אנחנו הנשים עלולות למצוא עצמנו במצבים לא רצויים אחרי קיום יחסי מין, בין אם זה בן זוג קבוע, ואפילו בעל, ובין אם זה פרטנר זמני, אבל יש לנו דרכים להגן על עצמנו, כדי שלא נצטרך לשאת אחר כך באחראיות או לעשות דברים שאולי נתחרט עליהם.
שימוש באמצעי מניעה היא הדרך הראשונה, ובה יש לנו כמה אופציות. האופציה הראשונה היא שימוש בדיאפרגמה בעת יחסי המין. דיאפרגמה מגינה על הנשים כמו גלולות למניעת היריון, אבל בניגוד אליהן, הן לא גורמות לתופעות לוואי או שינויים בגוף, ולכן הן אהודות בעיקר בקרב נשים שמעדיפות להימנע כמה שיותר מהכנסת חומרים לתוך הגוף.
אפשר למצוא דיאפרגמה בכל בית מרקחת תל אביב ומקום אחר, ולא צריך בשבילה מרשם, בדיוק מהסיבה שציינו לעיל- שהן משפיעות על הגוף פחות מתרופות.
דיאפרגמה אינה כלולה בסל התרופות, בניגוד לגלולות למניעת היריון, אך לגלולות צריך מרשם ואת זה הנשים מקבלות רק לאחר בדיקה אצל רופא או רופאת נשים שבודק אותן ומוצא שהכל כשורה. כדי ליהנות מהסבסוד, יש לקנות את הגלולות בבית מרקחת שכפוף למחירי סל התרופות.
תרופות בסל הן תמיד זולות יותר כשמבוטחים, אבל לא בהכרח זולות יותר מתרופות אחרות שאינן בסל אבל נותנות פתרון זהה לבעיה או למניעת בעיה. למשל, ייתכן ועדיף להשתמש בקונדום למניעת היריון מאשר בגלולות או דיאפרגמה, תלוי בסוג שקונים ובמחירים.
יש נשים שמעדיפות לוותר על קניית תרופות בסל ולתת לגבר לדאוג להגנה, בעזרת הקונדום, אבל בגלל שהקונדום אינו בטוח במאה אחוזים, תמיד עלולות לקרות "תאונות", ולשם כך יש פוסטינור, שגם הוא כלול בסל התרופות. חשוב לציין שפוסטינור הוא רק למקרי חירום, ועדיף להשתמש בו כמה שפחות.
אם אתם לא רוצות לקנות תרופות בסל או תרופות שלא בסל ולהימנע מהיריון, יש דרך אחת, שהרבה מכן לא מוכנות לשמוע עליה אפילו, והיא הימנעות מקיום יחסי מין. המאמר לא קורא להתנזרות, אלא להימנעות מיחסי אישות כשאין בן זוג קבוע זמן רב וכשצעירים מדי. אם נדע שאנחנו מקיימים יחסים (רוב הזמן, לפחות) רק עם מי שיהיה שם בשבילנו אם תהיה "פאשלה", נוכל להיות הרבה יותר רגועות כשנגיע לגשר הזה.