חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יין פורט כל מה שצריך לדעת

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול25/10/20092379 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פורט הוא יין פורטוגלי מתוק המשתייך למשפחת היינות ה"מחוזקים".
יין מחוזק
יין מחוזק הינו יין שתהליך התסיסה שלו הופסק ע"י הוספת אלכוהול, בפורט מוסיפים ברנדי.
עצירת תהליך התסיסה משמרת ביין רמת סוכר גבוהה וכן רמת אלכוהול גבוהה,(עקב הוספת הכוהל).
יינות מחוזקים נשמרים זמן רב בשל תכולת האלכוהול הגבוהה שלהם.

לא כל יין אדום המיוצר בשיטה זו הינו יין "פורט".
פורט אמיתי הרשאי להקרא פורט הינו רק כזה המגיע מחבל דוארו אשר בפורטוגל.

היסטוריה של הפורט

ההיסטוריה של הפורט מתחילה במלחמות בין אנגליה לצרפת במאה ה-17.
הבריטים החלו לייבא יינות מאזור פורטוגל, בעיקר מנמל Oporto אשר על שמו קרוי הפורט.
בעקבות היבוא והמאבקים עם צרפת חתמו הבריטים על הסכמי סחר עם פורטוגל אשר
מבטיחים כי על היינות הפורטוגלים המיסוי תמיד יהיה נמוך יותר. 
בתחילה דובר על יינות אדומים יבשים אשר להם הוסיפו הסוחרים מעט ברנדי על מנת להבטיח את הגעתם והתייצבותם.

את גילוי הפורט נהוג לייחס לסוחר בריטי מליברפול אשר בניו גילו במנזר בהרים את הנזירים מוסיפים את הברנדי ליין
במהלך התסיסה ולא אחריה ובכך יוצרים את היין המתוק המיוחד.
לאחר מספר בעיות בייצור הפורט וביצוא לאנגליה הסדיר מלך פורטוגל את ייצור הפורט בשנת 1756,
על ידי הגדרת אזור הדוארו Douro והחוקים לייצור פורט.

תהליך ייצור הפורט

למיצוי הטעמים, הצבע, הניחוחות והטאנינים במהירות האפשרית חשיבות עליונה בייצור יינות פורט. זאת מאחר והתסיסה מופסקת בצורה יזומה  לאחר יומיים או שלושה.
בעבר המעיכה של הענבים נעשתה ברגלי הבוצרים. ובמהלך התסיסה עם יצירת כיפת הקליפות מעל לתירוש הורידו את הקליפות כל פעם עם מקלות מיוחדים.

כיום דריכה ברגליים הינה פחות מקובלת והיינות עוברים את התהליך של המעיכה והתסיסה הכהלית במיכלים מיוחדים.

עם הגעת התירוש לרמת הסוכר והאלכוהול הרצויה התירוש מופרד ומועבר למיכל בו שוהה ספירט עם רמת אלכוהול של 77%. 
סוגי הפורט השונים מתיישנים בעץ, במיכלי בטון או בנירוסטה לפני הבקבוק.
ישנם יינות פורט אשר נדרשים להתיישן מעל 20 שנה נוספים לאחר הבקבוק.

סוגי פורט

רוב יינות הפורט מיוצרים מבלנד של ענבים מבצירים שונים.
בשנות בציר טובות במיוחד מכריזים על הבציר כאיכותי וניתן לייצר יינות פורט מענבי בציר זה בלבד.
בשנים האחרונות, לאור התפתחות הידע, הטכנולוגיה והשיפור המתמיד ביכולות הייצור באזור יותר ויותר שנות בציר מוכרזות כאיכותיות.

רובי -  Ruby
יין פשוט מחלקות כרם פשוטות.
שם מצביע על הצבע האדום המאפיין את היין. מתיישן 2 - 3 שנים בחביות עץ גדולות או מיכלי בטון.

טאוני - Tawny
גם כאן השם מצביע על צבע היין, הפעם חום.
בניגוד לרובי, הטאוני מתיישן תקופות ארוכות בחביות עץ גדולות או במיכלים עד שמאבד את צבעו האדום והופך לחום ענברי. לעיתים קרובות (אך לא תמיד) מופק הטאוני מלכתחילה מענבים בעלי עוצמת צבע נמוכה ומאזורי הגידול הפחות טובים.

ריזרבה - Riserva
לרוב מדובר ביינות טאוני או רובי מאיכות גבוהה יחסית ומכרמים איכותיים יחסית.

וינטג' - Vintage
הפורט היקר והנחשב ביותר הוא ה- וינטג' שלייצורו משתשמשים ביין משנת בציר אחת , איכותית במיוחד, מחלקות הכרם הטובות ביותר.
הוינטג' מתיישן שנתיים עד שלוש בלבד בחביות עץ אלון, בעל עוצמת צבע מרשימה ביותר ופוטנציאל התיישנות ארוך מאוד בבקבוק.

LBV
יין משנת בציר אחת. מופק מענבי חלקות כרם איכותיות בשנות בציר טובות אך לא מוכרזות כוינטג'.
הוא מבוקבק לאחר 4 - 6 שנות התיישנות בחבית. בגלל היישון הארוך יותר בחביות מוכן מהר יותר לשתיה ודורש התיישנות קצרה יותר בבקבוק מאשר הוינטג'.

תעשיית הפורט מבוקרת על ידי מכון הפורט הפורטוגלי IVDP , שמבקר את איכות יינות הפורט,
מכריז על שנות בציר כמתאימות לייצור פורט ואחראי על פעילות שיווק הפורט בעולם כולו.

יינות פורט

אחסון יין פורט
במקום אפל וקריר בבית. הטמפרטורה לאחסון פורט דומה לטמפרטורה לשמירת יין אדום רגיל.
הריכוז הגבוה של הסוכר והאלכוהול  נותנים לפורט תכונות טובות של עמידות גם לאחר פתיחת הבקבוק.

הגשה
יינות פורט מתאימים לשתיה והנאה כמו שהם
יינות הפורט מוגשים לאחר ארוחה כמשקה סיום - דז'סטיף, או לצד מנות הקינוח.
יינות פורט משתלבים מצויין עם גבינות חריפות.

בישול
מתיקותו של הפורט מאפשרת לו לשמש ולהעשיר מגוון גדול של תבשילים .
הפורט מהווה בסיס טוב לרטבים, או להכנת מנות קינוח בעיקר מנות המבוססות על פירות.

אחוז אלכוהול
מעצם תהליך ייצורו של הפורט אחוז האלכוהול בו הוא גבוה יחסית ליינות שולחניים.
בשתיית פורט, או יינות מחוזקים אחרים יש לקחת בחשבון את כמות האלכוהול ולהקפיד על כמות שתייה סבירה.

יועצי היין של רשת דרך היין ישמחו לעמוד לשרותכם בכל מידע נוסף

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
בחנויות הרשת תמצאו מגוון יינות איכות ישראלים ומבחר מקיף של יינות מהעולם.
דרך היין פותחת בפני לקוחותיה חלון לתרבות היין באמצעות
אירועי יין ופסטיבלים, טעימות יין, השקות של יינות מיוחדים וכמובן קורסי יין אותם אנו מקיימים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דרך היין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול18/01/101171 צפיות
עם התפתחות תרבות היין בישראל והתפתחות תעשיית היין הישראלית, ניתן כיום למצוא יין ישראלי מזנים מעניינים, ובכרמים ברחבי הארץ מגדלים זנים רבים ומגוונים.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול02/11/092073 צפיות
בוז'ולה נובו הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית בזכות חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם, בטיימינג מוקפד מידי שנה כל יום חמישי השלישי בחודש נובמבר

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול12/10/091466 צפיות
יין מבעבע הוא יין עם דו תחמוצת הפחמן טבעית. הצרפתים שהיו הראשונים לייצר יין מבעבע, טוענים כי הבועות מחזקות את הבוקה ומעדנות את טעם היין.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול09/09/091895 צפיות
ראש השנה מתקרב וההכנות לחג בעיצומן. המדפים עמוסים במבחר יינות, מבצעים אטרקטיביים ובקבוקים המושכים את העין. ריכזנו עבורכם מספר המלצות ליקבים ויינות ישראלים ומהעולם

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול23/08/091373 צפיות
היצע גדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים. הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות טעימה וגילוי טעם האישי. למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica