חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בחינת סוגיית מסוגלות הורית

מאת: דוד סערחוק ומשפט - כללי04/02/2010908 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בחינת סוגיית מסוגלות הורית

שאלת החזקה על הילד היא אחד ההיבטים החשובים ביותר בכל הסכם גירושין. החלטה זו היא בעלת השלכות של שנים קדימה, והיא מהווה, לא פעם, את עיקר המחלוקת הניצתת בין בני הזוג. אבל מי מהם הוא המתאים ביותר לעשות כן? על מנת לענות על התשובה, נעשית בדיקת המסוגלות ההורית של כל אחד מהצדדים.

קווים לדמותה של המסוגלות ההורית

קשה למצוא הורה, בהליך גירושין, שלא ירצה לגדל את הילד שלו. הדרך העיקרית לדעת מי מהם מתאים לכך יותר היא באמצעות בדיקת מסוגלות הורית, הנערכת על ידי מומחים מתחומים שונים: פסיכולוגים, פקידות סעד, עובדים סוציאליים וכן הלאה. גורמים אלה יבצעו ראיונות עם כל אחד מהצדדים, ובהתאם למשתנים אחרים שמשפיעים על משוואת היחסים ביניהם והגידול של הילד, ינסו להכריע בסוגיה.

כמובן ששאלה ההתאמה הזו נחשבת למורכבת בכל קנה מידה: יש שיגידו גם שזהו עניין סובייקטיבי, ללא תשובה חד משמעית. אולם, בין הדברים שחייבים להתחשב בהם טרם ההחלטה, ניתן למנות את מבנה האישיות ואופיו של ההורה המיועד, היכולת שלו לספק את צרכיו של הילד, הרגישות שלו אליו וכן הלאה.

האלמנט המרכזי: טובת הילד

כאשר בית המשפט בא לדון בהחלטה על המשמורת, ובהתבסס על המלצות הבודקים, יגיע הוא להחלטה מחייבת. עם זאת, אין הכרח כי זו תעמוד בקנה אחד עם המסקנות של בדיקת המסוגלות. בית המשפט יכול להיעזר בהמלצות, אלא שדומה כי הרבה יותר מכך הוא מעניק משקל לסוגיה אחרת, והיא טובת הילד. לכן, ייכנסו לתמונה גם נתונים הנוגעים לאורח חייהם של ההורים, המקצוע שלהם וכן הלאה. ואגב, ההתבוננות היא לא רק על העת הנוכחית, אלא גם התבוננות – ויש שיגידו גם תחזית – לשנים הקרובות.

האם הילד צריך להיות מעורב בהחלטה?

 

שאלת העירוב של הילד בהחלטות נחשבת אף היא למשמעותית. בחלק הארי של המקרים, יחליט בית המשפט לנהל את הדיון מעל לראשיהם של הילדים, וזאת עקב המחשבה שאין להכניס אותם לסכסוך הנגלה בין ההורים. עקב העובדה שגם כך מדובר בהליך שאינו פשוט עבורם כלל וכלל, במיוחד מבחינה רגשית, מנסה בית המשפט לצמצמם את הנזק לילדים ככל האפשר. לא ניתן לבקר אותו על כך.

www.davidsaar.co.il/דיני-משפחה/

 



תגיות המאמר: עורך דין דוד סער


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עורכי דין

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דוד סער

מאת: דוד סערחוק ומשפט - כללי08/11/09744 צפיות
הכניסה לחובות אינה מצב נעים עבור אף אחד. אלא שיש כאלה עבורם השקיעה במצב הכלכלי הבעייתי תביא לפעולות נואשות,

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232032 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212229 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212104 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211758 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211370 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201960 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201670 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica