חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בחירת יין לחג

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול09/09/20091895 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ראש השנה מתקרב וההכנות לחג בעיצומן.
רכישת יין לחג הינה משימה בפני עצמה המשלבת בתוכה הנאה.
המדפים עמוסים במבחר יינות, מבצעים אטרקטיביים ובקבוקים המושכים את העין.
ריכזנו עבורכם מספר המלצות  ליקבים ויינות ישראלים ומהעולם.

יקבי  רקנאטי

יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 ע"י קבוצה של אוהבי יין בראשותו של לני רקנאטי.
מטרתם הייתה הקמתו של יקב חדש אשר ייצר יין ישראלי איכותי אשר ישווק במחירים הוגנים לצרכן.
היקב קבע את מושבו בעמק חפר, במבנה ובו מכשור וציוד מתקדמים לייצור יין איכות ממדרגה ראשונה וללא פשרות.  
לצורך עשיית יין איכותי נדרשים בראש ובראשונה ענבים ברמה גבוהה. לאחר מחקר מקיף אותרו כרמים מובחרים וכן חלקות אדמה בעלות פוטנציאל, בהן ניטעו כרמים חדשים. עיקר הכרמים מהם מגיעים הענבים ליקב נמצאים באזור מנרה וכרם בן-זמרה שבגליל העליון, אזורים גבוהים בעלי אקלים ים תיכוני ממוזג וקרקעות המתאימות בצורה מושלמת לגידולם של ענבי יין איכותיים. אזורי גידול נוספים הינם עמק האלה והגליל התחתון, אזורים בעלי אקלים חם יותר המבטיח ענבים בעלי טעמים וארומות פרי בשל.

רקנאטי ספיישל אדישן 2008 - 69.90 ₪
אזור גידול: עמק האלה והגליל העליון 
זני ענבים: שיראז קברנה סוביניון ומרלו
תהליך ייצור: היין התיישן שמונה חודשים בחביות עץ אלון 

יקב אבידן

יקב אבידן הינו יקב בוטיק משפחתי המייצר יינות איכותיים ומעניינים.
היקב זוכה להערכה רבה בקרב מבקרי ואוהבי יין כאחד. 

אבידן בלנד דה נואר תג אדום -  מחיר רגיל 69.90 ₪ , מבצע לחג 2 ב-100  
אזור גידול: הרי יהודה
זני ענבים : פטיט סירה, קברנה סוביניון ושיראז
תהליך ייצור: היין התיישן בחביות עץ אלון כשנה
על היין: יין עשיר ומפתיע. 

יקב ברקן ספיישל אדישין - מחיר רגיל 59.90 ₪ - מבצע לחג 2 ב-100
אזור גידול:  גליל עליון ורמת הגולן, ישראל
זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז
תהליך יצור: היין התיישן בחלקו בחביות עץ אלון ומיכלי נירוסטה.
על היין: יין בשל ועשיר המשלב ניחוחות דובדבנים וגרגרי יער עם נגיעות של אלון. 

Finca la Celia

יקב פינקה לה סליה הוא אחד היקבים המודרניים בארגנטינה, ונחשב אחד החשובים בהתוויית כווני התפתחות תעשיית היינות בעת החדשה. היקב ממוקם באזור בירת היין של ארגנטינה ליד העיר מנדוסה למרגלות הרי האנדים.
כל הכרמים הנם בבעלות היקב והם ניזונים ממי תהום בלבד וללא כל השקיה. היקב מייצר יינות מזנים בינלאומיים, כגון: קברנה סוביניון, שרדונה, מרלו, קברנה פרנק, סירה וכמובן, הזן המקומי- מלבק. 

Finca la Celia Reserve Malbec - 54.90₪
אזור גידול: עמק אקו, מנדוסה, ארגנטינה.
זן ענבים: 100% מלבק.
תהליך ייצור: רוב היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, מהן כ-60% חדשות
על היין: יין אדום יבש, צבעו אדום עמוק עם גוון סגול בשוליים. ליין ארומות של פלפל, וניל ופרי אדום. היין בעל גוף מלא עם טאנינים מוצקים וסיומת ארוכה. 

Tommasi

יינות טומאסי מספרים סיפור על המשפחה אשר מאמינה בעבודה קשה ואהבת האדמה.
משפחה אשר חיה בהרמוניה עם הטבע וקבעה לעצמה מטרה לייצור יינות מעולים.
היקב המשפחתי נוסד בשנת 1902 ע"י ג'קומו טומאסי בלב אזור היסטורי של  וואלפוליצ'לה קלאסיקו, בצפון- מזרח איטליה. במשך השנים גדל היקב המשפחתי והגיע ליותר מ- 1350 דונם כרמים איכותיים.
כרמי היקב נמצאים באזורים הטובים ביותר ברחבי וואלפוליצ'לה, בהם היינות האופייניים לאזור כמו האמרונה, ריפסו וריצ'וטו. היקב נחשב לאחד מהיקבים הטובים באזור. בשנים האחרונות פיתחו בני המשפחה יקב נוסף באזור מארמה שבטוסקנה, אחוזת פוג'ו אל טופו. ביקב זה מייצרים יינות מרשימים ומפתיעים מזנים מסורתיים כגון ורמנטינו ואליקנטה וכן בלנד סונג'בזה וקברנה סוביניון נהדר. 

Vermentino IGT  -  ₪ 74.90
אזור גידול:  כרם מונטבואנו באחוזת פוג'ו אל טופו מארמה, דרום טוסקנה
זן ענבים: ורמנטינו
תהליך ייצור: היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה
על היין: צבעו של היין זהוב קש עם נגיעות של ירוק. ליין ניחוחות פירותיים מרוכזים, יין הרמוני והמהנה.

Guigal
משפחת Guigal הינה אחת מן המשפחות המרכזיות ביותר בצפון עמק הרון אשר בצרפת.
בשנת 1946 ייסד אטיין גיגל את היקב, בכפר העתיק אמפואה, אשר בצפונו של עמק הרון, מקום שניתן למצוא בו עדויות לכרמים כבר מהתקופה הרומאית, כארבע מאות שנה לפנה"ס. מאז ועד היום, ממשיכים את דרכו של אטיין בנו מרסל, ונכדו פיליפ, בשאיפה מתמדת ללמוד ולשפר את איכות היין.
היקב ממוקם בשאטו ד'אמפואה, מבצר עתיק ששופץ והפך ליקב מתקדם בעל סטנדרטים מהגבוהים ביותר.
השאטו יושב בינות לגפנים וגובל בנהר הרון.  כחלק מהמהלך המתמיד לשיפור איכות היין, החליטה משפחת Guigal להקים סדנת חביות משלה, על מנת שכל שלב ושלב בתהליך ייצור היין יפוקח ויקבל את מלוא תשומת הלב. בכרמי היקב, ניתן עדיין לראות את הטרסות האופייניות לתקופה הרומית.

 Guigal Cote-du-Rhone Rouge - מחיר רגיל  79.90 ₪  מבצע לחג 69.90 ₪
אזור גידול: עמק הרון
זני ענבים: 55% סירה. 35% גראנאש. 10% מורורדה ואחרים.
תהליך ייצור: היין התיישן במשך שנה וחצי חביות מעץ אלון.
על היין: צבעו של היין אדום עמוק וכהה.
היין מציג ניחוחות תבלינים, פירות טריים ואוכמניות אדומות. יין  עגול, מלא ונמרץ. ליין טאנינים מעוגלים וחלקים. יין ארומטי, עז ובעל גוף מלא,  סיומת ארוכה, דקויות ועדינויות רבות, תודות לאיזון בין האפיצות והפירותיות.   

Hardys

כבר למעלה ממאה וחמישים שנה - שישה דורות, החל משנת 1853, יוצרים ב- Hardys כמה מהיינות הידועים והפופולאריים ביותר באוסטרליה.  ב-Hardys יודעים לקחת את שפע המקורות הטבעיים העומדים לרשותם, הטרואר הייחודי לכל אזור, ולטעת  את הזנים והכרמים באיזורים הטובים והמתאימים ביותר ברחבי אזורי היין החשובים של אוסטרליה. היינות אותם מייצרים ב-Hardys מייצגים ערך עצום אשר תמיד עמד לנגד עיניו של מיסד היקב, תומאס הארדי. רצונו היה ליצור יינות איכותיים אשר שווקי העולם יכירו בערכם.  אין צל של ספק כי זוהי גם שאיפתם של יינני Hardys כיום. 

סדרת נוטאג' היל- 54.90 ₪
סדרה זו נקראת על שם Thomas Nottage , מי שהיה מנהל היקב והמרתף ב- McLaren Vale במשך יותר משישים שנה. כיום זהו אחד מהמותגים המובילים באוסטרליה, בעל מוניטין של איכות גבוהה ועקבית. 

Hardys Nottage Hill Shiraz
אזור גידול: ריברלנד וליימסטון קוסט בדרום מזרח אוסטרליה
זן ענבים: שיראז
תהליך ייצור: חלק מהיין התיישן עם עץ אלון
על היין: צבעו של היין עמוק עם נגיעות של סגול. ליין ניחוחות שזיף, אוכמניות ופלפל שחור. 

J. L. Wolf

ארנסט לוסן, בעלי יקב ד"ר לוסן הידוע לקח לידיו את אחוזת J.L. Wolf מכיוון שרצה להפיק יינות מאזור פפאלץ; יינות מסורתיים, מלאי כוח, שישלימו את יינות הריזלינג האלגנטיים והקלילים של אחוזת ד"ר לוסן באזור המוזל. יינות הפפאלץ עוצמתיים יותר, בעלי רמות אלכוהול גבוהות יותר, וטעמים עשירים של פירות ואדמה. בוילה וולף מתמקד ארנסט לוסן ביינות קלאסיים מהכרמים הטובים ביותר. 

J L Wolf Gewurtzraminer - 39.90 ₪
אזור גידול: פפאלץ שבגרמניה
זו ענבים: גווירצטרמינר
תהליך ייצור: היין עבר פרמנטציה במיכלי נירוסטה.
על היין: ליין צבע זהוב וניחוחות של אשכולית לצד פירות טרופיים.יין פירותי, ארומטי ואלגנטי. 

מומחי היין שלנו ישמחו לעמוד לרשותכם  בכל אחד מסניפי דרך היין 

בברכת שנה טובה לכל בית ישראל

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
בחנויות הרשת תמצאו מגוון יינות איכות ישראלים ומבחר מקיף של יינות מהעולם.
דרך היין פותחת בפני לקוחותיה חלון לתרבות היין באמצעות
אירועי יין ופסטיבלים, טעימות יין, השקות של יינות מיוחדים וכמובן קורסי יין אותם אנו מקיימים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דרך היין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול18/01/101171 צפיות
עם התפתחות תרבות היין בישראל והתפתחות תעשיית היין הישראלית, ניתן כיום למצוא יין ישראלי מזנים מעניינים, ובכרמים ברחבי הארץ מגדלים זנים רבים ומגוונים.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול02/11/092074 צפיות
בוז'ולה נובו הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית בזכות חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם, בטיימינג מוקפד מידי שנה כל יום חמישי השלישי בחודש נובמבר

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול25/10/092380 צפיות
פורט הוא יין פורטוגלי מתוק המשתייך למשפחת היינות ה"מחוזקים". לא כל יין אדום המיוצר בשיטה זו הינו יין "פורט". פורט אמיתי הרשאי להקרא פורט הינו רק כזה המגיע מחבל דוארו אשר בפורטוגל.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול12/10/091466 צפיות
יין מבעבע הוא יין עם דו תחמוצת הפחמן טבעית. הצרפתים שהיו הראשונים לייצר יין מבעבע, טוענים כי הבועות מחזקות את הבוקה ומעדנות את טעם היין.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול23/08/091373 צפיות
היצע גדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים. הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות טעימה וגילוי טעם האישי. למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica