הסכם לחיים משותפים אינו מנוגד להסכם ממון אבל הוא שונה ממנו. הוא מיועד בעיקר למי שאינם רוצים או אינם יכולים להינשא אבל רוצים לחלוק משק בית משותף וכמובן- קורת גג אחת.
כסף מועיל ומאחד אבל הוא עלול להזיק ולסכסך. קשה אתו אבל קשה יותר בלעדיו. בשל החשש להיוותר בלעדיו או עם רכוש או סכום זעום לאחר גירושין נוהגים זוגות לא מעטים לחתום על הסכם לחיים משותפים גם אם הם לא מתכוונים להתחתן.
ההסכם עשוי לכלול סעיפים שונים ובכללם, כמובן, הסכם ממון במקרה שהיחסים עולים על שרוון ומובע רצון של מי מהצדדים לפרק את המסגרת הזוגית גם בהעדר נישואין ולא אחת דווקא בשל כך.
גם הסכם לידועים בציבור הוא הסכם חיים משותפים. הסכם זה מהווה מסמך משפטי שבו מעוגנת התחייבות הדדית לכבד זה את זה ולנהוג בחום לב. ההסכם אמור להסדיר את אופן חלוקת הכסף והרכוש במקרה של פירוק המסגרת הזוגית, לעשות הבחנה בין הרכוש שהביא כל אחד מבני הזוג אל החיים המשותפים והרכוש שנצבר במשותף.
הסכמה שבחתימה
ההסכם אמור להידרש גם למשמורת על ילדים במידה שיש לזוג ילדים והיתר למי מהם לקבוע ולהחליט במקרי קיצון של אובדן שיקול דעת וכושר שיפוט של אחד מהם, של מחלה סופנית ומוות.
משרד עורכי דין לגירושין בחיפה יסייע לכם לנסח את הסעיפים המהותיים שחשוב לכלול אותם בהסכם לחיים משותפים ובהם כאלה המהווים מנגנון ליישור הדורים ואף ליישוב סכסוכים אם וככל שיתגלעו כאשר יגיעו הצדדים להחלטה על פרידה - אם בטוב ואם בפחות טוב...
חשיבות עריכת ההסכם בנוכחות עורך דין נובעת מהצורך בהבטחה, כי כאשר תארע פרידה לא יקופחו זכויות יסוד של מי מבני הזוג.
אתם מוזמנים לייעוץ ולקבל מידע על אודות ההבדלים בין הסכם ממון לבין הסכם חיים משותפים והסכם לידועים בציבור. בכל מקרה - הבנה, התחשבות, סובלנות ורצון טוב להגיע לפתרון שיניח את דעתם של שני הצדדים גם אם לא ימלא את כל רצונם ומשאלות הלב לאחר פירוק הקשר הזוגי עשוי להוות בסיס חשוב מאין כמוהו להמשך חיים תקינים ומכובדים של שניהם.