טיפול בתפקוד המיני נוגע בתחומי ידע רבים, כגון רפואה, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, וכדומה. הסיבה לכך היא מגוון הגורמים המביאים לכשל בתפקוד המיני. בין הגורמים האלה ישנן מחלות פיזיות, כגון טרשת עורקים, סוכרת, מחלות הערמונית או השלכות של ניתוח ערמונית, בעיות במערכת העצבים, אי איזון הורמונלי וכדומה. גם סיבות הקשורות באורח חיים יכולים להביא לאין אונות, למשל צריכת אלכוהול מוגברת, עישון, עודף משקל וכך הלאה. בין הסיבות הפסיכולוגיות ניתן לציין חרדות, לחץ ומתח, דיכאון, הערכה עצמית נמוכה וכדומה. כל גורם דורש התיחסות מתאימה, לכן קיים מגוון רחב של שיטות לטיפול בתפקוד המיני.
טיפול בתפקוד המיני חייב להתחיל מאבחון נכון ובחינת הגורמים הפיזיולוגיים לבעיה. לעתים בעיות פיזיות כגון רמת טסטוסטרון נמוכה, עשויים להשפיע גם על מצבו הנפשי של המטופל, למשל לגרום לדיכאון. במקרה כזה טיפול בבעיה הפיזיולוגית ירפא גם את הבעיות הפסיכולוגיות. לרשותם של הרופאים עומדות מספר בדיקות שיכולות לאמת או לשלול גורם פיזיולוגי לבעייה, כגון בדיקת זיקפה, בדיקות דם וכדומה.
במידה והסיבות הפיזיולוגיות נשללו, יתמקד הטיפול בתפקוד המיני ביעוץ. מדובר בסדרת פגישות עם המטפל, בדרך כלל בתדירות של פעם בשבוע. משך הטיפול נע בדרך כלל ממספר פגישות בודדות עד ל-3-4 חודשים של טיפול. לעתים שני בני הזוג יהיו נוכחים בפגישות, בהתאם לשיקול דעתו של המטפל ורצון המטופל. על המטפל ללמוד את המקרה, לבודד את המקור לבעיה ולהציע למטופל דרכים לפתרון.
בשוק קיימים גם תכשירים שונים, שהמוכרת ביניהם היא הויאגרה. תרופה זו ותרופות נוספות משפיעות על הזיקפה, ברוב המקרים ללא קשר למקור הבעיה. חשוב להבין, שלא מדובר כאן בטיפול בתפקוד המיני, אלא בהעלמה זמנית של התסמינים שלו. בנוסף, ניתן למצוא תכשירים טבעיים רבים הפועלים במישורים שונים. בנושא זה מומלץ להיוועץ ברפאה , שכן מינונים לא נכונים של תכשירים אלה עשויים להיות מסוכנים.
לסיכום, קיים מגוון רחב של שיטות לטיפול בתפקוד המיני, הנבדלות באופי הטיפול, במשך הטיפול, במידת ההתערבות של המטפל וכדומה. חשוב מאוד לאתר את הגורם לבעיה ולטפל בו. טיפול נכון עשוי לשפר משמעותית את חיי המטופל.