הסיכונים העלולים להיגרם מרמות כולסטרול LDL גבוהות, אינם בגדר סוד. רמות כולסטרול רע גבוהות עלולות לגרום להתפתחות טרשת עורקים ולהעלאת הסיכון למחלות לב ואירועים מוחיים, שכן כולסטרול עודף עלול לשקוע בדפנות העורקים, ומשקעים אלו הינם בעלי פוטנציאל הרסני שיכול להסתיים בחסימת עורקים או בנדידה למוח, שסופם התקף לב או שבץ מוחי, לפי העניין.
על כן, טיפול בכולסטרול גבוה והורדת כולסטרול ושמירתו ברמות אשר בגבולות הנורמה, הינה משימה בעלת חשיבות גדולה, בכל גיל שהוא ולכולנו כדאי להפנים מספר כללים או עקרונות, שיכולים לסייע בשמירה על רמות כולסטרול רע נמוכות. רמות הכולסטרול המומלצות הן ככלל (לאנשים שאינם נמנים על קבוצות סיכון) עד 200 מ"ג לדציליטר כולסטרול כולל, עד 100 מ"ג כולסטרול רע וכולסטרול רע שאינו נמוך מ – 40 מ"ג לדציליטר. בהקשר זה יצויין, כי חשוב להקפיד על ביצוע בדיקות כולסטרול מעת לעת הכוללות גם בדיקה של רמת הטריגליצרידים בדם, ובדיקת פרופיל הסיכון הכללי.
אחד העקרונות החשובים לצורך שמירת הכולסטרול בגבולות הנורמה הוא תזונה. תזונה נכונה שכוללת תפריט הממעט במזונות מעובדים או מזונות עתירי שומן מן החי, יכולה במקרים רבים לאפשר הורדה של כולסטרול רע לרמות מומלצות, גם ללא עזרים נוספים (כגון תרופות נגד כולסטרול, הפחתת משקל או פעילות גופנית מאומצת). כלי נוסף הוא פעילות גופנית – אנשים רבים הסובלים מכולסטרול גבוה אינם פעילים גופנית כלל, ואחרים פעילים באופן שאינו מספק. פעילות גופנית מסייעת בהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) שרמות נמוכות שלו נקשרות בסיכון גבוה למחלות לב, ובנוסף, פעילות גופנית עוזרת בהורדת משקל שגם היא חיונית לבעלי עודף משקל. חשוב לציין כי הכוונה היא גם לפעילות גופנית שאינה מאומצת, כגון הליכה, משחק כדור או נסיעה באופניים, ולאו דווקא פעילויות אירוביות או אחרות הדורשות מאמץ רב. לבסוף, מי שניסה להפחית כולסטרול על ידי הקפדה על תפריט דיאטה דלת כולסטרול ושילוב פעילות גופנית, אך עדיין סובל מרמות כולסטרול גבוהות, עשוי למצוא פתרון לבעיית הכולסטרול, תוך היוועצות ברופא המטפל שיכול להמליץ על טיפול תרופתי. כיום מציעה הרפואה מגוון תרופות שמסייעות בהורדת כולסטרול רע ובהעלאת כולסטרול טוב, ובהן הסטטינים, פיבראטים, חומצה ניקוטינית (ניאצין) ועוד.