במאמר זה אני מבקש לבחון האם המיתוג עוד בבית.
אקח דוגמא שקרתה לנו רק במספר חודשים החולפים. מי לא חווה את חווית המותג של אורנג, צבע כתום מרגיע, קול נעים בפרסום הרדיופוני והטלויזיוני, אמינות, תוכניות, חברות וידידות בקיצור כול מה שיכול לקשור רגשית את המותג עם ליבו ורגשותיו של הצרכן.
כך גם המיתוג של "פלא-פון" ש-כיועץ שיווק כול כך התחברתי אליו, דמויות מצוירות, בלונים מקסימים, אוירה מדהימה כחול, ים, תכלת, מיתוג רגוע ומרגיע.
ואיך לא "סלקום" חברים ושוב מיתוג של חברים, משפחה, אוהבים, חיילים, הכול מכוון לרגש ולאנושיות שלנו.
כמה מיליונים של שקלים נשפכו בבנית המיתוג הכול כך אנושי, אמין ורגוע שהונחת עלינו.
אבל ראו. באה רגולטור אחד ביחד עם פתיחת השוק למתחרים נוספים וכול הידיד הנעים הפך לאויב רע שעשה לנו הצרכנים רע ועבד עלינו בעיניים לאורך שנים. וזה רע מאד למיתוג, למעשה כמשקל כובד המיתוג החיובי שנוצר במהלך השנים נבנה כובד השנאה שמחק את המיתוג במספר ימים.
וכאן כ - יועץ שיווק הייתי מבקש לעשות עם החברות הממותגות פסק זמן, הייתי מבקש מהם שוב לבחון את המותג ואת ערכו ואת הממון הרב שהם משקיעים לביסוסו, הייתי מבקש רגע מכול בעלי המותגים לעשות הפסקה ולקרוא מחדש את המפה, מפת השוק, מפת הצרכנים, ולנפות מחדש מה אפשר ומה לא. מה דורש הצרכן ומה אנו כמותג יכולים להציע לו.
אנו לא יכולים היום להציע ללקוחות המותג את ה"מותג" ההיסטורי. אנחנו לא יכולים לדבר על "נייק" כעל מותג מבלי שנתאים את המותג עם הערך שהצרכן רוצה להעניק לו. והצרכן היום רוצה יותר, הוא רוצה איכות, הוא יודע שלמותג יש ערך, אבל הוא גם יודע שהערך הזה יכול להתפורר ברגע.
כ-יועץ שיווקי הייתי רוצה לחזק את ערך המותג עם האמת של המותג. הייתי רוצה להוציא פרסום לדוגמא של GAP אשר ידוע כי תופר את מלבושיו אצל "עבדים" בשכר של דולר ליום בהודו. כאשר אני יודע כבעל מותג מה שברון הלב של הלקוח כלפי המותג, וזאת לפי הדוגמא שהזכרתי. הייתי מחזק את המותג ביצירת שרטון המראה איך כ-GAP האנשים שתופרים עבורי בהודו עובדים בתנאי עבודה סבירים, הייתי מראה ימי עיון של התופרים, הייתי מראה מורים או גננות שמטפלות בילדי התופרים בעת שהם מבצעים את עבודתם, הייתי מראה את מקומות הדיור האנושיים שלהם לאחר שחוזרים לביתם..והייתי יוצר תדמית של חברה שאכן תופרת בהודו אך דואגת לתנאי עובדיה.והמכירות היו מזנקות, ויחסי הציבור היו גוהים, והלקוחות היו שמחים לקנות שהם יודעים שמי שתופר להם את הבגדים חי חיי בני אדם ולא עבדים. וכול המותג הזה שנקרא GAP היה רץ קדימה ורבים היו מחקים אותו.
מיתוג לא צריך להיות בהכרח היום אלמנט של מחיר. לא ממש לא. עם ניתן למיתוג ערך רגשי אמיתי נעבור את נושא המחיר ובגדול.
כ-יועץ שיווק יש עוד הרבה מה ללמד חברות ממותגות כיצד לשמור על המותג שלהם גם בתקופה היום בו הכול התערבב ומותגים מתרסקים.