שמחה, התרגשות ולחץ הם רק חלק מהתחושות אשר עולות ביום הגדול של בנכם או בתכם שהגיעו למצוות. אחרי לא מעט התלבטויות בין שפע האפשרויות הקיימות בשוק, בתום תקופת הכנות ארוכה והשקעה לא מבוטלת, סוף סוף הגיעה מסיבת בר/ת המצווה.
כיום ניתן לראות הורים וילדים המתכננים הפקות ענק לציון האירוע – אין אמא או אבא שאינם רוצים שבנם או בתם ירגישו ביום החגיגי על גג העולם ובמקביל גם כל המוזמנים לאירוע יגלו התלהבות רבה
אטרקציות ופעילויות קיימות בלי סוף – להקת נגנים, רקדניות בתלבושות צבעוניות, קליפ משפחתי מושקע ועוד. מתווספים לכך עיצוב המקום והמוסיקה שתושמע בו. אך נראה שכמו בהפקות "בעולם המבוגרים", מה שמותיר את הרושם המשמעותי ביותר, הוא האוכל שהוגש לאורחים.
אם כך, מהו התפריט המומלץ לאירוע מסוג זה? האם קיימת העדפה מסוימת?
לא קיימת העדפה חד משמעית לגבי סוג הקייטרינג, בשרי או חלבי. אם האוכל המוגש יהיה טעים, איכותי וטרי, סביר להניח שהאורחים יאכלו אותו בהתלהבות. עם זאת כדאח לזכור כי לסוגי התפריטים השונים ישנם יתרונות אך קיימים גם חסרונות מסויימים.
קייטרינג בשרי
אנשים, אשר הוזמנו לאירוע לאחר יום עבודה , יצפו בדרך כלל לקבל ארוחת ערב עשירה, על בסיס בשר. אם נתחי הבשר שיוצעו יוכנו במקום, הרי שהריחות שיאפפו את המקום יעוררו את מיצי הקיבה של כל הנוכחים ויכניסו את כולם לאווירה. כמובן שחשוב שאיכות הבשר תהייה גבוהה ומומלץ גם על אפשרויות בחירה בין מנות שונות.
סביר מאד שגם בני הנוער, חבריהם של חתן/כלת הבר מצווה, ייהנו מתפריט כזה, אם כי כדאי לזכור שיתכן ויעדיפו את המנות האהודות עליהן – דוגמת נקניקיות בתוספת חרדל/קטשופ והמבורגר בלחמנייה.
קייטרינג בשרי מתאים מאד לעונות היבשות אולם בעונת הגשמים, יכולה להיווצר בעיה אם המקום בו מצוין האירוע אינו ערוך לכך.
פרט חשוב נוסף שכדאי לזכור הוא כי אירוע בו מוזמנים משתתפים רבים, דוגמת בר/ת מצווה, עדיף שיגיש אוכל כשר. אם מנות התפריט הן בשריות הרי שלא תתאפשר הגשת קינוחים חלביים בסיומו של האירוע.
קייטרינג חלבי
קייטרינג חלבי בבר מצווה הופך את כל החגיגה לאלגנטית ויוקרתית. אינספור חומרי גלם המצויים כיום בשוק, מאפשרים לבנות מגוון תפריטים טעימים מאד (בסגנון איטלקי, יווני, ועוד) וכל זה בהתאם למסגרת התקציב הקיים. באירוע חלבי ניתן ל"השתולל" בפינת הקינוחים וזו תוכל להיות גולת הכותרת.
גם בחירת תפריט כזה מחייבת מחשבה – יש אנשים שמבחינתם אוכל ללא בשר, טעים ככל שיהיה, לא נחשב אוכל (אלו האנשים שבסוף אירוע יגידו שלא היה מה לאכול) – כדאי שתקדישו מחשבה לגבי אופי וסגנון האורחים שלכם, והאם הם מאלו שתיארנו זה עתה. כמו כן,
פרט חשוב נוסף לגבי אירועים הנערכים בקיץ, בעיקר בגני אירועים או בשטח - חייב להיות ארגון מתאים שידאג לכך שהאוכל החלבי המוגש, לא יונח זמן רב מדי בחוץ לפני שהאורחים יאכלו אותו.
ודבר אחרון, אך לא פחות חשוב, כיום נתקלים ביותר ויותר אנשים אשר פיתחו רגישות לחלב ולמוצריו – חשוב לתת מענה (פרווה או צמחוני) גם לאורחים אלו.
תכנון מוקדם והתייחסות לנקודות שצוינו במאמר, יעזרו לכם לארגן לבנכם או לבתכם וגם לכם (ובל נשכח את האורחים שלכם) אירוע בלתי נשכח.