לכל מוצר יש מקום בו הוא התחיל את חייו. כך גם לגבי תבלינים. תבלינים מתחילים את חייהם כצמחים המניבים ירקות, פירות, עשבים. האפשרות ליצור תבלין מסוים כרוכה בתהליך אותם עובר הצמח.
לרוב יהיה מדובר בתהליך ייבוש, טחינה ושיווק התבלין אל עולם הצרכנים. אך ישנם אנשים המעדיפים לגדל בצורה עצמאית, אורגאנית, ומפוקחת את התבלינים שלהם בעצמם. ניתן לגדל צמחי תבלין מגוונים מאוד באקלים הישראלי ולהשתמש בהם בצורתם הטבעית – צמח – לתיבול ולהעשרת טעמים בשלל תבשילים.
בנוסף הם תורמים נוי, צבע וריח מדהים בשטחים בהם הם נשתלים. ניתן להתרשם משטחי אדמה קטנים כגדולים המשמשים כחוות תבלינים אצל אנשים רבים ובעלי מסעדות רבות.
מן ההתחלה –
תבלינים איכותיים מוצאים את דרכם אל הצרכנים. הצרכנים יכולים להיות אנחנו כלקוחות פרטיים, או בעלי מסעדות, שפים, או כל מוסד המספק מזון בצורה מסחרית.
אחת מן האטרקציות הנהדרות בתחום הקולינריה היא האפשרות שמסעדות נותנות לקהל הלקוחות לטייל לפני הארוחה בתוך חוות תבלינים אותה הקימו בעלי העסק. ניתן להתרשם ממגוון רחב של צמחי תבלין, ערוגות מסודרות, או מפוזרות, גינות מעוצבות, וניתן לעיתים אף לאכול בנוף צמחי התבלין המשרים אווירה, ארומה, צבעוניות והרגשה נפלאה של ארוחה בחיק הטבע.
ישנן חוות תבלינים המגדלות מצחים לשיווק למרכולים, מסעדות וכיו"ב עם איכות מוצרים גבוהה, ושיטות גידול ידידותיות לסביבה ולאדם. מינימום פגיעה בטבע, ללא שימוש בחומרי הדברה מזיקים, הנספגים בצמחים ומועברים לאדם דרך אכילתם.
מן הגינה אל הצרכן –
חוות תבלינים לרוב מגדלות מצחי תבלין המשווקים אל חנויות תבלינים בצורה מיידית, טרייה. ניתן אף לרכוש עציצים קטנים עם צמחי תבלין השומרים על חיות הצמח.
בנוסף, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לגדל צמחי תבלין בגינה, בעציצים ללא שום קושי. צריך לבקר במשתלה הקרובה, לשאול לגבי אופן הגידול וטיפוח הצמח על מנת להפיק את המיטב מהצמחים.
אך יתרונן העצום של חנויות התבלינים בכך שהן מאפשרות לנו להכיר ולהיחשף לתבלינים מגוונים מכל רחבי העולם. לטעום ולשדרג כל ארוחה, סלט ואף כריך פשוט בנגיעת תבלין אחת.