אבחון דידקטי- לא לילדים בלבד
כשאנחנו אנחנו שומעים את המילים: אבחון דידקטי או אבחון פסיכודידקטי, על פי רוב האסוציאציה הראשונה היא ילד צעיר בעל הפרעות קשב וריכוז. אך הפרעות קשב וריכוז אינן נחלת הילדים בלבד.
מבוגרים רבים סובלים מהפרעות קשב וריכוז המשפיעות על חייהם ומאתגרות אותם יום יום.
קושי כילד קושי כמבוגר
מבוגר אשר סבל מהפרעת קשב בילדותו, לאו דווקא נפרד ממנה בבגרותו. להפרעת קשב יש לא פעם השלכות עם חייו של הבוגר, אם בציונים- החל מבחינות הבגרות וכלה במבחנים באוניברסיטה. אם מבחינת התארגנות, מציאת מקום עבודה ושימורו לאורך זמן.
אבחון למבוגרים
אבחון דידקטי או אבחון פסיכודידקטי למבוגרים עשוי לעזור להם מבחינות רבות. אחת מהן למשל היא חיזוק הדימוי העצמי. כאשר אדם מתקשה לבצע משימות שבני גילו או עמיתיו מבצעים בקלות, זה גורם לפגיעה בדימוי העצמי. אבחון דידקטי או אבחון פסיכודידקטי למבוגרים עשוי לתת "כותרת" לבעיה. כאשר אדם מבין שהקושי שלו הוא אובייקטיבי ולא באשמתו או מתוך אינטליגנציה נמוכה, זה מפחית מהתסכול אותו הוא חווה ומאפשר לו למצוא אפיקים לעקיפה של הבעיה או התמודדות עמה.
אז מה עדיף?
אבחון דידקטי יסייע בהגדרת הבעיה וכיווני מחשבה להתמודדות עמה. אבחון פסיכודידקטי הנערך על ידי פסיכולוג, יכול להוביל גם להקלות בבחינות או המלצה לנטילת ריטלין. פסיכולוג המאבחן אדם בוגר משתדל להתייחס למקסימום היבטים. פסיכולוג זה, ייתן בסיומו של התהליך את מסקנותיו והמלצותיו.