מהי רשלנות רפואית?
איש מאיתנו לא היה רוצה לחוות על בשרו רשלנות רפואית – מצב שבו איש רפואה התרשל בתפקידו, וגרם נזק כלשהו לחולה. אבל זה קורה, לצערנו, לא אחת. הנזקים שנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית יכולים להיות מינוריים וכמעט לא מורגשים, אך הם גם יכולים להיות הרי אסון. חשוב לדעת, שלא כל טעות של רופא או אחות נחשבת לרשלנות רפואית. החוק מייחס רשלנות רפואית למי שלא פעל על פי הכללים, לדוגמא, לא בדק תווית של תרופה, לא בחן כראוי את מצבו של החולה, לא הקפיד על כללי היגיינה וכן הלאה והלאה.
נגד מי מפנים תביעת רשלנות רפואית
עורך דין רשלנות רפואית נכנס לתמונה בתביעה המוגשת, כעקרון, נגד הרופא אשר התרשל בתפקידו. אולם דבר זה נכון רק לגבי רופאים פרטיים או עצמאיים. כאשר מדובר בטיפול כושל שניתן בבית חולים, יש להגיש תביעה נגד בית החולים, ולא נגד הרופא המסוים, גם אם ברור מיהו הרופא האשם במקרה. באותו אופן, כאשר מדובר ברופא מטעם קופת חולים כלשהי, התביעה מוגשת נגד קופת החולים. לעיתים מוגשת תביעת רשלנות כזו נגד קופת חולים גם בעקבות מקרים שהתרחשו בבית חולים שתחת שליטתה.
עורך דין רשלנות רפואית
עורך דין רשלנות רפואית הוא עורך דין שעוסק בתחום הנזיקין. ישנם עורכי דין אשר מתמחים באופן מיוחד דווקא בתביעות של רשלנות רפואית, ואחרים מתעסקים בכל תחומי הנזיקין השונים. עורך דין רשלנות רפואית חייב להיות מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום. ומדוע? מכיוון שבתי חולים וקופות חולים, וכן גם רופאים פרטיים במקרים מסוימים, הם בעלי כוח רב, ומוגנים על ידי עורכי דין מהטובים ביותר. קשה מאד לנהל תביעה נגד בית חולים או קופת חולים, ואם התביעה אינה מוגשת כראוי או אינה מטופלת כראוי, גדלים הסיכויים שהיא תידחה. לכן כאשר רוצים להגיש תביעה על מקרה כזה, חשוב מאד לבחור עורך דין רשלנות רפואית, מומחה ספציפי לתחום, בעל ידע וניסיון. כמו כן, חשוב לדאוג לתעד כל מקרה ועניין שקשור, ולו בעקיפין, לנושא התביעה, מכיוון שכל תיעוד ומידע יוכלו לשמש כעדות במשפט.