חפש מאמרים:
שלום אורח
26.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לקויות למידה הן לא סוף העולם

מאת: אתי קסנרליקויי למידה30/08/20121179 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ישנם חילוקי דעות מדעיים באשר לגורמים ואולם ישנה הסכמה כללית שהליקויים הינם על בסיס נוירולוגי ופוגעים בסיכוי של התלמידים להצליח במידה ואינם מטופלים. על פי משרד החינוך תלמידים לקויי למידה יוגדרו כך ויזכו להכרה במידה ומתקיימים שני הקריטריונים הבאים:

1 . קיים פער משמעותי מתמשך בין הישגיו הלימודיים של התלמיד לבין ההישגים המצופים ממנו בהתאם    לשכבת גילו.

2. קיים פער משמעותי בין הישגיו הלימודיים של התלמיד לבין כישוריו האינטלקטואליים כפי שנמצאו במבחני משכל אובייקטיביים.

מהם סוגי לקויות הלמידה?

סוגי הלקויות למידה השכיחות הינן:

דיסלקציה: מתאפיינת בקושי לזהות מילים והתוצאה הישירה היא קריאה משובשת ושגיאות כתיב. הקושי בקריאה עשוי לגרום לקושי בהבנת הנקרא ועשויה להיות לה השלכות גם לגבי יכולת הקליטה של שפות זרות.

דיסגרפיה: התקשות בכתיבה כמו כתב בלתי קריא , כתיבה איטית ופערים משמעותיים בין התבטאות בעל פה להתבטאות בכתב. הקשיים בכתיבה יכולים לרמז על קשיים גרפו- מוטוריים וקשיים בתחום הארגון והתכנון.

דיסקלקוליה: לקות למידה בתחום המתמטי המתבטאת בקושי כמותי, הבנת המבנה העשרוני, נוסחאות, עובדות יסוד כמו לוח כפל וכדומה.

הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות: הפרעות אלו אינן בקטגורית לקויות למידה אך יש להן השלכות על יכולת הלמידה. הפרעות אלו באות לידי ביטוי בקשיים בשמירה על קשב וריכוז. כמו כן בשל אי היכולת להתמיד בריכוז לפרק זמן ממושך מתעוררים קשיים ביכולת הארגון והתכנון.

כיצד מאבחנים לקויות למידה?

במידה ועולה החשד כי הילד סובל מלקויות למידה ישנה המלצה למבחן פסיכו דידקטי המעניק לילד אבחון מקיף הן ברמה הדידקטית והן בהיבט הפסיכולוגי רגשי על מנת לבחון אם לבעיה הדידקטית קיים שורש רגשי. הבדיקה הדידקטית בודקת יכולות תפקוד ולימוד של הילד וכוללת אבחון בעיות קשב, ריכוז, קשיי למידה ושפה, זיכרון, יכולת אלתור וכדומה. הבדיקה הפסיכולוגית כוללת יכולות קוגניטיביות ורגשיות העשויות להיות שורש ללקויות למידה או פועל יוצא מהן. בתום הבדיקות ישנו גיבוש של חוות הדעת תוך המלצה לאופן הטיפול בלקויות למידה שאותרו. במידה ואותרה בעיה של לקות תופנו לבדיקה נוירו כירורגית המכונה "מבחן טובה". זהו מבחן ממוחשב שמבוצע בנוכחות רופא נוירולוג ומטרתו לבחון אם עולה הצורך בטיפול בריטלין. המבחן הוא ממוחשב ומורכב משני שלבים כאשר בשלב הראשון מוטלת על הנבדק משימה רוטינית משעממת באמצעות המחשב בהתאם לגיל המטופל. בתום השלב הראשון יינתן לנבדק ריטלין והוא יבצע את שוב את המשימה. לאחר מכן ינתח הרופא את ההבדלים בין המבדקים ויחליט אם ישנו הצורך בטיפול תרופתי.

ההוראה המתקנת

הוראה מתקנת הינה שיטה העובדת על בסיס שתי מערכות כאשר האחת כוללת סיוע לתלמידים בהתאם ללקויות למידה שנתגלו תוך כדי הגדרת הקשיים. המערכת השנייה כוללת את האספקט הדידקטי ומאבחנת את הילד על מנת להתאים תוכנית לימודים ייחודית עבורו עם שיטות לימוד ייחודיות. בנוסף להוראה המתקנת מעניק משרד החינוך הקלות המכונות "התאמות". ההתאמות כוללות תוספות זמן במבחנים ובהגשת עבודות, התעלמות משגיאות כתיב, שעתוק מבחנים, יתר להשתמש בדפי נוסחאות בבגרויות במתמטיקה ואף שימוש במילוניות אלקטרוניות במבחנים באנגלית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

גלגל הצלה

נוצר ע"י אתי קסטנר מומחית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה בקרב ילדים ומבוגרים

בראשון לציון.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אתי קסנר

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז30/09/131572 צפיות
אמא תמיד יודעת ! הפרידו בין מה שהמורים אומרים לבין התחושות שלכם

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז30/09/131577 צפיות
הפרעות קשב וריכוז – אפשר להצליח בלימודים גם עם הפרעת קשב

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז19/08/132513 צפיות
הוראה מתקנת – מתאימים לך שיטה טובה ללמידה

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז10/07/131164 צפיות
הוראה מתקנת – לכל אחד יש את הדרך שלו

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז11/06/132039 צפיות
הוראה מתקנת - לכוון אל המטרה

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז11/06/131728 צפיות
הוראה מתקנת - לכוון אל המטרה

מאת: אתי קסנרהפרעות קשב וריכוז16/05/131400 צפיות
מחקרים מציגים כי הפרעות קשב וריכוז נפוצות יותר בקרב בנים.

מאמרים נוספים בנושא ליקויי למידה

מאת: vodplaceליקויי למידה22/03/173768 צפיות
על אבחון קשב וריכוז ומה צריך לעשות כשילד מראה סימנים

מאת: vodplaceליקויי למידה26/05/161939 צפיות
סיפור אישי של רווית ע. על הילד ועל אבחון דידקטי

מאת: לירון תמםליקויי למידה27/12/152243 צפיות
מדוע אבחון פסיכודידקטי נחוץ כל כך? מאמר זה מבקש לענות על כל השאלות בנושא, אתם מוזמנים להיכנס ולקרוא

מאת: Droxitליקויי למידה14/10/152560 צפיות
בישראל, על פי חוק חינוך חובה, נכנס כל ילד למסגרת חינוכית החל מגיל חמש. בתחילה זהו גן - כבר שם נדרש כל ילד לגלות כישורי למידה, התארגנות והסתגלות. בכיתות הנמוכות בבית הספר לומד הילד כי הדרישות ממנו הופכות מורכבות יותר.

מאת: ציפי כץליקויי למידה02/11/144100 צפיות
ללקויות למידה יש השלכות תפקודיות. אולם עיקר התסמינים השליליים נובע דווקא מהשלכות משניות של התופעות, שבסיסן בתסכולים הנובעים מהפער בין ציפיות הסביבה לבין ההתנהגויות של בעלי הלקויות. המאמר מסביר את מהות הפער וגורמיו, ונוגע באפשרויות הטיפול היעיל, שיסייע להתגבר על הקשיים ולמצות את הפוטנציאל הטמון בכל אחד.

מאת: אורי כהןליקויי למידה01/09/143641 צפיות
רבים מתלמידי ישראל כמו גם תלמידים בעולם כולו סובלים מקשיי למידה, קשיים שיכולים להופיע ממספר סיבות וביניהם לקויות למידה שונות. בעבר, ילד שלא היה מצליח להדביק את בני כיתתו בחומר הלימוד היה נשאר בצד ללא טיפול מתאים מה שהיה גורם לו להרגיש דחוי, להורדת הביטחון העצמי שלו, מה שהיה יוצר כדור שלג ובסופו של דבר גם בהמשך חייו הוא היה מרגיש שאינו מספיק אנטלגנטי כבני גילו והדימוי העצמי שלו היה נמוך מאוד. היום על ידי אבחון ליקויי למידה ניתן בשלב מוקדם לזהות את הבעיה ולהתמודד איתה.

מאת: אורי כהןליקויי למידה29/06/144252 צפיות
אבחון TOVA הוא נכון להיום חלק בלתי נפרד מכל מערך אבחונים הבודקים את לקויות הלמידה, מכיוון שהוא נועד לבדוק האם הנבחן סובל מהפרעות קשב וריכוז והאם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב. הסיבה לכך היא שבלא מעט מקרים נמצא כי אבחון לקויות למידה שאינו מתמקד באספקט הנוירולוגי שבוחן את יכולות הקשב והריכוז, לא תמיד מסוגל להצביע בצורה מדויקת על הסיבה לקשיים בלימודים. למעשה, מבדקי טובה עצמם יכולים בלא מעט מקרים לספק את התשובות לשאלה מה גורם לקשיים בלימודים וזה בתורו יכול לקצר את התהליך וגם להוזיל אותו בצורה...

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica