כאשר מדברים על הפרעות בתפקוד המיני, רוב האנשים חושבים אוטומטית על בעיות אצל גברים. יחד עם זאת, הפרעות בתפקוד המיני אצל הנשים אינן שכיחות פחות. הסיבה לכך היא שנשים שיש להן בעיה מינית מרגישות שזה פחות מפריע להן, בעוד שגברים הסובלים מבעיות מיניות מפסיקים לתפקד. בנוסף לכך, הטיפולים המוצעים לגברים פשוטים יותר ויעילים יותר, בעוד שנשים זקוקות בדרך כלל לטיפול ממושך. כתוצאה לכך, מספר הנשים הפונות לקבלת טיפול מיני קטן פי עשר ביחס למספר הגברים, על אף שנתונים סטטיסטיים מראים כי שכיחות ההפרעות בתפקוד המיני דומה בשני המינים.
הפרעות בתפקוד המיני אצל נשים נבדלות מאלה של הגברים. חשיבות עליונה מייחסות הנשים לאיכות התקשורת בין בני הזוג. במידה והתקשורת לקויה, עשויה האישה לחוות קשיים ביחסי מין, ולעתים המצב מגיע לכדי העדר חשק מצדה. ההיבטים התקשורתיים פחות חשובים לגברים; כל עוד הזיקפה והשפיכה תקינה, והגבר מגיע להנאה גופנית, חיי המין שלו תקינים מבחינתו.
החשיבות של ההיבטים הפסיכולוגיים והשפעתם על איכות חיי המין של האישה משליכים גם על מורכבות הטיפול. כאשר מדובר בהפרעות בתפקוד המיני אצל הנשים, הטיפול בדרך כלל יהיה מורכב; מספר מומחים מתחומים שונים יצטרכו לשלב את תכניות הטיפול על מנת להגיע לריפוי או לשיפור.
בעוד שרוב הגברים המגיעים לטיפולים סובלים מבעיות של זיקפה או שפיכה, הפרעות בתפקוד המיני אצל הנשים מתחלקות לארבע קבוצות עיקריות: אי יכולת להגיע לאורגזמה, היעדר ברצון לקיים יחסי מין, עוררות מינית או תגובה פיזיולוגית לא תקינה של הנרתיק לגירוי מיני, וכאבים או חשש מכאבים אפשריים בזמן מגיע מיני. הבעיה השכיחה ביותר בקרב הנשים היא ירידה בחשק מיני; כשליש מהנשים המדווחות על בעיות בתפקוד המיני פונות לטיפול בשל הסיבה הזאת. הבעיה השנייה מבחינת השכיחות היא אי יכולת להגיע לאורגזמה. יחד עם זאת, התלונות החריפות ביותר נובעות מכאבים בזמן מגע מיני: נשים הסובלות מהפרעה זו לא מסוגלות לתפקד.
לעתים שתיים או שלוש בעיות משולבות יחד. הטיפולים בהפרעות בתפקוד המיני אצל הנשים הם משולבים, וכוללים לעתים פיזיותרפיה לשחרור שרירי האגן, טיפולים פסיכולוגיים והתנהגותיים, טיפולים בדיכאון ובחרדות, שימוש בחמרי סיכה וכדומה.
לסיכום ,ניתן לומר שהפרעות בתפקוד המיני אצל הנשים מורכבות יותר מאלה של הגברים, ודורשות לעתים טיפול ממושך ממספר מומחים. חשוב להגביר את מודעות הנשים לאפשרויות טיפול בבעיות אלה, ולעודד אותן לפנות לקבלת עזרה.