בשנים האחרונות הפכו חגיגות בר ובת המצווה להפקות מושקעות. שוב לא מסתפקים בברכה וב"תודות להוריי שהביאוני עד הלום" אלא מחפשים גימיקים וחידושים מקוריים שישאירו את האורחים מוקסמים. הדבר היחיד שלא השתנה הוא האוכל. עליו תמיד הושם דגש שכן קייטרינג לבר מצווה או לבת מצווה מהווה את אחד מהגורמים החשובים ביותר להצלחת אחד האירועים המרגשים והמשמעותיים ביותר בחיי כל נער ונערה.
כיוון שבבת מצווה, אין בדרך כלל עליה לתורה, החגיגה וכל הארגונים סביבה הרבה יותר פשוטים. לעומת זאת, אצל נערים קיימת הרבה פעמים הפרדה בין שלב העלייה לתורה, לחגיגה נוספת בשעות הערב. הנקודה החשובה שצריך לקחת בחשבון, היא שבשני המקרים המארחים ובעיקר האורחים מצפים להתכבד במזון כחלק מהשמחה.
ישנם אלו אשר חוגגים מיד בתום העלייה לתורה, על ידי הבאת כיבוד לבית הכנסת. ואילו אחרים, מזמינים את אורחיהם שכיבדו אותם בנוכחותם בזמן ההפטרה לביתם, ומגישים להם על פי רוב קייטרינג בראנץ' חלבי שהרי השעה כבר שעת בוקר מאוחרת. את האירוע המרכזי עצמו הם יערכו בשעות הערב, במועד אחר, בבית נער בר המצווה או באולם/ גן אירועים.
כיצד בוחרים קייטרינג לבר מצווה?
לאלו המעוניינים לחגוג את האירוע בבית הכנסת, מיד בתום העלייה לתורה, חשוב לוודא שבאותו בית כנסת יש אולם אירועים הצמוד אליו, המיועד לאירועים מעין אלו. הקייטרינג המספק את שירותיו צריך להגיע מבעוד מועד ולארגן את האוכל על השולחנות שבמקום. הקייטרינג צריך לספק, בנוסף לאוכל עצמו, גם כלי אוכל והגשה (חד או רב פעמיים), מפות ומפיות במידת הצורך.
אם האירוע מתקיים בבית או בחצר המשפחה החוגגת, הרי שהקייטרינג אמור להגיע למקום מספיק זמן מראש, כדי שיוכל להתפרש בשטח ולארגן את הציוד. יש צורך לסדר את שולחנות ההגשה, ואת האוכל עליהם במידה ומדובר בבופה. אם הבחירה היא בדוכני מזון, הרי שצריך למקם את עמדות האוכל במקומות המתאימים, כך שהכל יהיה ערוך ומוכן עד הגעת האורחים מבית הכנסת.
בשני המקרים שצוינו, נחגג האירוע בשעות הבוקר המאוחרות מיד לאחר העלייה לתורה והתפילות בבית הכנסת. בשעות אלו, קייטרינג חלבי לבר מצווה מתאים מאד, שכן התפריט המוצע מגוון אך לא כבד מדי - הוא כולל מנות ראשונות (מאפים שונים, מליחים, סלטים ועוד) ובמנות העיקריות ניתן למצוא פשטידות, פסטות, לזניות ועוד.
לעומת זאת, בחגיגות המצוינות בערב, רבים מהאנשים מעדיפים את האופציה אשר מציע קייטרינג בשרי.