כאשר אנחנו עמלים על ארגון הבית, אנחנו משתדלים להקפיד על התאמת הריהוט, על תאורה נכונה, על סידור נאה של החפצים ועל מיקום של אלמנטים דקורטיביים לקישוט. יחד עם זאת, מרכיב חשוב אחד נשכח לעתים קרובות. מרכיב זה אשר משפיע גם על הרושם מהדירה, על האווירה השולטת בה ולעתים גם על ההרגשה הפיזית של הנמצאים בה הוא הריח. חשוב לזכור כי הפגת ריחות לא רצויים היא אחת מהמשימות החשובות ביותר בתחזוקה של בית.
רבים חושבים שהפגת ריחות לא רצויים נדרשת רק למי שלא מקפיד על הנקיון. ובכן, ריח של בית מלוכלך בו קיימים מקורות רבים לריח של פסולת או של עובש, צפוי להיות רע. יחד עם זאת, ריחות לא רצויים קיימים גם בבתים נקיים מאוד. לעתים התכשירים השונים בהם משתמשים לצורך הנקיון מפיצים ריחות לא נעימים בפני עצמם (למשל, אקונומיקה מפיצה ריח אופייני של כלור אשר רבים לא אוהבים). לכן הפגת ריחות נדרשת גם בבתים המסודרים ביותר.
אחת מהדוגמאות האופייניות לצורך בהפגת ריחות היא מצב של בית בו מורכבים רהיטים חדשים. ריח של סיבית או של לכה נתפס על ידי חלק מהאנשים כנעים, ויחד עם זאת רבים סובלים ממנו, או שפשוט לא מעוניינים בריח של נגריה בתוך ביתם.
שימוש במבשמים אינו תמיד יעיל להפגת ריחות, שכן מדובר בהוספה של ריח נוסף ללא טיפול בריח הלא רצוי המקורי. לכן נדרשים אמצעים יעילים יותר אשר ינטרלו את הריח הרע. לאחר שהריח הרע ינוטרל, ניתן במידת הצורך והרצון להשתמש במבשמים.
מחולל אוזון הוא מכשיר אשר פועל להפגת ריחות רעים בתוך חללים סגורים. מדובר במכשיר אשר ניתן להציב אותו בבית ולהפעיל במידת הצורך. שימוש באוזון יעיל ביותר, שכן הריח הרע לא מוסתר, אלא נעלם, והחדר נשאר מלא באוויר צח ללא ריח. בנוסף, ניתן להיעזר בשיטות עממיות, כגון פיזור של סודה לשתיה, בישול חומץ בסיר (כאשר מדובר בריח רע מהמטבח), השארת שקיות תה בתוך ארונות וכדומה.
לסיכום, הצורך בהפגת ריחות רעים או בלתי רצויים בבית קיים גם בבתים הנקיים ביותר. חשוב לזכור שמבשמים אינם מפיגים את הריח הרע אלא מסתירים אותו, ויש לבחון שיטות אחרות לנטרול הריח.