חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה הם גירושין פיקטיביים?

מאת: דוד סערחוק ומשפט - כללי08/11/2009743 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

גירושין פיקטיביים

הכניסה לחובות אינה מצב נעים עבור אף אחד. אלא שיש כאלה עבורם השקיעה במצב הכלכלי הבעייתי תביא לפעולות נואשות, יש שיגידו לא חוקיות. כזה הוא בדיוק נושא הגירושין הפיקטיביים, תופעה שהופכת לנפוצה במיוחד בשנים האחרונות. מה המניע לגירושים אלה? ומהם הסיכונים שבכך?

כל הסיבות (הלא נכונות) להתגרש

גירושין פיקטיביים הם גירושין שנעשים על הנייר בלבד: בני הזוג מכריזים כי דרכם המשותפת הסתיימה, אך בסתר, מתחת לפני השטח, הם ממשיכים לחיות יחדיו. הסיבה העיקרית לכך היא, כאמור, כלכלית. כאשר אחד מבני הזוג נקלע לחובות, או לחילופין כשהוא הקים עסק שהגיע למצב כזה, הוא יצמצם את הרכוש שניתן יהיה, בשלבים הבאים, לעכל ממנו. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות רישומ הרכוש על שם האישה, או הילדים.

הגירושין פיקטיביים, לפחות למראית עין, מאפשרים לאכול מהעוגה הכלכלית, ולהשאיר אותה שלמה. דרך הגירושין, יכול איש העסקים לשמור על נכסיו בקרבת מקום. הגירושין עצמם מהווים עבורו "תירוץ" לצורך ההעברה, שנועד לספק מענה הולם לשאלות של הנושים על הפשר שלה. זאת ועוד, גם בעצם החיים כהורים יחידים, יש מספר לא מבוטל של הקלות, דוגמת קצבאות מהביטול הלאומי, הנחות במעונות יום, השתתפת בתשלום שכר הדירה ועוד.

אלא שלפני מספר שנים, כשהיקף התופעה גדל, החלו להבין את הטריק – מה ששינה את חוקי המשחק במידה רבה.

ההשלכות של גירושין פיקטיביים כיום

כשנכנסים לעובי הקורה מבחינה משפטית, מגיעים למסקנה חד משמעית: הסכם גירושין פיקטיביים הוא הסכם שנעשה למראית עין, ולכן אינו חוקי. עקב כך, הוא גם אינו תקף, ומעמיד את מי שלקח בו חלק – כמעט תמיד, הבעל והאישה גם יחד, כמו גם גורמים אחרים – בפני מצב שאינו נעים כלל אל מול רשויות החוק במדינה.

 

גירושין פיקטיביים, ניתן לטעון, עומדים על הטווח שבין עוולה אזרחית לעבירה פלילית. מה שחשוב לא פחות, מההיבט הכלכלי, הוא שכאשר יוכיחו הנושים כי אכן בני הזוג חיים יחדיו, הנטייה של בית המשפט תהיה להורות לבעל החוב להשיב אותו באופן מיידי. כפועל יוצא של זה, נושים רבים החושדים בדבר הגירושין הפיקטיביים מזמינים חוקר פרטי, לביצוע מעקבים אחר בני הזוג. לכן, גם סוגיית העיתוי מקבלת חשיבות מכרעת: באם הנושים יחלו בהליכי הגבייה עוד טרם הגירושין, ההסכם הפיקטיבי עלול להיות חסר תועלת לחלוטין.

עוד על גירושין באתר דוד סער

 



תגיות המאמר: גירושין, עורך דין


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עורכי דין

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דוד סער

מאת: דוד סערחוק ומשפט - כללי04/02/10908 צפיות
שאלת החזקה על הילד היא אחד ההיבטים החשובים ביותר בכל הסכם גירושין. החלטה זו היא בעלת השלכות של שנים קדימה

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232032 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212229 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212104 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211757 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211370 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201960 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201670 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica