אין זה סוד שגברים לא אוהבים לדון בנושא של תפקוד מיני לקוי, אך בעיות פוטנציה אינן תופעה נדירה או חריגה. על פי הנתונים הסטטיסטיים שמחקרים אנונימיים מציגים, בין רבע לשליש הגברים הישראלים חוו בעיות בתפקוד המיני, או שחווים אותם בתקופה הנוכחית. אצל חלק מהגברים בעיות פוטנציה מופיעות לאחר גיל חמישים לערך, כאשר האיזון ההורמונלי משתנה. אצל חלק אחר בעיות פוטנציה עשויות להופיע גם בגיל צעיר, כתוצאה ממחלות, לחצים וטראומות. בכל אופן, בעיות פוטנציה עשויות להתגלות אצל רבים; מה שחשוב זה ההתמודדות איתן.
תפקוד מיני הוא נושא רגיש ומעטים הם הגברים אשר מוכנים לדבר עליו, אפילו עם רופאים או מומחים אחרים שתפקידם הוא לסייע במצבים כאלה. יחד עם זאת, הדחקת הנושא איננה הפתרון. חשוב לזכור כי בעיות פוטנציה עשויות להעיד על בעיות רפואיות כגון אי איזון הורמונלי, לחץ דם גבוה, מחלות לב, מחלות נוירולוגיות כגון טרשת, בעיות בערמונית וכדומה. לכן אם מדובר ביותר מאשר תקלה חד פעמית, יש לפנות אל הרופא ללא דיחוי.
חשוב לגלות כל מחלה אפשרית מוקדם ככל שניתן על מנת שניתן יהיה לטפל בה ביעילות. בעיות פוטנציה שאינן מטופלות, עשויות להמשיך ולהחמיר, ולפגוע בחיי המשפחה או בחייו האישיים של האדם, לגרום לתחושה של תסכול ומועקה. לעתים התפקוד היומיומי נפגע כתוצאה מבעיות פוטנציה מתמשכות.
קיימות שיטות רבות לטיפול בבעיות פוטנציה. בחירה והתאמה של שיטת הטיפול היא משימה לרופא או לצוות שלם, כי לעתים הטיפול חייב להיות מערכתי ולשלב, למשל, טיפול תרופתי עם טיפול רגשי. אבחון רפואי יעזור לקבוע או לשלול בעיות רפואיות, אשר הטיפול בהן עשוי לפתור גם את הבעיות בתפקוד המיני. במקרה של רמה ירודה של טסטוסטרון ניתן להיעזר בהזרקות ההורמון או במריחת משחה מיוחדת. אם בעיות נפשיות גרמו לתפקוד מיני לקוי, ניתן לבנות תוכנית טיפולית אישית, ולשקול טיפול תרופתי. קיימות גם שיטות שאינן קשורות למקור הבעיה, וזאת הויאגרה המפורסמת או תרופות אחרות מאותה המשפחה, ולעתים רופא ימליץ עליהן.
לסיכום, בעיות פוטנציה עשויות להיראות כשוליות, כי על פניו מעידות על כשל בתחום צר למדי. יחד עם זאת, הן עשויות להיות סממן למחלות קשות למדי, והופעתן צריכה להדליק נורה אדומה. ההתמודדות הנכונה עם בעיות מסוג זה היא אבחון רפואי ונפשי מקיף לבירור מקור הבעיה ולבחירת שיטת טיפול מתאימה.