטיפות בביוב לעיתים יותר קרובות: אחת לשישה חודשים או אפילו שלושה חודשים, תלוי בהיקף הפעילות. מדובר במסעדות ובתי מלון אשר מהמטבחים שלהם זורמים אל הביוב כמויות גדולות של שמן, במפעלים ליצור מזון, וכן במוסכים אשר שופכים כמויות גדולות של שמן מכונסות לביוב מידי יום.