קפה, התענוג שברא לנו הטבע, תענוג שמעניק לנו אנרגיה טובה להמשיך את היום בחיוך. קפה הוא בין המשקאות הכי פופולאריים, כבר מאות שנים, משקה שהתחיל אצל האצולה וזלג להמונים. הדבר הכי מושך בקפה, הוא הניחוח המושלם שלו, הטעם המענג שלו והמרקם העדין שלו בפה, שיוצר שלמות אלוהית בכל לגימה.
טריות היא שם המשחק
השיטה הכי טובה להכנת קפה מושלם, היא להקפיד על שימוש בפולי קפה שנטחנו בארץ. פולי הקפה הם כמו פירות שנקטפו מהעץ, ברגע שאנחנו קוטפים את הפירות מהעץ ומניחים אותם על גביסלסלת פירות, הם מתחילים לאבד מהטריות שלהם. כך גם עם פולי הקפה ברגע שטוחנים את הפולים, הקפה מתחיל לאבד מטריותו וחיוניותו, דבר שמוריד מאיכות הטעם והמרקם שלו. הדרך הכי טובה לשמור על טריות הקפה, היא אחסונו במקום קר ואפל כמו תא הקפאה או בארון. חשוב מאוד להניח את הקפה הטחון, בתוך קופסא אטומה לאוויר, כך שאין כמעט רווח בין גרגירי הקפה למכסה, ככל שיש יותר רווח כיס האוויר גודל כל פעם כשפותחים את הקופסא. מומלץ להתאים את כמות קניית הקפה, להרגלי השתייה שלכם, ברגע שאתם קונים כמות גדולה מידי, סביר להניח שתצרכו לזרוק חלק ממנה, כי היא פשוט תאבד מטריותה. ככל שהקפה הטחון יותר טרי, איכות הקפה יותר טובה, מה שהופך את הארומה של הקפה, מבחינת הריח והמרקם לעונג מושלם, אפילו קפה באירוע, לדוגמא בחתונה שהוזמנתי אליה באורבן אירועים, הופתעתי לגלות קפה באיכות גבוהה מאוד.
תהליך הכנת הקפה
כל סטודנט ללימודי מנהל עסקים יודע, שהפופולאריות של המוצרים מושפעים על ידי איכותם וטעמם. מומלץ להקפיד על החלפת המים, מומלץ שהמים יהיו קרים וצלולים. איכות המים הם גורם משמעותי בטעמו הסופי של הקפה, ברגע שתשתמשו במים שישבו הרבה זמן במכונה טעמו של הקפה יהיה פחות מענג. חשוב לנקות את מכונת הקפה, כדי למנוע טעמי לוואי במשקה הסופי. תקפידו לנקות את מכונת הקפה כל שבוע, תוך הקפדה על הסרת כל הכתמים וגושי הקפה השרופים. קראו טוב את הוראות היצרן, הדרך הכי טובה להכין את הקפה, היא באמצעות המלצות החברה שיצרה את המכונה. החברה ערכה ניסויים, כדי להגיע לטעם המקסימאלי של הקפה, לכן מומלץ לפעול על פי עצת המומחים. דבר שמבטיח את הכנת הקפה המושלם, עם ארומה נהדרת, מרקם מענג ואיכות מושלמת. חשוב להקפיד על התאמת מידת הטחינה למהירות המכונה, ככל שהמכונה מכינה את הקפה יותר מהר, כך הטחינה שלו צריכה להיות יותר דקה. ברגע שאנחנו משתמשים במידה לא נכונה של טחינה, הדבר משפיע על איכות הקפה והארומה שלו. אם תשתמשו בכמות מוגזמת של קפה או תגזימו בחינת הגרגרים כך שמידתם תהיה דקה מידי, סביר להניח שהקפה יצא מר וחזק מידי. אם תשתמשו בכמות קטנה מידי של קפה או תטחנו את פולי הקפה בצורה גסה מידי, תגרמו לכך שהקפה יהיה חסר טעם. חשוב מאוד להגיש את הקפה מיד לאחר הכנתו, איכות הקפה והארומה שלו נעלמים מהר מאוד, כך שלאחר שעה הקפה מאבד מטעמו.