ריחות רעים הם מטרד אמיתי, אשר מעבר לתחושה לא נעימה, עשוי לגרום לכאבי ראש ולתופעות לוואי אחרות. כאשר אנחנו נמצאים בחדר בו מורגש ריח רע, ואין באפשרותנו לעזוב אותו, נשתדל לאוורר, אך לא תמיד האיוורור הטבעי יתאפשר. טיפול בריחות חיוני במיוחד בכל אותם המבנים בהם אין חלונות נפתחים, או שהחלונות מעטים וקטנים, ובמבנים בהם מותקנת מערכת מיזוג ואיוורור מרכזית. במבנים כאלה ריח רע מחדר אחד ינדוף לשאר החדרים, ולכן חשוב במיוחד לנטרל אותו.
השיטה הנהוגה לטיפול בריחות רעים בתוך המבנים היא שיטת הקמופלאז', או שיטת ההסוואה בעברית. מקורה של השיטה בצרפת, והיא מבוססת על שימוש בחומרים בעלי ריח טוב וחזק, אשר יכול להסוות את הריח הרע, להתגבר עליו ובאופן מטאפורי לכסות אותו. לשם כך נועדו מבשמים שונים, תרסיסים ומטהרי אויר ביתיים ומשרדיים.
שיטה זו של טיפול בריחות לא פותרת את הבעייה ולא מנטרלת את מקור הריח, אלא מאפשרת לנוכחים בחדר לא להרגיש בו. האפקט המושג הוא זמני בלבד. כמו כן, במקרים מסוימים שילוב של הריח הרע המקורי עם הריח של המבשם יוצר אפקט שלילי חזק במיוחד. כמו כן, החומרים המבשמים עצמם עשויים להכיל חומרים שאנשים רגישים או אפילו אלרגים אליהם, והריח שהם מפיצים לא תמיד מוצא חן בעיני כולם.
קיימות שיטות אחרות לטיפול בריחות רעים בתוך המבנים. אחת מהשיטות החדשניות פועלת לסילוק הריח הרע במקום להסוואתו. השיטה מבוססת על פירוקם של חומרים הנדיפים היוצרים את הריע הרע. בכך מקור המטרד מנוטרל, ואין צורך בשימוש במבשמים. ריחות רעים שמקורם בעשן, פטריות ועובש, טחב וכדומה מסולקים מהחדר ואויר צח נטול ריח ממלא אותו. השיטה היא טיפול בריחות באמצעות מחוללי אוזון. מחולל האוזון יוצר את הגז מהסביבה. מולקולות האוזון מתרכבות כימית עם המולקולות הנושאות את הריח הרע, ובכך מושג טיהור מלא של האויר בחדר, והאוזון מסולק.
לסיכום, טיפול בריחות בשיטות המסורתיות מבוסס על הוספת ריחות טובים על גבי הריחות הרעים הקיימים, ללא סילוק או נטרול של מקורם. האפקט בשיטה זו הוא קצר טווח ולא נשמר לאורך זמן. בנוסף לכך, הריח הרע, גם אם אינו מורגש, ממשיך למלא את החדר ולזהם אותו. חילול אוזון הוא שיטה חדשה בה ניתן לטפל במקור הריח ללא הוספת מבשמים.