בנייה ירוקה היא אחת משיטות הבנייה הפופולאריות ביותר כיום. שיטה זו פותחה בהמשך למגמה הירוקה אשר החלה להשתלט על תחומים רבים ברחבי העולם וזאת משום המודעות הגבוהה של הציבור לשמירה על סביבה טבעית ואיכות חיים גבוהה.
בנייה ירוקה- מה זה אומר?
ישנן תקנות בנייה ירוקה בהן כל קבלן בנייה יכולה להתמחות. בשנים האחרונות קבלני הבניין הבינו כי בנייה ירוקה היא המגמה העתידית של ענף הבניין ולכן קבלנים רבים החלו לרכוש ידע בתחום זה וליישם אותו בצורה מעשית. העקרונות עליהם מושתתת שיטת הבנייה הירוקה הם:
- מיחזור- שימוש בחומרים ממוחזרים ומיחזורחומרים קיימים על מנת לחסוך במשאבים.
- אדמה- לעשות שימוש נכון באדמה בקרקע עליהבונים וזאת על מנת לא לפגוע בסביבה הטבעית או לפגוע בצורה מינימאלית באותהסביבה.
- מים- המגמה היא לחסוך במים, דבר אשר נעשה עלידי שימוש במי גשמים ומי מזגנים אשר עוברים תהליך טיהור.
- חשמל- שימוש חסכוני בחשמל על ידי בנייה בהתאםלכיווני אוויר ותאורה טבעית.
- חומרי בנייה- חסכון בחומר בנייה ושימושבחומרים אשר מכילים כמות קטנה של חומרים מזיקים. חומרים שנושאים את תו התקןהירוק.
- בנייה משולבת- שילוב של טכניקות בנייהקונבנציונאליות בשילוב טכניקות בנייה חדשות של הבנייה הירוקה.
בנייה ירוקה- העלות לעומת התועלת
רבים טוענים כי בנייה ירוקה היא בנייה יקרה יותר מאשר אותה בנייה קונבנציונאלית אותה אנו מכירים שנים רבות. כאן אנו חייבים לומר כי הם צודקים, אך צורת הראייה והחשיבה שלהם מוטעית, כי אם הם היו מסתכלים על הדברים לעומק ומבט עתידי הם היו רואים כי בנייה ירוקה תאפשר להם לחסוך בחשמל, מים ואלמנטים נוספים אשר יצמצמו בהוצאות שלהם בעתיד וזאת בהשוואה אל שיטת הבנייה אותה הם מכירים.
חשוב שתיקחו בחשבון כי עדיף לפנות אל קבלני בניין או לאנשי מקצוע אחרים, כמו למשל אדריכלים המומחים בכל הקשור אל אדריכלות ירוקה על מנת שיהפכו את ביתכם ל- "בית ירוק" כבר בשלב הבנייה מאשר בשלב בו הוא כבר בנוי, שכן ההוצאות יהיו פחות יקרות. אם בכלל זאת אתם מעוניינים להפוך את הבית הקיים לירוק תוכלו להשתמש במי המזגן ולהשתמש במי הגשם לשם השקיה של הגינה.