חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בוז'ולה נובו - מנהג מקומי שהפך לחגיגה עולמית

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול02/11/20092073 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בוז'ולה נובו הוא היין הצרפתי הראשון שיוצא לשוק מידי שנה.
בוז'ולה הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית  לא בזכות איכויות יוצאות דופן של היין,
כי אם בזכות  חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם,
וחגיגות הרי הן תמיד דבר מבורך.

חגיגות הבוז'ולה - מנהג מקומי שהפך לחגיגה עולמית

אירועי הבוז'ולה מציינים היסטוריה בת למעלה מ- 100 שנה של חגיגות ליין צעיר.
חגיגות הבוז'ולה נובו החלו כמנהג צרפתי מקומי, בו חגגו את שנת הבציר החדשה בלגימת היין הצעיר שמיוצר בתהליך קצר יחסית, בעוד היינות האחרים של האזור ממשיכים להשתפר בקצב איטי .
עם השנים מוסדו החגיגות ונקבע להן תאריך קבוע.
מידי שנה בשנה, ביום חמישי השלישי בחודש נובמבר בדיוק בדקה לאחר חצות, נחלצים בקבוקי הבוז'ולה נובו.
באלפי מסעדות, חנויות יין ובארים בצרפת וכיום בעולם כולו,
מצלצלים פעמונים ומסמלים את תחילת החגיגות של הבציר החדש.
לקראת האירוע, המצטיין בטיימינג מוקפד, יוצאות למעלה ממיליון תיבות בוז'ולה נובו לפריז ומשם לרחבי העולם, כשהיבואנים בכל מדינה מחוייבים שלא למכור את היין לפני יום חמישי השלישי של חודש נובמבר.

הפיכת הבוז'ולה לתופעה חברתית הנחשבת ביותר בעולם היין, נזקפת לזכותו של ז'ורז' דובף,
משווק יין מהמובילים בצרפת ובן למשפחת כורמים ותיקה באזור הבוז'ולה,
שבאמצעות מערך שיווק גדול וקמפיין עולמי, בסוף שנות ה-70, תחילת ה-80, של המאה שעברה, הפך את הבוז'ולה-נובו לבינלאומי.

אזור בוז'ולה - Beaujolais

אזור יין חשוב מבחינה כמותית בחלק המזרחי של מרכז צרפת.
חבל בוז'ולה שוכן בדרום מערב מחוז בורגון ובו מייצרים יינות אדומים מזן ה Gamay בעיקר.
האזור ידוע בעיקר בשל היינות הצעירים, ללא יישון אשר מהווים את פתיחת חגיגות הבציר כל שנה בשבוע השלישי של נובמבר.
אולם, באזור בוז'ולה מייצרים גם יינות אשר התיישנו בעץ זמן מסוים לפני היציאה של השוק.
באזור מעל 200,000 דונם כרמים באזורים כגון Maconnaise, Moulin-a-Vent, Morgon אשר בהם מייצרים יינות דורות רבים, יינות מפתיעים ואיכותיים.

ייצור יינות Nouveau  Beaujolais
תסיסה פחמתית   Carbonic Maceration

בתהליך  תסיסה של יין רגיל הענבים מופרדים ונמעכים והתערובת עוברת תסיסה ע"י שמרים.
בתסיסה קרבונית (פחמתית), הענבים אינם מופרדים ואשכולות שלמים מוכנסים למיכל התסיסה,
ומכוסים בשכבת  CO2 על מנת למנוע את תסיסת שמרי הבר.
בתנאים אלה שמרי הבר תוקפים תחילה את התירוש שהשתחרר, בעוד הענבים השלמים או/ו הסדוקים ממשיכים לנשום את שאריות החמצן שבתוכם וסביבם.
כאשר החמצן לנשימת הענבים אוזל כליל, לאחר זמן קצר (כיום לערך), מתחילה תסיסה בתוך הענבים , תוך פירוק עצמי, ויצירת כמות קטנה של כוהל.
תאי הענבים, מתים ומתפוררים בהגיע רמת הכוהל לכדי % 2.5 - 2.0. הכוהל המשתחרר עובר לתסיסה הרגילה.

תהליך תסיסה זה, משפר את מיצויים של הצבע מזגי הענבים חומרי ריח וטעם, חמיצות היינות פחותה (בשל ניצול חלקי של חומצות לייצור כוהל) והיינות רכים, צבעוניים, בעלי טעמים וריחות העולים על אלה שביינות המיוצרים בתהליך תסיסה רגיל.

בוז'ולה נובו

אחסון
בוז'ולה נובו אינו מיועד להשביח אלה לשתיה, ניתן ליהנות ממנו מספר חודשים מהשקתו .

הגשה
הנובו הוא יין אדום קליל ופירותי. מומלץ לשתות אותו מקורר כמו יין לבן .

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
בחנויות הרשת תמצאו מגוון יינות איכות ישראלים ומבחר מקיף של יינות מהעולם.
דרך היין פותחת בפני לקוחותיה חלון לתרבות היין באמצעות
אירועי יין ופסטיבלים, טעימות יין, השקות של יינות מיוחדים וכמובן קורסי יין אותם אנו מקיימים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דרך היין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול18/01/101171 צפיות
עם התפתחות תרבות היין בישראל והתפתחות תעשיית היין הישראלית, ניתן כיום למצוא יין ישראלי מזנים מעניינים, ובכרמים ברחבי הארץ מגדלים זנים רבים ומגוונים.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול25/10/092380 צפיות
פורט הוא יין פורטוגלי מתוק המשתייך למשפחת היינות ה"מחוזקים". לא כל יין אדום המיוצר בשיטה זו הינו יין "פורט". פורט אמיתי הרשאי להקרא פורט הינו רק כזה המגיע מחבל דוארו אשר בפורטוגל.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול12/10/091466 צפיות
יין מבעבע הוא יין עם דו תחמוצת הפחמן טבעית. הצרפתים שהיו הראשונים לייצר יין מבעבע, טוענים כי הבועות מחזקות את הבוקה ומעדנות את טעם היין.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול09/09/091895 צפיות
ראש השנה מתקרב וההכנות לחג בעיצומן. המדפים עמוסים במבחר יינות, מבצעים אטרקטיביים ובקבוקים המושכים את העין. ריכזנו עבורכם מספר המלצות ליקבים ויינות ישראלים ומהעולם

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול23/08/091373 צפיות
היצע גדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים. הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות טעימה וגילוי טעם האישי. למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica