אין אונות היא מצב מתמשך או חוזר של בעיות זקפה אצל גברים. מנגנון הזקפה הוא מורכב וכולל מספר שלבים, כאשר כשל בכל אחת מהמערכות המעורבות עשויה להביא לכשל בזקפה או בשימורה. טיפול באין אונות צריך להתחיל מאבחון נכון של הגורם לבעיה. יחד עם זאת, קיימות שיטות טיפול באין אונות שאינן תלויות במקור הכשל.
רבים מקשרים בין גיל לאין אונות. מחקרים רבים שאין אונות תמידית מופיעה אצל כרבע מהגברים האמריקאים שעברו את גיל 50. הסיבה לכך היא השפעה של מצב בריאותי ירוד והופעת מחלות שונות שאופיינית לגיל הזה (עודף משקל, בעיות לב ויתר לחץ דם, טרשת וכדומה), וירידה טבעית ברמת הטסטוסטרון. בכ-10% ממקרי האימפוטנציה מקור הבעיה איננו פיזיולוגי, אלא פסיכולוגי בלבד. ברוב המקרים ניתן להתאים שיטת טיפול באין אונות, אשר תסייע למטופל; יחד עם זאת, גברים רבים חשים מבוכה ובושה, ולא מוכנים לדון בבעיה כה אינטימית אפילו עם רופאים.
אם כן, על מנת להחליט על דרך הטיפול באין אונות, יש לערוך בדיקות מקיפות לאיתור שורש הבעיה. במקרים רבים הסיבה לחוסר תפקוד מיני היא כשלים בזרימת הדם. טרשת עורקים היא אחת האשמות העיקריות באין אונות. סיבות פיזיולוגיות שכיחות נוספות הן אי איזון הורמונלי, מחלות של בלוטת הערמנוית, סכרת, מחלות נוירולוגיות, יתר לחץ דם ושימוש בתרופות נגד יתר לחץ דם, אורח חיים לא נכון כגון צריכת אלכוהול ועישון, שימוש בנוגדי דיכאון וכדומה. סיבות פסיכולוגיות כוללות לחץ ומתח, חרדת ביצוע (מצב בו כשלון אחד גורר אחריו כשלונות נוספים), טראומה ואומבדן, וכדומה.
לעתים הגורמים הפסיכולוגים והפיזיולוגיים משולבים אצל המטופל. לצורך הפרדת הגורמים ניתן לערוך בדיקה שנקראית בדיקת זקפת לילה. גבר בריא שאין לו בעיה רפואית המונעת זקפה תקינה יגיע לזקפת לילה (זקפה בלתי רצונית המופיעה במהלך השינה). במקרה כזה, הטיפול באין אונות צריך לעסוק בתחום הרגשי והפסיכולוגי. אם הגבר לא מגיע לזקפת לילה, סימן שקיים גורם פיזיולוגי וחשוב לאתר אותו על מנת למנוע או למזער את הנזקים.
לסיכום, טיפול באין אונות מתחיל מהבנת מהות הבעיה אצל כל מטופל ומטופל. במקרים רבים ניתן להתאים טיפול יעיל, לכן חשוב לפנות לקבלת עזרה מקצועית ולא להדחיק את הבעיה.